Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ech ta Warszafka ;)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 22:25
    miasta.gazeta.pl/katowice/1,35056,3131294.html
    Nic dodac nic ująć :)
    Obserwuj wątek
      • esscort Re: Ech ta Warszafka ;) 27.01.06, 23:18
        Myslisz, że miejsce zamieszkania ma tu znaczenie? Ja myslę, że to
        ponadregionalna glupota.
        • pietnacha40 Re: Ech ta Warszafka ;) 28.01.06, 17:48
          :D
          Oni też się będą z tego śmiać.Kiedyś,albo już wieczorem.
          • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:38
            GOPR powinien ich skasować za akcje ratowniczą. Za głupote trzeba płacić.
            • Gość: siwa Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.adsl.solnet.ch 30.01.06, 00:13
              to nie mogli odpiac nart i zejsc pieszo obok trasy? tez jestem za tym, ze za
              taka "akcje ratownicza" powinni zaplacic.
              • Gość: dominos Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:17
                Mnie natomiast ciekawi dlaczego nie zjechali krzesełkiem :)
                • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:14
                  Bo żeby na to wpaść trzeba być średnio inteligentnym :-))))
              • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:14
                Średnio inteligentna osoba wpadła by na to. Abstrahując od tego,że byli z
                Warszawki, najbarzdiej szkoda mi dzieci, które troche wycierpiały za głupotę
                rodziców. Góry są dla takich bezlitosne...... Skrzyczne ma 1227 m i wyciąg
                krzesełkowy , którym mogli zjechać w dół.
                • Gość: Pyra Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.06, 12:45
                  Abstrahując od tego,że byli z
                  Warszawki,

No tak, bo oczywiście tylko w W-wie mieszkają ludzie, którzy nie myslą, cała
                  reszta kraju jest SUPER YNTYLYGENTNA... Ciekawe czy jakby artykuł był o
                  turystach z Rozporowa Dolnego też by ktos zwrócił na to uwagę?
                  • ortodox Re: Ech ta Warszafka ;) 31.01.06, 14:42
                    Zapewne nie ale mieszkańcy Rozporowa Dolnego zapewne nie mają o sobie takiego
                    mniemania jak większość warszafiaków no i łokcie trzymają przy sobie.
                    To jest właśnie ta różnica.
                    pozdrawiam
                    • hankam Re: Ech ta Warszafka ;) 31.01.06, 15:01
                      Ciekawe, jestem z Warszawy, do kolejek się nie wpycham - żadnych - nie tylko na
                      nartach. Może to przyjezdni psują nam opinię? Warszawiacy od wczoraj? Powojenna
                      imigracja ze wsi?
                      Warszawianka - w entym pokoleniu
                      • ortodox Re: Ech ta Warszafka ;) 31.01.06, 15:13
                        Wiesz, nie wszyscy z W-wy są tacy. Często słyszę właśnie takie tłumaczenie, że
                        to przyjezdni. Jednak jak już spotkam czasem sympatycznego z W-wy, to szybko
                        okazuje się, że mieszka tam dopiero od paru lat. Nie można jednak generalizować,
                        to prawda ale chyba coś w tym jest, jak widać.
                        pozdrawiam wszystkich W-wiaków
                        • Gość: darekkkk Re: Ech ta Warszafka ;) IP: 195.42.249.* 31.01.06, 15:23
                          Ja akurat jestem przyjezdny i tez sie nie wpycham;)
                          Podejrzewam, ze wpychaja sie i Warszawiacy z dziada pradziada i przyjezdnii
                          mieszkancy innych miejscowosci. Warszawiakow w polskich gorach jest
                          najwiecej,wiec latwiej trafic na niekulturalnego Warszawiaka niz kogos z malej
                          miejscowosci.
                          Proba uogolnienia, ze wszyscy mieszkancy 2 milionowego miasta sa tacy sami nie
                          ma sensu i tyle.
                          • hankam Re: Ech ta Warszafka ;) 31.01.06, 16:02
                            Wszystko prawda.
                            Pracuje z wieloma osobami spoza Warszawy, moim najbliższym wspólpracownikiem
                            jest chłopak z Sosnowca młodszy ode mnie o prawie dwadzieścia lat. Można z nim
                            konie kraść. Ale spotkałam też "przyjezdnych", którzy, eh... nawet nie warto o
                            nich pisać.
                            Mieszkałam jakiś czas w Stanach. Pamiętam, jak w Amerykanie ze wschodniego
                            wybrzeża ostrzegali mnie, że Kalifornijczycy są bardzo dziwni i nieuprzejmi.
                            Kalifornijczycy również, jak jeden mąz, ostrzegali mnie przed przysłowiowa
                            wręcz nieuprzejmością nowojorczyków. Jedno i drugie okazało się czystym
                            uprzedzeniem, bardzo dziwnym wśród tak mobilnego narodu. Ilu ludzi, tyle
                            charakterów.
                  • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:58
                    Pisząc to miałem na myśli, że bezmyślność czy też głupota nie jest zależna od
                    miejsca urodzenia/zamieszkania. Jeżeli zostałem zrozumiany inaczej to
                    przepraszam.
                    • Gość: dominos Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:44
                      Oczywiście że nie wszyscy sa tacy ale większość robi opinie dla całości.A
                      wstawiłem ten link dlatego że od dłuzszego czasu obserwuje to zjawisko i w 8 na
                      10 przypadków totalnej bezmyślności(tenisówki w zimie,szpilki w góry itp.),
                      gdzie GOPR musi interweniować to własnie warszawicy.No o lansirce i szpanie nie
                      wspominam ;) Ale dla pocieszenia dodam że za hanysami też średnio przepadam :)
                      • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:15
                        Ja jestem hanys :-)))
      • Gość: halec Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 11:31
        ja jestem z wawa, kiedyś ze 3 lata temu, wjechałem tym zardzewiałym krzesełkiem
        na sam czubek, dało się zjechać z 50 m, dalej nie było sniegu, albo był lód, ale
        taki ze mozna się w nim przeglądać, na niebieskiej trasie ludzie odpinali narty
        i zjeżdzali na tyłkach,licząc że nizej bedzie trochę lepiej (ja gdybym wiedział
        wcześniej że tam taki syf wróciłbym krzesełkiem jednak nie chciało mi się
        podchodzić), ale nie było lepiej.
        Na dole, przy stacji było trochę śniegu, wydawało się ze na górze będzie lepiej.
        W takich warunkach ten wyciąg, chyba nawet nie pomalowany od 25 lat, powinien
        być nieczynny. To było chyba wtedy, kiedy pozamykali górnicze.
        Chamstwo do kwadratu, brali kasę, żadnej informacji na dole, tzn. była
        informacja, że da sie jeździc, hehe, powinni dodać że krzesełkiem spowrotem.
        Nie wiem czy te ludzie trafili na podobne warunki, czy tez po prostu nie umieli
        jeżdzić na nartach, ale znam pismaków, większośc to ćwoki, w artykule nawet nie
        wspomnieli o warunkach na stoku. Nie wazne czy był śnieg czy nie, ważne że
        sensacja dla ubogich umysłowo.
        • krumski Re: Ech ta Warszafka ;) 01.02.06, 11:47
          Nie kompromituj sie chlopie bronieniem tych kilku idiotow. Warunki sa w tym
          sezonie inne niz podczas twojego pobytu. Nie ma zadnego usprawiedliwienia dla
          ich braku wyobrazni.
          Jesli chodzi o COS - to oni maja inne priorytety, buduja np. za wiele milionow
          zlotych skocznie w Wisle Malince. Wiec traktuja narciazy jako dojna krowe na
          ktora w ktora nie trzeba nic inwestowac. Ostatnio PiS zrobil tam przewrot
          palacowy i moze sie cos zmieni.
          GAT ma natomiast problemy z prawem uzytkowania stokow. Z tego co wiem problem
          jest chwilowo rozwiazany i prezes GAT, jak co roku ;-), szumnie zapowiada 2
          nowe krzesla w przyszlym sezonie. Biorac pod uwage to co zrobili na Pilsku nie
          mam wielkich nadzieji.
          • Gość: halec Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 12:05
            a napisali coś o warunkach? gdyby pismak napisał: doskonałe warunki na stoku,
            grupa z wawy nie potrafiła zjechać itd. wszystko byłoby ok.
            a tak informacja jes g. warta, bo jej praktycznie nie ma. jest tylko "sensacja".

bardzo mozliwe że to byli idioci, ja ich nie bronię.
            jednak ćwok, który napisał artykuł mógłby napisać, że wyciąg się sypie, że
            informacja jest do d., że w Szczyrku wszystkie wyciągi są do dupy, że od 20 lat
            nic sie nie zmieniło.
            Jesli pisanie ma jakiś sens, to niech wtyka szpilę w dupę GATowi i COSowi, moze
            coś zrobią poza braniem kasy.
            • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:26
              Jest w tym wszystkim sporo racji, ale mając narty PIERWSZY RAZ na nogach nie
              wybiera się w hm, średnio wysokie góry. To , że goście mieli pierwszy raz narty
              na nogach to wyłącznie moja teoria...
            • Gość: Krumski Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.ing.nl 01.02.06, 13:45
              Infrstruktura jaka jest taka jest. Sa nawet w Zachodnich krajach starsze
              wyciagi. Zapewniam Cie, ze 2-osobowych krzesel jest w Alpach jeszcze kilkaset.
              W samym Tyrolu ponad 100!! dodatkowo az 37 1-osobowych!!! A orczyki stanowia
              ponad 60% wszystkich wyciagow. Jeden z najstarszych orczykow jakim jechalem byl
              w Szwajcarii w wielkim kurorcie Zermatt, gdzie karnet 1 dniowy kosztowal ze 200
              zl. Oczywiscie byly tam tez nowsze wyciagi. Natomiast komentowana informacja
              nie ma nic wspolnego z jakoscia infrastrukury w Szczyrku.
              • Gość: halec Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 14:45
                nie kumasz,
                wszystko jedno ile mają w austrii i szwajcarii.
                na skrzyczne jest JEDEN WYCIąG, A NIE 100.
                zeby dostać sie na czubek, mozesz wejśc na piechote, albo wjechać TYM STARYM
                JEDYNYM ZARDZEWIAłYM KRZESEłKIEM.

komentowana informacja, nie jest informacją, jest nierzetelnym gó..pisarstwem.
                • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:17
                  Górny odcinek (Hala Jaworzyna _ Skrzyczne)krzesła na Skrzyczne został
                  zmodernizowany (wymieniony na nowy) w latach 90. tych XX w. To co uważasz za
                  staroć ma kilkanaście lat...
                  • Gość: dominos Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:18
                    No na Skrzycznem funkcjonuja jeszcze oprócz krzesełka takze orczyki(ale to na
                    marginesie).Warunki były wtedy dobre i b.dobre zwłaszcza na FISówce więc nie
                    jest wina waruków to że tamci "narciarze" nie mogli zjechac samodzielnie.A
                    infrastruktura w szczyrku to inna bajka.Piszcie do GATu i róbcie im ciśnienie
                    albo najlepiej omijajcie Szczyrk bo dalej beda mysleli że jeszcze ich po nogach
                    powinniśmy całować.
                    ja napisałem.nawet odpisali :)
                    opinie.szczyrk@gat.pl <opinie.szczyrk@gat.pl>
                    • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:20
                      Duże Skrzyczne to nie GAT ale COS (Centralny Ośrodek Sportu) Szczyrk. Oni tym
                      administrują (nie wiem czy są właścicielami).
                      • Gość: dominos Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 13:41
                        Wiem ale COS chyba nawet maila nie ma żeby ich zbluzgać a sprzęt i tu i tu tak
                        samo dziadowski.
                        • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:22
                          Spróbuj znaleźć coś na stronie miasta Szczyrk. Wydaje mi sie, że tam powinien
                          być link do COSu.
                        • Gość: P40SL Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:35
                          cos@szczyrk.com.pl
      • Gość: Warszawiak Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.devs.futuro.pl 06.02.06, 11:19
        Tak się składa, ze w Warszawie coraz więcej jest przyjezdnych buraczków. A tak
        w ogóle zastanawiam się skąd taka nienawiść do Warszawy. Jak ktoś uważa, że tu
        jest lepiej to niech przyjedzie i się sprawdzi, a jak nie to niech nie
        zazdrości.
        • ortodox Re: Ech ta Warszafka ;) 06.02.06, 12:03
          Całe tłumy już tam pojechały się sprawdzać.
          Teraz nazywacie ich burakami. Służą wam jako ludzie do czarnej roboty i jako
          kozły ofiarne, bo jak co, to winne są te buraki z importu.
          Jeżeli uważasz, że macie tak ciężko, to spróbuj się sprawdzić w Myszkowie
          za 600zł miesięcznie na rękę. Pod warunkiem, że w ogóle dostaniesz robotę i coś
          potrafisz robić poza tym, że jesteś W-wiakiem.
          pozdrawiam ;D
          • Gość: warszawianka Re: do ortodoxa IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 07.02.06, 10:25
            Nie zorumiałam i nie zrozumiem nienawiści do warszawiaków, przecież połowa jej
            mieszkańców to napływowi ludzie z CAŁEJ POLSKI! Moja rodzina od pradziadka jest
            z Warszawy, czy to moja wina? Kupiłam nowe mieszkanie i 80% samochodów w garażu
            było z rejestracjami z całej Polski, było, bo teraz mają warszawskie
            rejestracje i są może takimi warszawiakami którzy wjeżdżają na stok i nie
            potrafią sobie poradzić (zresztą GŁUPOTA bo na dodatek z dziećmi) ale czy ta
            głupota zależy od miejsca zamieszkania? Większość moich znajomych ze studiów,
            sąsiedzi to ludzie, którzy tu przyjechali studiować, do pracy i zostali, czy ja
            mam ich nienawidzieć za ich pochodzenie. A tak na marginesie czy widzieliście
            starą pragę, ludzi bez pracy, domy ze wspólną łazienką dla kilku rodzin? To też
            Warszawa! Nie tylko te piękne wieżowce i wielu pracowników tak zdeterminowanych
            że pracują 24/24 7 dni w tygodniu, bo jak nie to wrócą za Warszawę i to nie
            jest normalne!
            • pawelhks Re: do ortodoxa 07.02.06, 13:52
              Wtrace sie do dyskusji...
              zapewne nie chodzi o nienawisc do Warszawy jako Warszawy samej w sobie.
              Ale do ludzi ktorzy uwazaja ze skoro sa z WARSZAWY, niezaleznie od tego czy z
              dziada pradziada czy od wczoraj, to sa na lepszych prawach niz inni.
              I niestety potwierdza sie na kazdym kroku, ze gdyby glupota mogla unosic, to
              mnostwo ludzi, w tym wiekszosc z Warszawy, moglaby latac.
              Przykladow jest mnostwo, zwlaszcza na stokach narciarskich, gdzie Warszawiacy
              bardzo podkreslaja swoja obecnosc wygladem i zachowaniem.

Z drugiej strony ci skromniejsi nawet jesli sa ze stolicy nie robia z tego
              sensacji ani nie przechwalaja sie tym na potege i takich tez jest pewnie sporo
              jednak z wiadomych wzgledow nie sa tak rozpoznawani jak pierwszy gatunek.
            • ortodox Re: do ortodoxa 07.02.06, 14:02
              Kto tu pisał o nienawiści do warszawiaków? Chyba nie ja!
              Kto nazwał tych, którzy przyjechali do W-wy burakami, też nie ja.
              Ja nie mam nic do normalnych ludzi z W-wy, żadnej nienawiści ani nawet
              politowania ale tak się jakoś składa, że rzadko spotykam normalnego
              ze stolicy a jak już, to przeważnie napływowy i to od niedawna, czyli
              burak - jak Wy ich nazywacie. Może mam pecha ... ale widzę, że nie tylko ja...
              pozdrawiam:)
      • bradz Re: Ech ta Warszafka ;) 06.02.06, 14:46
        A ja jestem z Krakowa, a najlepszych znajomych i przyjaciół mam z Warszawy. No
        i dobrze...
        • Gość: dominos Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:23
          Ja tam w sumie agresja do warszfki nie pałam.Bardziej jakies takie politowanie
          wzbudzają jak juz od Katowic jadą z łańcuchami na kołach :)
          • Gość: halec Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.acn.waw.pl 07.02.06, 16:18
            wszyscy?
            • Gość: dominos Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:26
              Wiekszość :)
              • Gość: halec Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 13:42
                zabawny z ciebie gość
                • Gość: dominos Re: Ech ta Warszafka ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:22
                  Dzięki :) Ale po dzisiejszych nartach to chyba wole jednak warszawke :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka