Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Smutno jest ale przynajmniej cieplo bedzie

IP: *.fornfyndet.se 21.04.06, 17:42
    Obejrzalem dokladnie.
    Kronplatz zamkniety i topnieje.
    Alta Badia juz sa miejsca gdzie wogole sniegu niema.Wszystko zamkniete.
    Val Gardena dol juz wiosna po sniegu wspomnienie.W gorach breja.Wszystko
    zamkniete.Temperatury juz powyzej +5C.
    Val di Sole juz zamkniete i topnieje.
    Zillertal ma jeszcze w srodku cos otwartego no i Tux ale tam tez cieplo.Nawet
    na 2600 jest 0C.
    Inne lodowce czynne reszta juz zamknieta.Szybko to zlecialo przy tak dlugiej
    zimie.
    Nasze gorki ida pelna para do 1maja.Wszystko jest czynne w nocy maja jeszcze
    temperatury ujemne.Niebo blekit,piekne slonce.
    skistar.com/ klikac kamerki po prawej u gory.
    Pzdr.Sky.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Co sie porobilo, IP: *.fornfyndet.se 26.04.06, 20:10
        Tux na 3250m -3C rano.
        Doliny ponad 11C,leje i wszystko plynie, do konca tygodnia taka pogoda.
        Alta Badia juz prawie sniegu niema, w wysokich gorach tylko 35cm.
        Val Gardena wiosna.
        Szwedzkie gorki juz zamknely leje i maszyny dio ukladania sniegu powpadaly do
        dna. Snieg znika blyskawicznie.
        Domniniku co bedzie z Waszym i Piotrka majowym picknikiem?
        Pz<dr.Sky.
      • aater Re: Smutno jest ale przynajmniej cieplo bedzie 29.04.06, 15:57
        troche smutno bo dzis nie ma slonca, szare niebo, czasami cos kropi...
        pozdrawiam
        • juta33 Re: Smutno jest ale przynajmniej cieplo bedzie 29.04.06, 16:01
          aater u mnie nie kropi, u mnie pada, czasami leje, już drugi dzień okropność.
          pozdr
          juta
          • aater Re: Smutno jest ale przynajmniej cieplo bedzie 29.04.06, 17:37
            masz racje: jak leje to okropnosc. caly tydzien slonce mialam.
            slonce to dla mnie sama radosc.
            mialam tyle planow a nic mi sie nie chce.
            juta: moze troche wina??;)))
            pozdrawiam
            • Gość: Jozzo Re: Smutno jest ale przynajmniej cieplo bedzie IP: *.sympatico.ca 29.04.06, 18:47
              No ladnie, ladnie a gdzie sie ulotnil duch Gor ;-).
              W koncu pogoda nie gra roli i nawet jak jest nijako
              to warto wyjsc bo tam wyzej moze byc wlasnie to utesknione
              przez was slonce. Ot tak na margnesie dnia, a jelsi juz cos
              to moze raczej koniaczek i partyjak szach. Latwiej oderwac
              sie od brutalnej rzeczywistosci ( padajacy deszcz i melancholia)
              Jozzo

• juta33 Re: Smutno jest ale przynajmniej cieplo bedzie 29.04.06, 19:09
                Gość portalu: Jozzo napisał(a):

> No ladnie, ladnie a gdzie sie ulotnil duch Gor ;-).
                > W koncu pogoda nie gra roli i nawet jak jest nijako
                > to warto wyjsc bo tam wyzej moze byc wlasnie to utesknione
                > przez was slonce. Ot tak na margnesie dnia, a jelsi juz cos
                > to moze raczej koniaczek i partyjak szach. Latwiej oderwac
                > sie od brutalnej rzeczywistosci ( padajacy deszcz i melancholia)
                > Jozzo
                >

Jozzo ja chętnie te góry, ale mam zaplanowany remont, koniaczek też może być,
                ale jeśli mogę to zaproponuję wam małego bydżyka, w takie dni to w sam raz.
                juta
                >
            • juta33 aater wino to jest to! 29.04.06, 19:06
              Masz rację! Dzisiaj otworzę wino!
              Długi weekend, tyle wolnego!
              juta
              • Gość: Skyddad Wy rozpaczacie a Sky zaczal dzisiaj plywac IP: *.fornfyndet.se 29.04.06, 19:47
                Wyciagnelismy z zimowego snu syna zaglowke,no i pojechalismy do portu spuscic
                ja.Poszlo glatko i pieknie.Spotkalo sie duzo kolegow zeglarzy ktorzy tak samo
                jak my spuszczli sami swoje lodzie lekkie do 1tonny wagi.Jest specjalny pomost
                i zjazd do wody i lodka sama zjezala po rolkach z wozka do wody.Pozniej
                zalozenie masztu wantow silnika zagli icalego osprzetu.Wszystko funkconowalo.Po
                zimie silnik wystartowal odrazu,tak trzeba port opuszczac nie wolno na
                zaglach,zreszta stoji zacumowanych okolo 1000 lodzi to jakby gruchnac w cos to
                wy sie dopiero dzialo.Zrobilismy maly rejs po morzu.Amatorow przy mzawce bylo
                dziesiatki,nawet motorowkami sie ludziska uganiali.Tylko krotko max godzine.
                Najwazniejsze byl chrzest,za pare dni spuszcze swoja. A rano byl jak wczoraj
                przymrozek. W Sälen sypal rano wczoraj snieg.Dostali okolo 10cm puchu.
                Jeszcze tylko jutro otwarte.
                Pzdr Nie zapijac sie nie topic robaka tylko wziasc kije i maszerowac do lasu ot
                na rozgrzewke 10km.
                • juta33 Re: Wy rozpaczacie a Sky zaczal dzisiaj plywac 02.05.06, 12:12
                  Gość portalu: Skyddad napisał(a):

> Pzdr Nie zapijac sie nie topic robaka tylko wziasc kije i maszerowac do lasu
                  ot na rozgrzewke 10km.

Czuję się zmotywowana, wcześniej nie mogłam, ale dziś jadę na rower. Nareszcie
                  przestał padać deszcz, choć znów się chmurzy.
                  Pojadę bez względu na pogodę, masz rację deszcz to nie jest żadna przeszkoda.
                  Pozdrawiam i dziękuję za kopa na rozruszanie.

kuba czuję się jak leniuch

aater wino było dobre, ale nie tak jak Twoje, domowej roboty. Postanowiłam nie
                  tuczyć sadełka i ruszyć do lasu, aż szkoda aby się marnował, mam las pod nosem.
                  pozd
              • aater Re: Jut, Joz, Sky 29.04.06, 21:07
                Sky..;) nareszcie sie ruszyles.. myslalam ze juz gdzies "zimujesz" czy jak??
                zamierzalam dzis po lesie z kijami kilometry wyrabiac ale zaspalam ;)
                a potem deszcz mnie zniechecil. wlasnie leje juz....
                Juta: tyle wolnego to duzo wina potrzeba;)) sacze winko wlasnej roboty mmmmm..
                niesamowite w smaku i jaaki zapach...
                Jozzo: wiosna, latem gory tez sa piekne: ale gdy pada deszcz to lepiej
                pogawedzic w towarzystwie;). dawno w szachy nie gralam wiec pewnie byc
                wygral..). a koniaczek? coz.. zostawie go dla Was. przyznam sie: nie
                jestem wstanie to przelknac haaa. kiedys lekarz na studiach zalecil mi jako
                lekarstwo - maz wyjezdzajac w gory na praktyki kupil to "lekarstwo": do jego
                powrotu (2 tyg) mialam wypic: odrobina koniaku i 4 szklanki wody do popicia -
                tak sie meczylam: wreszcie kolezanki mi pomogly i butelka byla pusta;)
                pozdrawiam
                • Gość: Skyddad Re: Jut, Joz,Aater, IP: *.fornfyndet.se 30.04.06, 08:20
                  Witajcie,
                  Kilometry wyrabiamy bez wzgledu na pogode,jak leje troche niz wiecej to;
                  wdziewamy gumiaki z wkladka ocieplajaca,
                  na siebie lekkie ubranie ale dlugi plaszcz rybacki czy jak tamn kto
                  woli,niedawno takie sprzedawal Lidl ,zielony oczywiscie z podpinka i kapturem i
                  ciekawostka oddychajacy i swietnie chroniacy nawet przed oberwaniem chmmury a
                  co najwazniejwsze nie drogi.Mam juz 3 lata takowy.
                  Polecam mala ilosc a mocniejszego ale w charakterze lekartswa wieczorem przed
                  snem.Reguluje caly organizm.Rano zawsze on pierwszy pozniej ja wstaje.
                  No coz juz jestem po Alpenpanorama.Moje zdziwienie niema granic,zima wrocila na
                  calego,nawalilo pieknym puchem i wszedzie jest do 2300m -6C.Powyzej to juz
                  zalezy od wlasnosci gorek.Tux tylko -13C slonce cudo i bialo i bialo ale jak
                  bialo. Ci co pojechali na majowke do Tuxa naprawde uzyja to nie bedzie
                  zmarnowany dzien dzisiaj.
                  Sky biedny tylko marzyc moze unas tez byl przymrozek rano o 6.oo giodzinie
                  obudzilem sie i popatrzylem przez okno na dachach bialo od szronu.
                  Sku juz jest spakowany i czeka na syna i jego corke czyli moja wnuczke
                  dwuletnia i jedziemy do portu i wyplywamy ot tak przy brzegu na pare godzin juz
                  ciagnie nas. Ten ciag jest taki sam jak od lat 55-ciu do desek.
                  Natomiast prognoza pogodowa mowi ze od srody idzie prawdziwe lato.Bedzie
                  naprawde cieplo.
                  Pzdr.Sky.
                  • aater Re: Jut, Joz,Sky, 30.04.06, 12:32
                    hej..
                    mialam kiedys takie gumiaki z wkladka ocieplajaca i plaszcz niby rybacki. to
                    byl doskonaly zestaw na wszelkie wyjazdy letnie. obecnie nie moge jakos trafic
                    na ten zestaw w sklepach.
                    dzis tez szare niebo ale chwilami slonce przedziera sie niesmialo....
                    jestem juz na wsi... jaka cisza... zrobilam juz kilka kilometrow szukajac
                    natchnienia;))). lubie takie "ucieczki".
                    pozdrawiam
                    ater
                    • skyddad Re: Jut, Joz,Aater 30.04.06, 15:12
                      Hej Aater,
                      To zaskocze Ciebie.
                      Rano przyjechal syn,przed dziewiata pojechalismy do portu.Wial wiatr
                      wschodni,predkosc niewioelka okolo 4m/sek.Temoperatura w cieniu pochmurnie
                      czyli zimnooooo.Pierwsi bylismy wporcie.Odrazu do lodzi zakladanie zagli
                      zaczyna padac ale takie tam opokropywanie.Potrt zaczal zyc,spuszcza sie wiele
                      jachtow do wody te dni to ludziska wszysko co maja spuszczaja na wode.Ruch sioe
                      zrobil co chwiola jachty ida na swoje miejsca postojowe ale bez masztow
                      oczywiscie na silnikach,sa rozne od malych jak nasz ktory ma okolo 6.5 m do
                      olbrzymow 12 lub 15 m.Dzwigi spuszczja kazdy tonaz.
                      Pozmontowaniu startujemy naszego malego garkotluka i jazda na Sund.Slicznie
                      ciemno pochmurno ale zaczyna nuiezkle wiac.Po odplynioeciu od przegu okolo 500m
                      stawiamy zagle,nowe pieknie wybieraja,lodz sie rzuca do przodu i pruje o wiele
                      szybciej niz na garkotluku. Idziemy kursem wschodnim okolo 4 distansminut to
                      jest po naszemu okolo 4mil a na normalne to 4x 1.8km= 7.2km zimno br,robimy
                      zdjecia syn nawet mobilem kreci video,nawrot io plyniemy okolo 10 mil tym samym
                      kursem.Nawrot i zarelko kanapki i goraca herbvata ludzie jak ona smokowala na
                      tej zimnicy to by sie przydala flaszka whiski.Dumny jestemn ze sie dalem
                      naowic.Po nas wyszly jeszcze dwie jednostki ale duze i poszly w kierunku na
                      Niemcy.Reszta siedziala i pucowla swoje båty. Zycie w marinie na calego w
                      Yachtach sie juz mieszka i zyje.Dochodza zapachy dobrych obiadkow ,ludzie sie
                      spotykaja z roznych jednostek.Oczywiscie zakotwiczone na swoich miescacch i
                      podloaczone do 230V a wiec cieplutko milutko Tv graja itp.
                      Pzdr.Sky.
                      • aater Re: Jut, Joz,Aater 30.04.06, 18:52
                      • aater Re:,Sky 30.04.06, 19:33
                        ho ho Sky;))) calkiem niezle..
                        a wiesz? tak sobie Ciebie wyobrazam wlasnie,ze Ty potrafisz miec frajde dla
                        siebie z roznych sytuacji../ czesto twoja pogoda ducha jest do pozazdroszczenia.
                        wiem, wiem jak to jest gdy zwykla goraca herbata i nawet suchy chleb smakuja
                        najlepiej ;))
                        u mnie znowy leje deszcz. zimno.
                        pozdrawiam
                        • kubagr Re:,Sky 30.04.06, 19:51
                          c'monnn
                          ater: mozesz przeciez wruzcic kurtke lub plaszcz z gore-tex i do tego letnie
                          gortexowe buty trekking'owe i jazda: zla pogoda nie jest wytlumaczeniem.
                          wiem ze nie jestes leniwa i nie szukasz latwych wytlumaczen wiec daj kopa
                          pogodzie i juz
                          a u mnie cieplutko, beach volleyball, slonce, jeep juz bez dachu i jazda.....
                          • aater Re:,Sky 30.04.06, 21:01
                            nie mam letnich butow z goretexem a chetnie bym kupila. jakos nie spotkalam.
                            nie szukam latwych wytlumaczen to fakt. ale czekalam na swoja "energie" i sie
                            nie doczekalam. mam zwariowany pomysl i jej potrzebowalam do zrealizowania.
                            a pogoda dodaje mi ducha lub nie. nie lenie sie jednak, stale cos robie ale nie
                            to co zamierzalam;))
                            pozdrawiam
                            • skyddad Re:,Sky 01.05.06, 19:49
                              Aater,
                              sledz regularnie tania siec Lidl.Oni posiadaja wszystko tego typu ale jest
                              podane raz na tygodzien i raz w roku.To jest ich taktyka.Zakupilem wiele
                              rzeczy koledzy sie smieli ze mnie ze handluje w Lidlu.Wam cos powiem ,ze te
                              lidlowskie wyroby funkcjonuja swietnie i nie nawalaja co poniektorzy moi
                              koledzý przeplacali w intersporcie pieciokrotnie i juz dawno temu wyrzucili.
                              Po prostu nie jestem snobem.Ciesze sie ze wszystkiego nawet z zlej pogody.Moze
                              to jest powodem tego konskiego zdrowia przez cale zycie.
                              Wam nie opisywalem ale przezylem w swoim zyciu dwie smierci kliniczne i wiem co
                              to znaczy zyc i sie cieszyc dlatego to robie i sie ciesze z kazdej darowanej mi
                              minuty zycia przez Boga.Zarazam innych spokojem i radoscia zycia.Pieniadze sa
                              potrzebne ale nie najwazniejsze.
                              Wlasnie Aater swietnie to podsumowala najlepiej smakuje suchy chleb i woda .
                              Pzdr.Sky.
                              • aater Re:,Sky 01.05.06, 22:42
                                Sky
                                dziekuje za info. mam taki sklep zupelnie blisko. bylam tam tylko 2 razy
                                poniewaz jest mi nie po drodze. ale teraz bede tam zagladala. w tym sklepie
                                zrobilismy zakupy na organizowana na szybko impreze - oblewanie nowego domu.
                                najwiekszym powodzeniem na imprezie cieszyl sie chleb z Lidl'a. bardzo smaczny.
                                opychali sie nim nawet na sucho ;))
                                Sky, ciesze sie z twojego zdrowia i zycze duzo radosci.
                                nie bylam wychowywana w kulcie pieniadza i to mi zostalo do dzis. a najbardziej
                                cenie pamiec i okazanie jej.
                                a co do pogody.. znowu leje;)))))) i wiesz?? dobry humor mam kazdego ranka;))
                                pozdrawiam
                                ater
                              • Gość: tomek_28 Re:,Sky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 11:50
                                > Wam nie opisywalem ale przezylem w swoim zyciu dwie smierci kliniczne i wiem
                                co
                                >
                                > to znaczy zyc

doskonale Cie rozumiem, tez raz bylem "na krawedzi" i diametrialnie zmienilo to
                                moje podejscie do zycia. na pewno na lepsze, mimo, że do tego życia "wracalem"
                                kilka lat.
                                Pozdrawiam :)
                                Tomek
                                • Gość: Skyddad Tomek IP: *.fornfyndet.se 02.05.06, 15:29
                                  Czyli Tomku nalezysz do rodziny powrotnikow.Moze kiedys sobie prywatnie
                                  popiszemy i wymienimy sie doswiadczeniami.
                                  Pzdr.Sky.
                                  • Gość: tomek_28 Re: Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:58
                                    czesc Sky. bardzo chetnie! odezwe sie do Ciebie na priv w wolnej chwili :)
                                    Pzdr.
                                    Tomek
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka