Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Narty dla 3 latki

28.11.06, 20:13
    chcielibyśmy żeby nasz córczka która ma 3 latka i 6 miesięcy zaczęła uczyć
    się jeździć na nartach tylko nie mamy pojęcia jakie to mają być narty
    słyszałasm kiedyś że mają być jakieś buty nie całkiem usztywnione czy ktoś
    może nam coś doradzić????
    Obserwuj wątek
      • Gość: web Re: Narty dla 3 latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:47
        moje dzieci miały narty o dlugości 60cm, dwukolorowe z namalowanymi jakimis
        stworkami.Prawdziwe wiązania bezpiecznikowe. Do tego normalne buty narciarskie
        zapinane na 2 klamry.
        Czyli sprzęt zupełnie normalny tylko mikroskopijny.
        Córka nauczyła się samodzielnie zjeżdżać z łączki w wieku 2 lata i 10 miesięcy,
        syn 3 lata i 2 miesiące.
        Ale wczesniej setki razy zjeżdżaliśmy z nimi i wyciągalismy je na orczykach.
      • aga031 Re: Narty dla 3 latki 03.12.06, 20:49
        co jest czy nikt nie kupował nart dla dziecka w tym wieku?????
        • legal_blonde Re: Narty dla 3 latki 03.12.06, 23:05
          ro ktemu kiedy moja córcia była w wieku Twojej pociechy kupiłam tylko buty,
          narty pożyczałam. W tym roku również zamierzam wypożyczać jej narty.
      • patyk.od.zosi Re: Narty dla 3 latki 04.12.06, 13:24
        moja coreczka zaczynala w tym wieku na:
        nartach salomonach crossmax-ach 80cm
        butach narciarskich 1-klamrowych
        bez kijkow
        no i w kasku obowiazkowo

gogle rowniez zbedne
        chyba ze dla szpanu :)

milych zjazdow
        _______
        pozdr.,
        patyk
      • Gość: domifil Re: Narty dla 3 latki IP: 213.17.149.* 05.12.06, 14:47
        Narty dla dziecka powinny być takiej długości, by sięgały do ramion dziecka
        (mierząc od ziemi oczywiście). Jeśli będa za długie, przy pługu dzioby będą sie
        ciągle krzyżować. Moja córka doświadczyła tego w tym roku, nasze narty były za
        długie i musieliśmy pożyczyć. Buty z jedną klamrą, wkładane od tyłu. Reasumując
        dla tak małego dziecka nie opłaca się kupowac sprzętu tylko go wypożyczyć. A
        poza tym nie wiadomo czy zapała miłościaą do narciarstwa od razu. Mój 3-letni
        syn poprzedniej zimy nie chciał się uczyć jeździć, czekamy na ten sezon.
        Powodzenia
        • aga031 Re: Narty dla 3 latki 05.12.06, 20:59
          dziękuję bardzo za rady. co do nart mam okazję kupić tanio narty używane więc
          może się skusze. Jeszce raz dzięki
      • Gość: narciara Re: Narty dla 3 latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:25
        mam watpliwosci co do wypowiedzi nt. gogli. Mam dwoje dzieci, syn duzo starszy
        zaczynal w wieku 3 lat i dzisiaj jezdzi genialnie-od 10 lat co roku w Alpach -
        na lodowcach - kursy z instruktorami-koniec chwalenia. Ale corcia tez dostala
        prawdziwe narty i kask majac 2,8 misiecy juz ja uczylismy jezdzic. Byla w
        szkolce narciarskiej w Alpach i MUSIALA miec gogle bo nie dala by rady w
        sloncu. Snieg i slonce to masakra dla oczu dziecka. W decathlonie sa super male
        okularki z gumka ok.45 zl. wlasnie dla takich maluchow na narty w slonczne
        dni.Trzeba dbac o oczy dzieci. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka