Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

skipass, można użyczać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:38
    Jak w temacie, chodzi mi o skipass w tygodniu freeski.
    Dzięki.
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: skipass, można użyczać? 07.03.06, 12:59
        Skipassów nie wolno pożyczać oficjalnie, ale kto to sprawdzi. Jak nie ma
        zdjęcia, to nikt tego nie jest w stanie wyegzekwować, wiec praktycznie można :)
        Z zastrzeżeniem, że gdy jest to skipass dla dziecka, to pożyczamy innemu
        dziecku itd, zgodnie z zasadami sprzedaży.
        pozdrawiam
        • staruch5 Re: skipass, można użyczać? 07.03.06, 14:00
          ktos niedawno pisal (moze nie natym forum), ze w obszrze SkiRamy przy zakupie
          jest skanowane zdjecie z paszportu. Nie ma go w formie wydruku na karnecie, ale
          jest w formie cyfrowej i jest czytanie w momencie wchodzenia przez bramke i
          wyswietla sie gdzies z tylu, tak zeby obsluga mogla porownac delikwenta z
          obrazkiem. ja tam nie bylem, ale tak slyszalem.
          • ortodox Re: skipass, można użyczać? 07.03.06, 14:20
            Gdzieś dzwonili, ale... :))
            To ja pisałem, ale nie, że skanują paszport tylko, że przy karnetach ze
            zdjęciami(te powyżej 7 dni a zdjęcie może być zeskanowane z paszportu)
            w systemie pozostaje zdjęcie i wyświetla się automatycznie na monitorze
            obsługi podczas przechodzenie przez bramkę. Z takim karnetem nie swoim
            możesz nie przejść, bo obsługa powinna to zauważyć. Paszportów nie skanują, bo
            niby czemu, przecież nie każdy ma paszport.
            Karnety free-ski nie mają zdjęć.
            pozdrawiam
            • ortodox sprostowanie... 07.03.06, 14:36
              ... zdjęcie jest potrzebne począwszy od skipassa na 4dni i więcej, może i na
              free-ski też? Sam już nie wiem, z free-ski nie korzystałem :)
              www.ski.it/skipass/list-ING-0506-bassa.pdf
              pozdrawiam
      • Gość: senior Re: skipass, można użyczać? IP: *.abe.pl 07.03.06, 14:11
        potwierdzam że pokazuje się skan zdjęcia z paszportu na monitorze. na pewno tak
        jest w marillewie, w madonnie nie zoabczylem ale sie tez nie rozgladalem

• Gość: aśka Re: skipass, można użyczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:16
          Wielkie dzięki. Narazie wiem tylko, że będę mieszkać w Folgarida. Madonna i
          Marilleva są właśnie tam. Gdyby się Wam jescze coś przypomniało, to piszcie.
          • Gość: Skipass. Re: skipass, można użyczać? IP: *.fornfyndet.se 07.03.06, 17:22
            Zdjecie facjaty jest dokonane podczas zakupu Skipasa i Ono nadarza wirtualnie
            za numerem skipassa.Oczywiscie my o tym nie wiemy.obserwowalem kamere jest
            ustawiona wysoko nad kazda kasa na delikwenta facjate. Obsluga w momencie
            cykniecia bramki ma na monitiorze Wasza facjate i moze porownac czy pasuje.Moze
            robia to jak jest pusto ale nie napewno jak cztery bramki bez przerwy pracuja.
            Pzdr.Sky.
            • ortodox Re: skipass, można użyczać? 07.03.06, 17:42
              Chyba nie sky, bo jak ktoś komuś kupuje skipass, to co? A to się zdarza.
              Zdjęcia trzeba dostarczyć do zeskanowania i takie są potem na karnetach i na
              monitorach obsługi. W Val di Fassa robią fotki w niektórych miejscach
              specjalnymi aparatami. Sadzają na krzesełku jak u fotografa. To dotyczy właśnie
              skipassów dolomitisuperski powyżej 7 dni .Na terenie superskiramy jest ono(to
              zdjęcie) rzeczywiście odczytywane z systemu na podstawie nr. skipassa. Ale nie
              w każdym miejscu tzn. nie na każdej bramce ale na głównych wejściach.
              pozdrawiam
              • Gość: sto19 A po co ? IP: *.chello.pl 07.03.06, 17:50
                to jakiś zart chyba, dlaczego użyczać FREE ski - pass ???
                • ortodox Re: A po co ? 07.03.06, 20:50
                  Np. dlatego, bo w niektórych apartamentach dostaje się w cenie tylko 2 skipassy
                  a spać mogą 3-4 osoby i za dodatkowe trzeba już zapłacić, ale powodów może być
                  więcej :)
                  pozdrawiam
                  • Gość: asia Re: A po co ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:04
                    Dzięki ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka