danielmax 20.02.07, 19:42 Gdzie lepiej pojechać, przy aktualnych warunkach pogodowych? Wrócił ktoś może ostatnio ze słowacji>? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: waldek Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:51 Wlasnie wrocil moj kolega. Opinia: SOCJALIZM PELNA GEMBA!!! Przez caly tydzin ani raz nie widzial ratraka (podobno ze wzgledu na pogode????? Caly tydzin byla dodatnia temperatura a wiec mulda na muldzie. Wyjazd do bani. Zgodnie z czesta tu opinia trzeba jechac tam gdzie ludzim zalezy na nas czyli na narciarzach. A wiec do Austrii lub Wloch. W brew pozorom wcale to nie jest duzo drozej a efekt raczej pewny (chyba ze bedzie ciagle lalo lub sypalo:)))) Jednak jestem dobrej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
danielmax Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? 20.02.07, 22:59 Gość portalu: waldek napisał(a): > Wlasnie wrocil moj kolega. > Opinia: SOCJALIZM PELNA GEMBA!!! > Przez caly tydzin ani raz nie widzial ratraka (podobno ze wzgledu na pogode???? > ? > Caly tydzin byla dodatnia temperatura a wiec mulda na muldzie. > Wyjazd do bani. > Zgodnie z czesta tu opinia trzeba jechac tam gdzie ludzim zalezy na nas czyli n > a > narciarzach. A wiec do Austrii lub Wloch. > W brew pozorom wcale to nie jest duzo drozej a efekt raczej pewny (chyba ze > bedzie ciagle lalo lub sypalo:)))) > Jednak jestem dobrej mysli. Piszesz o Chopoku czy Strbskie pleso? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:53 To jest opis wrazen z Chopoka pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx1233 Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? 21.02.07, 08:43 Na Chopoku byłam raz - i nidgy więcej. W Strbskim 6 - śnieg zawsze był, nawet pod koniec marca. Tu można znależć wszelkie informacje www.holidayinfo.sk na temat warunków. Strbskie polecam jak ktoś chce dziecko nauczyć jeździć na nartach - mają fajnych instruktorów i jest sporo taniej niz u nas. Natomiast do pojeżdżenia lepsza Austria. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mino1104 Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? 21.02.07, 22:59 Cytat :Strbskie polecam jak ktoś chce dziecko nauczyć jeździć na nartach: nic mnie tak nie ... denerwuje jak osoby ,które uczą się tam jeździć. To nie są trasy do nauki tylko do jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reset Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? IP: *.ceti.pl 21.02.07, 22:03 a ja TYLKO chopok! o ile jezdzisz dobrze, bo na plaskie trasy na biela put czy otupne nie warto... ale jest kilka fajnych czerwonych:) ja z Krakowa mam blisko, wiec bywam czesto. Teraz rodzice byli kilka dni, chcieli sie rozjezdzic, bo 3 jedziemy do Wloch... I choc jestesmy zmanierowani;) po 16 sezonach w Alpach, czasem nam sie zdarzalo bywac i dwa razy w zimie, to nie narzekali jakos strasznie na warunki! Owszem, stol to nie byl, ale sypal snieg i wial witar wiec nawet we Wloszech cudow w takiej sytuacji nie ma. Ja n a Chopoku uczylam sie jezdzic majac 4 lata i do dzis mam sentyment. Cenowo przyzwoicie, trasy niezle (notabene mialam kiedys mozliwosc gadania z Austryjakami, ktorzy tam przyjechali- fakt, ze w marcu, po sezonie, pusto bylo, ale byli zadowoleni- ze w sumie na obu stronach Chopoka tras sporo, no i ze dla nich b.tanio- zreszta byla wtedy promocja, karnet trzydniowy wychodzil niecale 100 zl- koniec marca 04). Ja polecam.Strebskie mnie nie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuza Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? IP: *.abcdata.pl 22.02.07, 09:51 wczoraj wróciłem z Chopoka, tłumy do 40 minut stania do 6tki w Zahradkach, inne krzesełka podobnie, góra zamknieta, snieg średnio, przetarcia, pola lodowe, muldy, walka na narty i kijki o wejscie do skibusa, nigdy wiecej Chopoka w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
sido333 Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? 22.02.07, 09:55 Czy sądzisz, że w przyszłym tygodniu, czyli na przełomie lutego i marca tez tak tłoczno może być? Może wcześniej były u nich ferie, a teraz - tak jak nasze - kończą się? Nie wiecie kiedy na Słowacji kończa się ferie? Zamierzamy wybrać się na Chopok, ale takie opinie jak opinia kuzy, lekko mnie przerażają i odstraszają. Czy w innych miejscach na Słowacji jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuza Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? IP: *.abcdata.pl 22.02.07, 12:45 ferie na Słowacji dopiero sie zaczynaja /tam sa ferie wiosenne/ portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39&aid=1018 w tym tygodniu ferie sa tylko na wschodzie jednak to nie Słowacy sa tutaj problemem, ale inne nacje przede wszystkim nasi rodacy /ferie na Slasku kończa sie w tym tygodniu/ oraz przybysze ze wschodu i północy, a takze brak sniegu gdzie indziej tak wiec obserwuj pilnie kamery na stronie jasna.sk - JASNÁ BIELA PÚŤ jest dokonałym wyznacznikiem tłoku, np dzisiaj widac tam znowu tłum podobno od przyszłego tygodnia ma ruszyc połacznie z Juhem wiec moze warto pojechac na Juh zamiast na Sever? w razie czego przygotuj sobie plan B - moze pobliskie Rohace koło Zuberca?? Odpowiedz Link Zgłoś
sido333 Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? 22.02.07, 13:07 Dzięki z info. O planie B tez myślimy, czyli być może wybierzemy się do innej miejscowości, a na Chopok tylko skoczymy żeby zobaczyc jak to wygląda. Ja nigdy tam nie byłam, a mąż na Chopoku był z 10 lat temu, więc można powiedzieć, że wiemy bardzo mało :) Czy na Juhu nie będzie gorszych warunków śniegowych? Toż to południowy stok... Poza tym, żeby jeździć na Juhu - gdzie najlepiej nocować? Te ośrodki, o których piszesz - czy tam można liczyć na mniej ludzi? Będę wdzięczna za informacje, bo generelnie jeżeli chodzi o Słowację jesteśmy nieco "zieloni". Do tej pory wystarczała zima u nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuza Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? IP: *.abcdata.pl 22.02.07, 13:54 owszem południowy stok jest narazony na wieksze nasłonecznienie ale za to dostaje wiecej śniegu wg www.jasna.sk jest tam teraz nawet 195 cm co do warunków noclegowych - nie mam pojecia, nigdy tam nie nocowałem, podejrzewam ze z baza noclegowa jest gorzej niz w Liptowskim Mikulasu, ale na pewno jakies kwatery są co do alternatywnych osrodków to mysle ze powinno tam byc mniejsze obłozenie choćby z tego powodu że w przeciwieństwie do Chopoka sa mniej znane poza granicami Słowacji proponuje wziasc mapke Słowacji i wejsc na strone holidayinfo.sk, sa tam biezace infoamcje na temat stanu pokrywy śniegowej i funkcjonujacych wyciagów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sido333 Re: Chopok czy Strbskie Pleso ? IP: 213.17.171.* 22.02.07, 13:56 Bardzo dziękuję :) sprawdzę informacje na stronach, które podałeś. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś