Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

plug a sprawa carvingu - 'idealny carving continue

IP: *.dsl.bell.ca 24.10.06, 22:14
    To jest przerzutka do watku idealny carving:
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=50293644&s=1
    Jozzo
    ps
    Lekcewarzycie plug. Mozna niby nic ale zdziwilibysce sie ile
    problemow sprawia plub nowym adeptom przychodzacym do ski patrolu.

I napewno kazdy z potecjalnych klietow wolaby zeby gosciu przy topoganie
    mial ten lekcewazony plug opanowany do perfekcji

Jozzo
    Obserwuj wątek
      • Gość: zolv Re: plug a sprawa fobii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:26
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=50293644&a=50896827
        jesli jeszcze nie zrozumiales to jeszcze raz Ci wytlumacze.
        tytuł był "na wesoło ;)"

sluzyl rozladowaniu atmosfery, ktora zostala stworzona takze przy Twoim
        aktywnym udziale. przedrzezniajac styl rozmowy (glownie Twoj przyznaje)
        uczepilem sie pługu, rzeczy moim zdaniem podstawowej od ktorej powinno sie
        zaczac. to wszystko bylo oczywiscie zartem, myslalem ze zrozumialym dla
        sredniorozgarnietych.

a Ty sie znowu nadymasz...

masz jakas fobie, nie wiem o co Ci chodzi, piszesz ciagle o jakims wscieklym
        marketingu, itp. ja go nie widze, moze u Was za wielka woda realia sa inne,
        napewno inne.

uwierz, ze nie widze tego o czym piszesz, mysle ze kazdy rozsadny narciarz
        powinien liznac wszystkiego, co da rade. i taka jest wiekszosc wypowiedzi.

a Ty szukasz wroga tam gdzie go nie ma i walczysz z wiatrakami. nie moge sobie
        odmowic malej zlosliwosci: powinienes szybko wracac, teraz w polsce jest duze
        zapotrzebowanie na tego typu zachowania.

a na koniec (mimo ze to raczej nieladnie czepiac sie o takie rzeczy) powiem Ci
        ze od dawna drazni mnie niestarannosc Twojego pisania, polykasz literki,
        zmieniasz slowa, ciezko czasami jest Ciebie zrozumiec. staraj sie szanowac
        ludzi, ktorzy czytaja Twoje posty i poswiec minute na poprawe literowek.

i tylko nie zaczniej sie znowu nadymac prosze. przyjmij to jako szczera
        wypowiedz kogos, kto nie trzyma Ci palca w ..(cenzura)

pzdr
        zolv
        • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa fobii IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 06:08
          Do zlov i ortodoxa
          Kto ma fobie rozwalania ciekawych watkow szukanie personalnych
          zacepek to trzeba by sie blizej przyjzec. Nie mam czasu i ochoty
          na tego typu zagrywki rodem wziete ze sceny politycznej typu PO
          nie mam nic do zoferowania nie mam nic do powiedzenia to zrobie
          zadyme i przyloze temu kto cos nieco sesownego chce przekazac.
          Tak trzymac chlopcy. Na poczatek poczytajce sowje wszystki posty
          potem zrobcie z tego konspekt i wniescie cos ciekawego uzytecznego
          na to forum a tak to zdrowka.

Szukacie zaczepki, idziece w kierunku nieladnego pieniactwa nie majc
          nic ciekawego do powiedzenia. No dobrze i tak spadam w sina dal.

Wciasakcie na slile slowa teori w interpretacje moich postow
          bo brak wam konceptu na napisanie czegos konkretnego.

Qurde a co nie lekcewazymy plugu - wiekszosc z nas tak wlacznie ze mana/
          A czy nie jest pomocny - jest.

Wiec przejdz sie na spacer i nie szukaj dziury w caly nie zasmiecaj forum.

A moze sie myle i plug tak prosta evolucja czy tez czysty sposob hmaowania
          nie wszystkim idzie jak z platka a czasmi moze sie przydac nawet swietnym
          narciarzom wlacznie z tymi, kotrzy preferuja carving jako podstawe.

Czy chcecie czy nie pare moich i Kuby Andrzeja i innych ludzi mniej
          zapienionych, deczko zmienilo percepcje narciarswa u wielu
          piszaczych/czytajacych na tym forum.

Cheers Jozzo

• ortodox Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con 24.10.06, 23:34
        No i znowu zaczynasz Jozzo po swojemu.
        Stawiasz tezę "lekceważycie pług" i każdego, kto ma cokolwiek inne spojrzenie
        będziesz o to posądzał i udowadniał, że nie można lekceważyć tej umiejętności.
        Skąd ta teza? Kto lekceważy pług? Tak się nie da rozmawiać!
        Konkretnie, przecież konkretny z ciebie facet Jozzo, pokaż kto zlekceważył na
        tym forum ten najczęściej uprawiany na stokach sposób jazdy?
        podrawiam
        • Gość: al-fred Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.06, 02:18
          Dajcie spokoj Jozzo,
          widac ze jest powiazany ze ski patrol albo bergwacht albo GOPR
          to plug jest jakby narzedziem pracy, bo zjezdzajac z toboganem czy akia
          uzywa sie do ograniczenia predkosci wlasnie plugu albo zeslizgu poprzecznego
          badz girland.
          • Gość: al-fred Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.06, 02:21
            cd. a na lagodnym przyspieszam carvingiem by nie skazywac sie na lyzwe
            al
            • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 06:12
              Zaloze jakis trwalszy email to sie doezwe na priva.
              Zmienam miejsce popytu i obene namiary sie beda niektualne.

A tak msz racje przyczy ja jade czyms co jest compilacja carvingu
              i dyskretnego odbicia w zaleznosci od sytuacji.

A kazdeego poranak majc pewnosc ze nie ma nikogo na stoku,
              jak jest polozony nietkniety sztruks to wale wiekszosc skretow
              czystym carvigiem na moich klepkach majcych r-21 - no i mobe powiedziec,
              ze to jest fun o poranku.

Jozzo

A tak
          • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 06:32
            Oj, qurde napisalem dla podkreslenia ze poteianie wszystkiego
            klasycznego to totalne bzdura i brak odpowiedzialnosci.

Nie mialo to byc na serio ot uwaga ze doskonali narciarze
            przychodzacy do ski patrolu maja czasmi b.duze problemy
            z elementarnymi techikami narciarskimi i musza wlozyc duzo parcy
            zeby sie z tym uporac.

A tak to masz racje jak sie jedzie na pusto to mozna roze dziwy
            wyprawiac zwlaszcza jak ludzika nie widza ale jak sie wiezie wyjacego
            bolu delikwenta to juz inna sprawa i wtedy basic staje sie podstwa
            oszczedzenia dotkowego bolu i stesu biedakowi , ktory przesadzil na
            stoku i popadl w tarapaty.

No ale to juz zupeplnie inna spraw i nie to forum

Jozzo
        • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 06:15
          Czepiasz sie jak petak a wygldales mi na rozsadnego faceta.
          Nawet nie potrafisz wykaslac jednego sesownego slowa ktore
          mozna by zaliczyc do konstuktywnej polemiki.

Jozzo
          • Gość: web Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:02
            to ja się zapytam.
            Czy tworzycie zamknięte kółko wzajemnej adoracji? Co raz się popiera, a raz
            kłóci o wszystko?
            Czy ktoś nie czytawszy setek stron waszych waśni i godzenia sie może zabrać
            tutaj glos?

Jakoś dziwnie się poczułem, jakbym z błotem na kobierce wdepnął :)
            • ortodox Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con 25.10.06, 11:00
              Nie wiem kogo pytasz. Z drzewa wygląda, że Jozzo, ale myślę, że w jakimś sensie
              jest to pytanie do wszystkich.
              Oczywiście ,że możesz, nawet powinieneś, jeżeli masz coś w dyskutowanych
              tematach do powiedzenia. Świeże spojrzenie zawsze rozszerza horyzonty wszystkim
              otwartym na to. Jednak, dobrze jest zapoznać się z tym co już było powiedziane,
              żeby nie wyważać otwartych drzwi. Może się Tobie wtedy odechce, może wręcz
              przeciwnie. Jednak nie jest to literatura obowiązkowa. Można stać z boku i
              narzekać, można zabrać głos i uczestniczyć w tym, co nazwałeś błotem, można
              próbować walczyć o to, żeby to błoto było bardziej przyjaznym błotkiem, a nawet
              leczniczą borowiną. Wybór należy do Ciebie, zapraszam!
              pozdrawiam
            • Gość: kuza Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.abcdata.pl 25.10.06, 11:00
              to forum juz tak ma ;)) czytuje je od dłuższego czasu, praktycznie w kazdym
              wątku gdzie pojawia sie słowo "carving" dochodzi do flame'a ;) niemniej jednak
              pojawia sie tez dużo uzytecznych informacji
              jezeli szukasz bardziej przyjaznej atmosfery zapraszam na grupę
              pl.rec.sport.zimowe
              pozdro
              • Gość: web Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 11:07
                sam nie wiem czego szukam. Jeżdże na nartach od 20paru lat.
                bardziej jestem praktykiem niż teoretykiem.
                Próbowałem przebrnąć przez wasze długaśne wątki, animozje, ciężka sprawa.

no i mam cichą nadzieję, że nie będziecie mnie przywoływać do porządku, jak
                cokolwiek sie odezwę tekstem "trzeba było czytać uważnie całą dyskusję" :))))

• Gość: xxx web IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:21
                  Tak Ci napisze tylko jozzo;
                  Chociaż jest szansa, ze na jakiś czas zamilknie bo coś tam zmienia w życiu;
                  Z drugiej strony jednak zapowiadal to juz wielokrotnie i slowa niestety nie
                  dotrzymal, jak i w wielu innych sprawach
                  xxx
                  • Gość: xyz xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:31
                    Jozzo tak szybko nie zniknie. On w ten sposob walczy z kompleksami.
                    Komu by udowadnial, ze czarne to biale.
                    Jozzo to gorsza wersja Kazia, ktory tu byl od zarania. Kazio wypil
                    kiedys za wiele, narozrabial i narodzil sie Jozzo.
                    Co bedzie jak Jozzo wypije i narozrabia? Lepiej nawet nie myslec.
                    xyz
                    • Gość: web Re: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:16
                      w takim razie będzie wesoło :)
                      pozdrówka
            • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 14:31
              Napisz cos sesowniejszego to sie przekonasz.
              Nylisz polemike w wszniami nic dziwnego ze na to
              pierwsze cie nie stac.
              Jozzo
              • Gość: web Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:32
                nie każdy jest tak odważny aby zacząć dyskutować i od razu dowiedzieć się, że
                się jest durniem
                • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 14:39
                  Lepiej pozno niz wcele.
                  Dobrze ze wreszcie zroumiales ze zasmiecasz forum.
                  Jozzo
                  • wrb1 jozzo 25.10.06, 14:48
                    jozzo co to jest????
                    "Nylisz polemike w wszniami"
                    Jak na taki tekst można mądrze odpowiedzieć
                    pozdrawiam
                    witek
                  • Gość: zolv do jozzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:48
                    posluchaj kolego - zaczynasz delikatnie (albo i moze calkiem mocno) przeginac.

"...Dobrze ze wreszcie zroumiales ze zasmiecasz forum..."

co Ci sie wydaje? to nie jest Twoje prywatne forum, nie Ty bedziesz ustalal kto
                    smieci a kto nie. wydaje Ci sie ze zjadles wszystkie rozumy? tylko Twoje posty
                    sa jedynie sluszne i wartosciowe? a takie jak ten ktory cytuje tez?

chcesz jakiegos sensownego poziomu dyskusji - zacznij od siebie.

poza tym ze jest to forum narciarskie to jeszcze obowiazuje elementarna
                    kultura, a Tobie widze puszczaja nerwy.

wyluzuj

pzdr
                    zolv
                    • Gość: xyz do jozzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:12
                      Jozzo, Kazio gdy to czyta, przewraca sie w grobie.
                      Dawno juz nie byles w takim dole, odstaw net i trunki na jakis czas.
                      Wyjedz w gory, odpocznij, porozmyslaj, wylwu mozesz dostac.
                      xyz
                      • Gość: Jozzo Re: do jozzo IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 15:27
                        po dosc kotrowersyjnym xxx, mamy xyz, moe teraz qlg
                        kombinacji 3 literowcy z liter alfabetu co niemiara
                        co dalej wymyslisz ?

proponuje ci np 180 - sugeruje wysoki IQ

Jozzo
                        • Gość: xyz do jozzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:50
                          Oooo, dzieki za uznanie.
                          Ale nie sugeruj, ze xxx=xyz tylko dlatego, ze kazio=jozzo .
                          Swiat nie jest az tak prosty.
                          xyz
                          • Gość: Jozzo Re: do jozzo IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 15:56
                            tez niesugeruj Jozzo
                    • Gość: Jozzo Re: do jozzo IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 15:21
                      Awanturnik to ty jestes ze ho ho !
                      A jak ci brakuje argumentow to lecisz dosc ostro.
                      Nie nic takiego mi sie nie wydaje poprostu staram sie podazec
                      za twoja/wasza eskalacja postow. Czego zenitem jest post do ktorego
                      niechetnie ale z koniecznosci odpowiadam
                      Sluchaj masz cos ciekawgo sesownego w swoich postach,
                      zacytuj ,podaj linki lub napisz cos co ma ses a tak to odpusc sobie.
                      Staralem sie odnalesc towje posty na forum, zgadnij jaki efekt?

Nie puszczaja mi nerwy, nie mam kompeksow - no moze jeden
                      usiluje poszerzyc horyzonty widzenia narciarstwa tym co nigdy nie
                      jezdzili po trasach odleglych od wyciagow.
                      A tu poprostu chcilem zaprosic was do jakejs sesowniejszej polemiki
                      w zamian za co wywiazala sie totalna pyskowka.

W sumie bylbym rad gdyby wote wykasowal z tch watkow wszystko
                      co nie jest zwiazane z jego tematem.

Witek Errata

jest: Nylisz polemike w wszniami nic dziwnego ze na to ...
                      ma byc: Mylisz polemike z wasniami nic dziwnego, ze na to ...

Pozatym to nie dotyczylo ciebie. Tak czy inaczej moi mile zaraz
                      odpoczniecie od znienawidzonego Jozzo.
                      W poniedzialek wyciagam wtyczke netu na jakis czas a czy wroce
                      z nowego miejsca, Quebec - to bedzie zalezalo od nawalu pracy w
                      nowym miejscu i nowym srodowisku. Trocne dalej do duzych gor ale
                      za to pod nosem leprze pagorki niz tutaj.

Jozzo
                      • Gość: al-fred Re: do jozzo IP: *.pools.arcor-ip.net 25.10.06, 15:31
                        Witeeeek hooop hoop

daj jakis filmik do skomentowania
                        moze byc nawet krystiania z przeciwskretem
                        to skonczy sie "pie........nie kotka za pomoca mlotka"
                        al
                        • Gość: Jozzo Re: do jozzo IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 16:05
                          1.
                          Juz sie konczy, znalazlem drzwi i sapadam wkrotce.
                          Bedzie cepluto i wesolutko zwlaszcza zezamilkna krzykacze.
                          2.
                          O carvingu napisano co nie maira.
                          3.
                          Nowych kotrowersyjnych tematow nie widac na horyzoncie
                          4.
                          ...

A filmiki zawsze roladowuja atmosfere wiec czemu by nie.

Jozzo
                        • wrb1 alfred 25.10.06, 19:38
                          To są filmiki, ktore podsyłaja mi uczestnicy forum jak coś sie pojawi to dam znać
                      • Gość: zolv Re: do jozzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:28
                        nie wiem o jakie argumenty Ci chodzi, przeciez ja z Toba nie dyskutuje.
                        temat techniki zostawiam fachowcom, do ktorych siebie nie zaliczam.

obserwujac jak sie coraz bardziej nadymasz w watku "idealny carving", z obawy
                        zebys nie pękł, zazartowalem sobie.

co wywolalo odwrotny skutek i cisnienie podskoczylo Ci conajmniej o 2 bary.

przepraszam ze zmarnowalem Ci tak piekny watek, ktory (nie watpie) gdyby nie
                        moja mierna wypowiedz, slawilby Twoje imie w ABC Narty po wsze czasy....

prosilem zebys wyluzowal a Ty znowu sie nadymasz i starasz sie obrazic jak
                        najwiecej osob

z obawy o Twoje zdrowie przyznam Ci racje.
                        TAK! moje i podobnych mi wypowiedzi sa niedopuszczalne gdy przemawia Jego
                        Wysokosc Jozzo
                        TAK! zasmiecam forum, niszcze Twoja Misje nawracania maluczkich na jedynie
                        sluszna wytyczona przez Ciebie droge
                        TAK! jestes wielki o wielki. i zadne sprzeciwy a szczegolnie inne zdanie sa
                        niedopuszczalne bo przeciez WIESZ NAJLEPIEJ.

mam nadzieje ze po tym jak przyznalem Ci racje juz nie pekniesz a cisnienie
                        wroci Ci do normy.

trzymaj sie

pzdr
                        zolv

ps. pasjonujace jest to ze bedziesz mial dostep do lepszych pagórków niz do tej
                        pory. jestem pod wrazeniem ;)

• Gość: Jozzo Re: do jozzo IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 17:02
                          Mnie cisninie nie skacze, spadne w sina dal na
                          pagorki o ktorych wspomnialem.
                          A ty w swoim zacietrzewieniu nawet nie zauwazyles ze Idealny
                          carving to nie moj watek. Widac mowiac o cisnieniu i zaslepieniu
                          w pogoni przylozenie komukoliwiek kto sie pod rekanawinie nie
                          doczytales. Walisz impertynecje jenda za druga widac niemasz nic
                          ciekawego do powidzenia. Jednak mam nadzieje ze kiedys dojzejesz
                          obiecuje ci ze od czasu do czasu zajze na forum i bede jednym
                          z pierwszych, ktorzy pogratuluja ci tego czego brak prezentujesz
                          w tym watku.

Patrzac ufnie w przyszlosc, majac nieodparta nadziej w rozwoj jednostki
                          zegnam tradycyjnym.

Cheers Jozzo
                          • Gość: zolv Re: do jozzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:12
                            dziekuje Ci za jak zwykle Bardzo Cenne Wskazówki, tym razem odnosnie rozwoju
                            mojej osobowosci.
                            postaram sie nie zawiesc Ciebie o Wielki.

podczas Twojej nieobecnosci bezlitosnie bede tępił wszelkie przejawy
                            nowoczesnej mysli i jakiekolwiek rozbieznosci z Twoją Nauką.

a Tobie polecam wzmozona prace nad sluchaniem innych ze zrozumieniem i rozwoj
                            poczucia humoru, ktore na dzien dzisiejszy nie wystepuje w Tobie w ilosciach
                            sladowych

3m się I NIE NADYMAJ SIĘ ;)

pzdr
                            zolv
      • Gość: o_andrzej Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.cyf-kr.edu.pl 25.10.06, 17:25
        > Lekcewarzycie plug. Mozna niby nic ale zdziwilibysce sie ile
        > problemow sprawia plub nowym adeptom przychodzacym do ski patrolu.

Ja plugu bynajmniej nie lekcewaze, ale zawsze mialem z nim klopoty, o czym
        pisalem juz w innym watku. Na szczescie na krotkich nartach wykonuje sie go
        latwiej. Mimo wszystko robie wszystko, by go unikac.
        • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 18:05
          Jasne ze nie lecewazysz.
          Ja mialem na mysli evangilistow carvingu i ich klakierow
          odrzegujacych sie od wszystkigo co nie jest carvingiem.

Jozzo
          • al-fredo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con 25.10.06, 20:04
            Jozzo w jakich to gorach jezdzisz
            mam ochote na wypraktykowanie twoi teorii
            al
            • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 20:59
              O jakiej teori mowisz?

Bo o ile ja sie nie myle to tzw. moja teoria sprowadza sie do tego ze obok
              carvingu warto znac i sosowac techniki tzw. "minonej epoki"

Najchetnniej bywam
              www.skibanff.com/mountain/tourops.html
              Jako ze o poranku nie trzeba sie martwic jak sie wywindowac na gore.
              [dojazdy itp]
              Siedze w ontario wiec na codzien bywam po tzw. lini okoliczne prywatne
              kluby i www.bluemountain.ca na tutejszych pagorkach

Wynosze sie do Quebec co powinno porawic narty na tzw. codzien.
              Czyli jazde w zasiegu [r=200km] od domu.

Jozzo
          • ortodox Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con 25.10.06, 20:23
            ... odzywam się ja, "klakier", a może nawet "ewangielista carvingu".
            Jozzo! myślałem, że Ty tylko mnie nie lubisz, ale widzę, że ty walczysz już ze
            wszystkimi. Takiej wojny wygrać nie możesz, opamiętaj się!
            No dobra, pługu nie lubię. Jednak w przeciwieństwie do Andrzeja,
            radzę sobie całkiem nieźle, może tylko dlatego, że zamiast 2m desek mam takie
            skromne 1,7m i do tego jednak taliowane. Ten śnieg przechodzi wtedy łatwiej w
            tym wycięciu w narcie i pomaga zachować równowagę. Wy w tym Waszym kanadyjskim
            GOPR-rze, też powinniście sobie sprawić narty taliowane, a nie na prostych,
            przedwojennych dechach jeździć. Może wtedy wasze opinie byłyby trochę bardziej
            życiowe. Swoją drogą, trochę się dziwię ,że masz tyle roboty z tym zwożeniem.
            W Alpach, toboganem zwozi się już sporadycznie. Najczęściej ląduje śmigłowiec i
            zabiera delikwenta bezpośrednio do szpitala.
            Wiem, że Ameryka to nie Europa, ale czy musicie być 100 lat za murzynami?
            Murzynów nie obrażając w żadnym wypadku.
            pozdrawiam ;)
            • Gość: Jozzo Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.dsl.bell.ca 25.10.06, 21:08
              Ja nie wim czy cie lubie czy nie natomiast twoj wystep w tym
              watku jest zalosny. Rozladowywanie osobistych kompleksow sprowadziles
              do wyszkania sobe urojonego wroga i rozpoczales urojona wojne.
              Ja jej tu nie prowadze. Ja tylko uwazam ze nalezy miec odrobine
              osobistej uczciwosci i nie wpuszczac nowicjuszy w kanal evangielizmu
              carvingowego.

Daj sobie spokuj bo zamiast ustosunkowac sie do [
              OK powtorze trzeci raz nie liczac ze cos sesownego wykaslasz]
              "
              Generalnie nie bardzo zgadzam sie ze okresleniem grube naduzycie,
              powiedzilbym raczej skromne przejaskrawienie majace na celu
              otworzenie szerokich horyzontow narciarstwa dla nowicjuszy,
              ktorym wpojono ze carving to jedyne sluszne rozwiazanie w narciarstwie
              i o calej reszcie mozna zapominiec bo to nic innego jak bezuzyteczne
              echo przeszlosci.

Towj post ma duzo z racji, problem jest ze utwierdza nowicjuszy o ktrych
              wspomnialem w falszywym przekonaniu, ktore wpoiono im glownie ze wzlgdow
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              marketingowo, biznesowych.
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              "

Tak sie wiles do tego stopnie, ze rozpetales sobie prywatna wojne.
              Generalnie olabym te twoje posty gdyby nie waga sprawy i falszywy
              inpakt jaki mwga minc na percepcje narciarstw nowicjuszy.

I to by bylo definitywnie na tyle.

Jozzo
              • Gość: zolv pług na poważnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:31
                poniewaz w temacie watku jest jednak plug, pomijajac wojenki i utarczki do
                ktorych doszlo chcialbym wyrazic swoje zdanie na ten temat.

uwazam ze plug jest bardzo potrzebny i moim zdaniem kazdy powinien opanowac ten
                element. jest to jeden z najprostszych sposobow zatrzymania sie i kontrolowania
                swojej predkosci i pozycji na stoku.

ja dosc "szybko" opuszczam kanape po podjezdzie i instynktownie w 90%
                przypadkow zatrzymuje sie plugiem (przewaznie jezdzimy razem i zbieramy sie na
                gorze nie po zjezdzie, takze u gory trzeba poczekac na maruderow.

o_andrzej pisal o swoich problemach z plugiem. mysle ze to kwestia
                indywidualna. dla mnie jest to najprostszy sposob zatrzymania sie. robie "/\" i
                przenosze swoj ciezar do przodu i sie zatrzymuje :) nigdy sie nad tym nie
                zastanawialem, robie to instynktownie

jak juz sie dorwalem do glosu na powaznie to chcialbym jeszcze w koncu jasno
                powiedziec, ze nie widze tu na forum "ewangelizatorow karwingu". owszem to
                fajny rodzaj jazdy, ale nie wyobrazam sobie aby kazdy zjazd od gory do dolu
                przejechac czystym karwingiem. po prostu sie nie da moim zdaniem. takze niech
                wszyscy staraja sie nauczyc jak najwiecej i nie ograniczaja sie do jednego
                stylu jazdy.
                to tak jakby samochodem jezdzil tylko na jednym biegu ;)

przepraszam Cie Jozzo ze znowu zasmiecam Twoj watek ;) dalej widze jestes
                arogancki nie tylko w stosunku do mnie.

pzdr
                zolv
              • ortodox Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con 25.10.06, 22:13
                Do czego mam się ustosunkować? Do tego, że się nie zgadzasz, a właściwie nie
                bardzo zgadzasz, że to grube nadużycie? Że wolisz, albo raczej wolisz nazwać
                to, skromnym przejaskrawieniem. Toć to Twoje prawo, mieć własne zdanie na każdy
                temat. Co mnie do tego, skoro grube nadużycie moim zdaniem, jest raczej
                skromnym przejaskrawieniem, Twoim. Czy ja mam się do tego stosunkować?
                Przecież nikt z nas, a ja już na pewno, nie jest ślepym ewangielistą carvingu.
                Przeciw komu z nas , chcesz stanowić równowagę. Kto z nas wpaja nowicjuszom,
                że carving to jedyne słuszne rozwiązanie? Kto z nas poważnie pisze, że cała
                reszta to bezużyteczne echo przeszłości. A jeżeli nikt z nas (z forum) tak nie
                pisze, to twoje przejaskrawienie (jak to nazywasz), jako niby przeciw waga,
                jest grubym nadużyciem, bo nie jest uzasadnione. To właśnie napisałem.
                Mój post w niczym nie utwierdza nowicjuszy, poza tym, że carving jest
                nowoczesną i bezpieczną, technika narciarską, dającą wiele zadowolenia i
                radości na przygotowanych trasach, po których zwykle jeżdżą. Techniką, która
                zasługuje na szczególne traktowanie, z uwagi na jej wydajność i efektywność.
                Czy można to jaśniej opisać?
                Przepisałem to, z tego co napisałem wcześniej. Cóż więcej mogę dodać
                pozdrawiam
                • Gość: zolv Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:38
                  co Ty ortdx najlepszego robisz.

prowokujesz Jozzo zeby sie nadął jeszcze bardziej. a co bedzie jak faktycznie
                  peknie zanim sie z tego kabelka z netem wypnie ;)

to z gory skazane na niepowodzenie. nie zauwazyles jeszcze ze do niego sie mowi
                  jak do sciany :( nic nie trafia. zaraz dostaniesz bluzgi ze jestes demagog,
                  wsciekly ewangelizator, itp.

pzdr
                  zolv
                  • kubagr Re: plug a sprawa carvingu - 'idealny carving con 26.10.06, 02:02
                    pare dni off i co za burze sie przetoczyly: nie wiem juz czy stale wszyscy
                    mowia o jednym: n arciarstwie: chociaz dla kazdego narciarstwo jest nieco inne
                    to stale jest to metoda obcowania z przyroda. troche szkoda ze osobiste
                    wycieczki czesto przyslaniajacel jaki powinno byc naczelnym celem takiego
                    forum jak narty: czyli wymiana pogladow nie na tematy osobiste a na temat
                    NARTY!!
                    moze jednak kiedys tak bedzie ze wszyscy powstzymaja sie przed zbytnimi
                    wybuchami emocji....
                    nie mo0wie juz o wypisywaniu osobistych zniewag.

dla mnine pewien sposob jazdy jest optymalne dla innych nieco inny: ale kazdy
                    NORMALNY narciarz czerpie z jazdy swoista rodosc i satysfakcje. dla mnie np
                    skrajny fun to nie fun, ale rozumiem ludzi ktorzy to robia. nie lubie tez
                    nurkowania z aparatem tlenowym ani paragliding ale rozumiem ze innym sprawia to
                    radosc. i niech tak bedzie. nie znaczy to ze musimy akceptowac to co inni
                    powiedza, ale starajmy sie wyciagnac pozytywne strony takiej dyskusji.
                    amen
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka