Gość: ela IP: *.jed.isu.net.sa 13.02.07, 19:07 kto wie ile jest sniegu w bukowinie jakie są tam warunki do natrciarstwa?dla dzieci prosze odpowiadac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia Re: Bukowina tatrzanska ile tam jest śniegu? IP: *.crowley.pl 14.02.07, 14:35 dołączam się do pytania, miałam tam jechać z dzieckiem 24.02 i ... zastanawiam się czy śnieg jeszcze będzie :(, u nas w Warszawie już nie ma, zostały resztki rozmokłej bryji, a temp. ok +4 st niby część stoków jest sztucznie dośnieżana (ktoś wie które ?), ale co to da jak temperatura będzie zbyt wysoko na plusie, albo będzie padał deszcz ? zależało mi na tej Bukowinie ze względu na fajnego instruktora dla dziecka ... ale może po słowackiej stronie będą lepsze warunki ? pozdr basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Bukowina tatrzanska ile tam jest śniegu? IP: *.crowley.pl 19.02.07, 10:38 podciągam wątek, bo dzień wyjazdu coraz bliżej czy ktoś ma może aktualne info jakie tam są w tej chwili warunki narciarskie i jaka prognoza ? prognozy w necie + kamery sprawdzam codziennie, ale to nie jest do końca miarodajne niby zapowiadali powrót zimy, ale coś jej nie widać :( jest sens tam jechać, czy już wszystko rozmokło ? pozdr basia Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Wrocilam w sobote. 19.02.07, 11:05 Bylismy przez tydzien w Bukowinie - trzy dni slonca, trzy dni deszczu (na szczescie maly kapusniaczek). Snieg byl akceptowalny. Najlepsze warunki byly na "Niedzwiadku" i "Ku dolinie". "Maly Kasprowy" bardzo rozjezdzony, "Zwyrtlik" fajny. "U Steni" w Gliczarowie warunki fatalne, niewiele lepiej bylo w Bialce. Innych stokow nie sprawdzalam. Gdy temperatura jest powyzej 0, nie dosniezaja stokow. Armatki ma chyba kazdy stok w Bukowinie ;) Moj 4.5-letni syn nauczyl sie jezdzic wlasnie na "Niedzwiadku". Mysle, ze warto zdecydowac sie na wyjazd. Na pocieszenie dodam, ze w sobote przymrozilo do -6 stopni. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wrocilam w sobote. IP: *.crowley.pl 19.02.07, 11:58 dzięki, mam jeszcze cichą nadzieję, że zmrozi trochę i popada, jeszcze wczoraj na onecie prognozy były optymistyczne, ale dzisiaj odwrócili kota ogonem :( my będziemy mieszkać przy Turni, a córka ma mieć lekcje na Zwyrtliku to jak jest w końcu z tym dośnieżaniem stoków - dośnieżają czy nie ? pozdr Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donky Re: Wrocilam w sobote. IP: *.ing.nl 20.02.07, 18:04 Nie martw sie, w Bukowinie bedzie mozna jeszcze pojezdzic w swieta. Sztuczny snieg sie tak szybko nie topi. W Bukowinie sa krotkie wyciagi i wiekszosc ma armatki, wiec snieza przy kazdej okazji jaki jest -4 i mniej. Nie mysl o warunkach w gorach na poziomie 1000 m npm z perspektywy Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Wrocilam w sobote. 21.02.07, 11:30 Dosniezaja, jak jest ujemna temperatura. Akurat podczas mojego pobytu zawsze bylo na plusie, ale dalo sie jezdzic :) Jezdzilam na Turni i Zwyrtliku - warunki byly zadziwiajaco dobre biorac pod uwage temperature. Nie martw sie. Bedzie dobrze :) Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: jedziemy :)) IP: *.crowley.pl 21.02.07, 13:21 no to humor mi się trochę poprawił :), ja to ja, ale córka (6 lat) już od paru miesięcy odlicza dni do wyjazdu, to pierwsza rzecz o której mówi rano :)) pozdr basia Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: jedziemy :)) 21.02.07, 16:31 Juz Wam zazdroszcze ;) Z moim mlodszym synkiem bylo tak samo - we wrzesniu przymierzalismy zeszloroczne buty narciarskie i od tamtego czasu codziennie pytal, kiedy jedziemy... Na drugi dzien po powrocie tez juz chcial na narty :) Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: jedziemy :)) IP: *.crowley.pl 22.02.07, 10:09 nie wiem czy jest czego zazdrościć, bo dzisiaj na onecie i wp prognoza jest do niczego :(( pogoda.onet.pl/1,3566,38,miasto.html pogoda.wp.pl/miasto,zakopane,mid,1201312,mi.html?ticaid=13443 nie wiem czy ten wyjazd, to nie będą pieniądze wyrzucone w błoto pozdr basia Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: jedziemy :)) 22.02.07, 13:53 Jak my jechalismy, to prognoza tez nie byla zachecajaca. Ostatecznie nie bylo najgorzej. Jednak jak bylam na miejscu to zastanawialam sie, co ja tutaj robie? Np. na Niedzwiadku zjazd 2 minuty, stanie w kolejce do orczyka 20 minut, wjazd orczykiem 10 minut... Jednak dla dzieci to miejsce jest w porzadku, mam do Bukowiny olbrzymi sentyment i wyjezdzajac juz chcialam wracac ;) Jednak, zeby wyszalec sie na nartach, jade do Wloch - w tym roku jeszcze bez dzieci. Zycze udanego pobytu. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: do dagbe IP: *.crowley.pl 22.02.07, 14:39 dzięki :) do Bukowiny jadę głównie dla córki - mamy fajnego instruktora, stoki faktycznie króciutkie, ale dla dzieci ok, poza tym umiejętność samodzielnego wjeżdżania na orczyku też się przyda, byliśmy w zeszłym roku 2 razy i kolejka do wyciągu to było max. 5 minut, albo i tego nie (miałyśmy szczęście ?), jeździłyśmy gł na Zwyrtliku i Turni, na Mały Kasprowy w zeszłym roku Natalii nie pozwoliłam, chociaż bardzo chciała :)) w przyszłym roku planuję Alpy albo Dolomity - masz może jakieś sprawdzone miejsca, gdzie można się wybrać z dzieckiem (w przyszłym roku 7-latką, mam nadzieję, że już całkiem nieźle jeżdżącą, ale to zależy ile skorzystamy w tym roku w Bukowinie) ? pozdr basia Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: do dagbe 23.02.07, 11:52 Ja bylam podczas ferii zimowych, moze dlatego byl tlok? Dla dzieci Bukowina jest wystarczajaca, chociaz jak widzialam te place zabaw w Dolomitach, to sama chcialam sie tam bawic ;) Ale bylam bez dzieci, wiec nie bylo pretekstu... Zazwyczaj jezdze z biurem podrozy TRAMP www.tramp.gda.pl Natomiast w przyszlym roku pojade z Wygoda Travel (bylam w zeszlym roku na wczasach "Mama i ja" w Szczawnicy - super!) www.wygodatravel.pl/ Maja oferte wyjazdu w Dolomity z nauka jazdy na nartach dla dzieci od 7 lat - serdecznie polecam. Moj mlodszy syn ma dopiero niecale 5 lat, wiec z Wygoda w Dolomity jeszcze w przyszlym roku sie nie kwalifikuje (zalezy mi na nauce jazdy na nartach, bo opieka dla takich dzieci jest w ofercie). Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: do dagbe IP: *.crowley.pl 23.02.07, 13:15 dzięki serdeczne :) pozdr basia Odpowiedz Link Zgłoś