Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Leworęczność i narty

20.08.06, 15:23
    Skoro lewa strona jest bardziej aktywna to czy ma to jakieś znaczenie w tym
    sporcie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: filomena1 Re: Leworęczność i narty IP: *.1-85.cust.bluewin.ch 20.08.06, 21:55
        Mnie sie wydaje , ze ma, Moj Ojciec był leworeczny . choc pisal prawa ręką . bo wówczas zmuszano.
        mnie zreszta także zmuszano do pisania prawa,
        Ojciec moj zdecydowanie lepiej robil wszystko z lewej strony. grał w tenisa lewa reka. na nartach
        skrecał w lewo doskonale i z łatwoscia , a w prawo gorzej i trudniej mu bylo, Mnie zawsze wszystko
        jest w lewo, Czesto mowie prawo a skrecam w lewo, Na nartach także prawy bark odginam a lewego
        nie, jak stok jest że jazda jest na lewej wewnetrznej to mnie jest super. ale na odwrot bola mnie kosci,
        itd itd,,,,
        Na dodatek wszystkie kontuzje mam zawsze z lewj strony, lewe konczyny. Wiem ze za lewa strone
        odpowiedzialna jest prawa półkula mózgowa,
        Pozdrowka letnie.
        a na 4 tys spadlo połmetra sniegu, gdzie niegdzie nawet na 3 500,
      • ortodox Re: Leworęczność i narty 20.08.06, 22:18
        Jakie może to mieć znaczenie? Obie narty są równe (symetryczne), kijki także.
        Trasy też tak robione ( poza wyjątkami), że nie preferują jakiś kierunków
        skrętów. Dla mnie i tak nie ma znaczenia czy skręcam w lewo czy w prawo.
        Jedynie na niektórych wyciągach (zwłaszcza orczykach) może być nieco gorzej
        osobom leworęcznym, bo przeważnie (ale nie zawsze) wchodzi się na lewą stronę
        wyciągu i poręczniej jest łapać orczyk prawą. To jest jednak drobiazg i nie
        powinien mieć większego znaczenia.
        pozdrawiam
      • Gość: Jozzo Re: Leworęczność i narty IP: *.sympatico.ca 20.08.06, 23:31
        W pilce noznej napewno bo jak wiemy z transmisji radowych mamy
        zawodnilow leonoznych, prawonoznych i dwunoznych.
        O narciazach czegos takie nie slyszalem.

Jozzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka