Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

soelden - koniec marca

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 22:29
    Witam
    Czy ktoś był w Soelden pod koniec marca lub na początku kwietnia ?, wybieram
    się w terminie 25 marzec do 02 kwiecień, czy możliwa będzie w tym okresie
    jazda poza lodowcem ?
    Obserwuj wątek
      • sana Re: soelden - koniec marca 15.02.06, 13:38
        Byłam tam kiedyś na przełomie marca i kwietnia. Nie chcę Cię martwić ale....
        beznadzieja. Było bardzo ciepło, dało się jeździć wyłącznie na lodowcu, niżej
        snieżna breja. Ale i tak ładnie, choć znam ładniejsze miejsca i do Soelden
        raczej nie wrócę.
      • aqua_77 Re: soelden - koniec marca 15.02.06, 14:32
        Marek ja tez sie wybieram do Soelden w podobnym terminie (tydzien wczesniej).
        Co prawda jeszcze tam nie bylam, ale chcialam zwrocic uwage, ze przeciez W TYM
        ROKU JEST STRASZNIE DUZO SNIEGU I W OGOLE ZIMA STULECIA, wiec tak szybko to nie
        stopnieje! No a w razie czego to zawsze pozostaje lodowiec...

pozdrawiam i zycze udanego bialego szalenstwa!
        • Gość: Skyddad Re: soelden - koniec marca IP: *.fornfyndet.se 15.02.06, 16:58
          Idzie duze ocieplenie juz w CH jest np Wengen +10C to samo dotknie A i
          D,natomiast w I zblizy sie kolo 0C.Przez najblizszy tydziemn ma padac deszcz.
          Prawie w calej europie.W Szwecji poludniowej dzisiaj byla mzawka i zaczyna
          wszystko plynac.Dzeszcz ma byc przez najblizsze 3 dni.
          Pzdr.Sky.
          • aqua_77 Re: soelden - koniec marca 16.02.06, 09:29
            Widze, ze Skyddad niezmiennie pozostaje specem od pogody :) tylko szkoda, ze
            wiesci takie kiepskie. Ale mysle, ze dlugoterminowo trudno przewidziec co
            bedzie.

No i generalnie ja wiem, ze global warming i te sprawy, ale jeszcze na razie
            lodowiec w Soelden chyba sie utrzyma...?
        • Gość: marek Re: soelden - koniec marca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 20:58
          Dzieki za wasze opinie, jeszcze niczego nie zarezerwowałem ale niestety terminu
          nie mogę zmienić. Jakie polecacie miejsce w Europie w tym okresie czasu? P.S.
          Na Hintertuxie już byłem, lubie odkrywać nowe miejsca. Dziękuję za rady
          pzdr
          Marek
          • Gość: P40SL Re: soelden - koniec marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:47
            Na Rettenbachferner (lodowiec)jest trasa Pucharu Świata. Na końcu doliny
            Oetztal (ok.25 km od Soelden) jest kompleks "Gurgle" . Szczyty do ponad 3000 m.
            Ekspozycja północna, tak że w marcu jest jeszcze spoko. Ja byłem tam po 15.03 i
            było ekstra.
      • Gość: zyga Re: soelden - koniec marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:34
        czy są jakies apartamenty godne polecenia przez Was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka