starydziat 24.01.07, 01:45 A co to jest kiedy kolana skrzypią przy prostowaniu jak stare drzwi ? ;) Chcę wiedzieć bo właśnie wybieram sie na narty ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawel Re: Urazy stawu kolanowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:38 mozliwe ze ci brakuje wapnia, albo jakis witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Urazy stawu kolanowego 19.11.07, 16:38 jedz duzo żelatyny: galaretki owocowe, galaretę itp. mi pomaga ;) na pewno Ci nie zaszkodzi ;) pozdro ec Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Urazy stawu kolanowego 19.11.07, 21:27 Starta lekotka i brak smarowania.Starosc nie radosc.jak byles ciut mlodzsy i bole sie dopiero zaczely to nalezalo masowac pod kolanami kolo 3cm wokol calej nogi dookola.tam zbiera sie kwas mlekowy i on daje efekty boli tak jakby staw wysiadal a to wystarczy tylko rozmasowac.dzieje sie dlatego ze im starsi jestesmy serce jest mniej wydolne zle sie odzywiamy no i uzywki brak ruchu i nie usuwa odrazu kwasu mlekowego ktory wlasnie zatrzymuje sie przed kolanem.Po masazu bol odchodzi i znowu jestesmy chojrakami gotowymi leciec na stok. Galaratke faktycznie pomaga widac ulatwia sie przeslizniecie tego kwasu wokol kolana.(tak mi sie wydaje).Gdyby ludzie wiecej dbali o swoje cialo i chodzili na masaze,nie tylko sport daje te produkcje kwasu mlekowego ale rowniez praca siedzaca przy kompie, stress w pracy,przepracowanie przemeczenie brak wypoczynku nerwowa sytuacja w domu aw pracy,brak pieniedzy do pierwszego to wszystko sie sklada na pogorszone krazenie i wydalanie roznych trucizn z organizmu,ktore w efekcie daja symptomy wielu chorob ale lekaze tyklko czekaja na takich deliwentow i ciagna z nich az piszczy do szybkiej grobowej deski. Jak sie ustrzec przed tym problemem,pojsc do masazysty zawodowego obserwowac jak on masuje,zawsze zaczyna od krzyza i jedzie do gory.Tam pod lopatkami i nawet na lopatakch zbiera sie kwas ,mlekowy trzeba jego przez punktowe naciskanie(cholerny bol) usunac czyli pchnac do prawie szyji.mamy problemy z bolami kolan jak powiedzialem zaczac od stopy i poprzez pod kolanem pchac do gory.Dwa razy w tygodniu i zobaczycie odzyjecie.Maz niech robi zonie i vice versa. Chlopak dziewczynie i odwrotnie. Ale trzeba najpierw skosztowac u zawodowego masazysty. kwas mlekowy daje wiele symptomow nawet depresji,chorob serca,podwyzszonego cisnienia a wkoncu paralizu nawet twarzy. Nie jestem lekarzem ani nie studiowalem medycyny ale sie interesuje tym problemem i dawno uchwycilem to usiebie i moze dlatego jestem zdrowy i dalej na nartach jezdze no choc od stycznia juz na emeryturce.Glowa dop gory to zaden problem tylkozaczac masaze jak najwczesniej.osobiscie masujezonre i moje dzieci i ktorzy sa doroslymi ludzmi i wpadaja do taty raz w tygodniu i tylko partie krzyzowe,glownie od siedzenia przy kompie praca studia itp.Czasami znajomych tylko wtedy jak piszcza ze sie zle czuja i co wszyscy ozdrawiaja i zaczynaja to wprowadzac u siebie w domach. Pzdr.Sky. P.S pomoc trzeba cialu w usuwaniu roznych toksyn.interesuje sie medycyna chinska.Praktycznie w naturze znajduja sie wszystkie ziola i jarzyny ktore sluza na cos.lekarstwa chemicznego nie trzeba nigdy uzywac jak sie nie doprowadzimy do stanu kiedy zaczynamy wspomagac finansowao kolosy farmaceutryczne i koncermny chemiczne oni tylko czekaja na takich frajerow. Zyc czysto higienicznie,uzywac raczej jednej kobiety,to samo kobieta jednego mezczyzny.Mezczyzna stosowac sex chinski,zachowamy mlodosc io harmionie zycia i radosc nawet niepowodzenie nie wyprowadzi Ciebie z rownowagi.Pomagac innym cieszyc sie zyciem dzielic sie tym co mamy w rozsadnych proporcjach ma sie rozumiec.Wyrzucic z charakteru zazdrosc,pyche imponowanie,zyc uczciwie. To wszystko spowoduje ze stajesz sie zwiazany z natura i zyjesz wdlug jej praw. Odpowiedz Link Zgłoś