Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    29.05.06, 09:35
    Witam!

Wiem, że niektóre narty Dynamic to narty Atomic tylko w innej szacie
    graficznej np. Dynamic VR27 to jest Atomic 9.12. Czy tak jest ze wszystkimi,
    nie wiem.

Zastanawiam się, czy tak jest z nartami Dynamic CR17?
    Jeśli tak, to czy ktoś wie, która to jest narta Atomica?

Zaczęło mnie zastanawiać na czym dokładnie jeżdżę czytając „cały ten kram.
    Niestety więcej informacji można znaleźć o Atomicach niż o Dynamicach.

Pozdrawiam
    juta

Obserwuj wątek
      • Gość: O.Andrzej Re: Dynamic IP: *.cyf-kr.edu.pl 30.05.06, 16:43
        > Zastanawiam się, czy tak jest z nartami Dynamic CR17?
        > Jeśli tak, to czy ktoś wie, która to jest narta Atomica?

Juta, po co Ci to wiedziec? Nie wiem dokladnie kiedy Atomic wykupil Dynamica?
        Chyba 3-4 lata temu. Wydaje sie, ze niektore topowe modele sa wspolne, ale i
        tego nie jestem pewiem. Moze sa tylko bardzo do siebie podobne. Zdaje sie (za
        duzo tych niepewnosci), ze niektore rozwiazania (np. charakterystyczny beta-carv
        - te dwie waleczki idace wzdluz narty) zachowal tylko dla siebie. Przegladajac
        pobieznie katalogi nie znajduje u Atomica Twojego CR17. Skadinad bardzo
        przyzwoity allround, na tyle przyzwoity, ze nie mozesz niedoskonaloscia sprzetu
        tlumaczyc bledow jakie popelniasz w jezdzie. O ile je popelniasz. :)
        • juta33 Re: Dynamic 30.05.06, 17:42
          Gość portalu: O.Andrzej napisał(a):

> przyzwoity allround, na tyle przyzwoity, ze nie mozesz niedoskonaloscia
          sprzetu
          > tlumaczyc bledow jakie popelniasz w jezdzie. O ile je popelniasz. :)

Andrzeju nie popełniam! Wiem, że to jest all-round i wiem, ze mam przyzwoią
          tartę, przeciez nie jeżdże na nartach od 10 lat!
          • wrb1 Re: Dynamic 30.05.06, 17:46
            KAŻDY POPEŁNIA!!!
            Większe mniejsze, ale każdy.
            Nawet zawodnicy, którzy jeżdżą dłużej niż 10 lat.
            • juta33 Re: Dynamic 30.05.06, 17:51
              wrb1 napisał:

> KAŻDY POPEŁNIA!!!

Witku oczywiście!

Ale dlaczego mężczyżni myślą, ze kobiety są gorzsze!?

Ja się tak nie czuję, sorry!!!!

J.
              • wrb1 Re: Dynamic 30.05.06, 18:30
                Nigdy nie spotkasz w moim poście nawet cień opinii, że kobiety sa w czymś gorsze
                od mężczyzn. Są inne i za to należy być Stwórcy wdzięcznym, a zareagowałem tak
                na Twoje: "Andrzeju nie popełniam!" i tak napisalbym kazdemu kto pisałby cos
                takiego.
                • Gość: Jozzo Re: Dynamic IP: *.sympatico.ca 30.05.06, 19:26
                  No tak inne ale jesli inne to w czyms musz byc leprze a w czym gorsze.
                  Podonie z nami wiec nie ma co sie zgrywac na poprawnosc polityczna.
                  I mozna smialo powiedziec ze sa leprze a jak wchodza na obszar meski
                  i sie zapra to sa zdecydowanie leprze bo tak jest ich natura.

Jozzo
                • ortodox Re: Dynamic 31.05.06, 03:18
                  Oczywiście, że każdy popełnia błędy i problem polega na tym, że nie wszyscy
                  sobie z tego zdają sprawę. Dlatego mamy tylu "doskonałych" narciarzy, którym do
                  do zdobycia PŚ brakuje tylko nart Herminatora i takie zainteresowanie sprzętem.
                  Kiedy w czasie jazdy wśród słabszych narciarzy nachodzą mnie (niezwykle rzadko
                  na szczęście) podobne myśli, szybciutko rozglądam się za miejscem, gdzie
                  trenują młodzi 10-12 letni chłopcy z miejscowego klubu. Już po chwili znam
                  swoje miejsce w szeregu i z pokorą, która wystarcza na dłuższy czas, wracam do
                  swojej jazdy. Kurtuazyjne "o ile je popełniasz" Andrzeja, to przecież nie
                  pytanie, ale ... więc rzeczywiście, Justyny "Andrzeju nie popełniam!", budzi co
                  najmniej zdziwienie, a może nawet ...
                  pozdrawiam

• Gość: O.Andrzej Re: Dynamic IP: *.cyf-kr.edu.pl 31.05.06, 09:23
                    > Kiedy w czasie jazdy wśród słabszych narciarzy nachodzą mnie (niezwykle rzadko
                    > na szczęście) podobne myśli, szybciutko rozglądam się za miejscem, gdzie
                    > trenują młodzi 10-12 letni chłopcy z miejscowego klubu. Już po chwili znam
                    > swoje miejsce w szeregu i z pokorą, która wystarcza na dłuższy czas, wracam do
                    > swojej jazdy.

:) Wiesz, ja mam to samo. Swiento prawdo.
                    • juta33 Re: Dynamic 05.06.06, 09:22
                      Andrzeju! Mam nadzieję, że nie opóściłeś tego forum z powodu nadchodzącego, jak
                      widać tylko kalendarzowego, lata.

A po co mi to wiedzieć? Z czystaj babskiej ciekawości i tyle, chciałam trochę
                      ambitniej do tego podejść i porównać z innymi nartali, ale a testach Dynamic
                      nie występuje, ja nie trafiłam.

A co do dzieci z miejscowego klubu!!!

"szybciutko rozglądam się za miejscem, gdzie
                      > > trenują młodzi 10-12 letni chłopcy z miejscowego klubu.

Panowie ja też bardzo lubię patrzeć jak jeżdża dzieci z klubu!

Ale ja nie zamykam oczu, gdy jadą dziewczynki, bo według mnie jeżdża równie
                      dobrze, bo młodzi ogólnie są bardziej gibcy i zwinni.

juta
                      • ortodox Re: Dynamic 05.06.06, 11:18
                        ... ale rzecz w tym, że trzeba patrzyć i wyciągać wnioski ... a z tym jak widać
                        bywa już gorzej.
                        pozdrawiam
                      • o_andrzej Re: Dynamic 05.06.06, 14:44
                        > Andrzeju! Mam nadzieję, że nie opóściłeś tego forum z powodu nadchodzącego, jak
                        > widać tylko kalendarzowego, lata.

Po takiej zachecie, pozostaje. :;

> A po co mi to wiedzieć? Z czystaj babskiej ciekawości i tyle, chciałam trochę
                        > ambitniej do tego podejść i porównać z innymi nartali, ale a testach Dynamic
                        > nie występuje, ja nie trafiłam.

Juta, to "po co Ci to wiedziec" bylo tylko niewinnym droczeniem sie, nic wiecej.
                        A juz bynajmniej nie lekcewazeniem. Ale chcac zmazac winy wykonalem pewien
                        wysilek i poszukalem testow Twojej nartki. Niezupelnie Twojej, ale podobnej:
                        Dynamic XR 17 z sezony 2003/2004. Znalazlem to tu:
                        www.skipass.com/tests/index.php?ProductId=15
                        Niestety po francusku. XR sugeruje, ze narta jest bardziej FR od Twojej, ale
                        roznice nie sa zbyt duze. Chwala, narty przeznaczone dla srednich i dobrych
                        narciarzy. XR, pomimo dumnej nazwy freeride, jest narta allroudowa, CR - tym
                        bardziej.

> Ale ja nie zamykam oczu, gdy jadą dziewczynki, bo według mnie jeżdża równie
                        > dobrze, bo młodzi ogólnie są bardziej gibcy i zwinni.

Bo sie ortodox przejezyczyl. Oczywiscie, ze mial na mysli dzieci. ;)
        • Gość: Jozzo Re: Dynamic IP: *.sympatico.ca 30.05.06, 20:06
          No Andrzej !?

Przeciez zawsze winny jest sprzet, pogoda albo
          szderczy usmiech barmana z minionej nocy.

Co do bledow hmm no wiadomo panie nie popelniaja
          a panowie zawsz moga zwalic na sprzet, pogoda,
          itp. Swoja dorga to ten allroud wyglada mie na
          troche carvujacy allround. No ale to juz z innej bajki.
          Jozzo
          • Gość: O.Andrzej Re: Dynamic IP: *.pp.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:14
            > Co do bledow hmm no wiadomo panie nie popelniaja
            > a panowie zawsz moga zwalic na sprzet, pogoda,

Tez popelniaja, a niektore sie nawet do tego przyznaja. Np. moja zona twierdzi,
            ze popelnila wielki blad wybierajac mnie na meza. Sam nie wiem, moze ma troche
            racji. :) Na nartach tez popelniaja, z wyjatkiem Juty rzecz jasna. Tyle ze te
            ich bledy ladniej wygladaja niz chlopow. Czestym i niewinnym bledem u pan jest
            odruchowe ustawianie nart w malym oporze, taki niewielki plug. Inny, bardzo
            kobiecy i mily dla meskiego oka blad, to przesadne "wciskanie" biodra w skrecie
            w strone stoku. Troche to wynika z ich anatomii i relatywnie slabszych ud.
            Niektore maja tendencje do zbyt niskiego przykucania w trakcie jazdy.

Ale jezdza bezpieczniej od Panow, nie szarzuja, wlasciwie dopasowuja predkosc do
            umiejetnosci. Nie znam statystyk, ale przypuszczam, ze powoduja mniej wypadkow.
            Czasem swietnie jezdza, niekoniecznie majac za soba przeszlosc zawodnicza czy
            instruktorska. Nie zapomne takiej jednej z mojej ostatniej wizyty na Kasprowym.
            Z duza przykroscia musialem stwierdzic, ze jezdzi lepiej ode mnie.

No i bez nich byloby koszmarnie nudno, na nartach tez.:)
            • Gość: Jozzo Re: Dynamic IP: *.sympatico.ca 30.05.06, 23:24
              > Tez popelniaja, a niektore sie nawet do tego przyznaja. Np. moja zona twierdzi,
              > ze popelnila wielki blad wybierajac mnie na meza. Sam nie wiem,
              > moze ma troche racji. :)

Nie bralbym tego sero w koncu kokieteria to ich specjalnosc.

Co do bioder to bym powiedzial ze to taka ich poprawna pozycjia
              wnikkajaca z annatomi.
              Opor i niska pozycja to perfekcyjnie wylapane nuanse.

Co do szybkosci hmmm to to mlode pokolenie (och co ja mowie mlode to MY)
              to nie powiem. Jesli juz za cos sie wezma to sa bardzo zaciete cszczegolnie
              w zawodach. Z moich robserwacji czesciej wylatuja z trasy i biora to
              wszytko czasmi zbyt powaznie powazniej niz chlopcy.

> No i bez nich byloby koszmarnie nudno, na nartach tez.:)

Na nartach to moze nie tak bardzo ale po to nie daloby sie
              dotrwac dorana. :)

No to teraz mi/nam sie oberwie [za slowa ...]
              Jozzo

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka