Gość: kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 12:20 Chcemy w przyszłum tygodniu ruszyć na narty - Chopok. Jakie w tej chwili są warunki, da się jeszcze pojeździć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: chopok warunki 13.03.07, 12:34 www.holidayinfo.sk no - jeszcze pojezdzisz, ale jest zbyt goraco, wiec moze byc gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eulaliusz Re: chopok warunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:08 Wróciłem 10.03 ze Słowacji, gdzie jeździłem głównie na Chopoku. Warunki jeszcze dość przyzwoite, ale niestety pogarszaja się, choć jak wyjeżdżałem w sobotę padał śnieg. Niestety słowacka obsługa robi co może, żeby obrzydzić życie narciarzom i pod byle pozorem zamyka poczwórne krzesła z Bielej Put'i i Otupnym i wtedy robi się masakra kolejkowa na "szóstkowej" kanapie w Zahradkach lub na przedpotopowych gondolkach w Otupnem. Jednak mimo tych zastrzeżeń i nadal "niestety" działającej "kovydlovej dopravy" z parkingu w Pavcinej Lehocie, można jeszcze naprawdę nieźle pojeździć, choć nie ma oczywiście porównania do ubiegłego roku. Mimo reklamy na stronie ośrodka(www.jasna.sk) przez cały sezon (o ile mi wiadomo) nie zdołano uruchomić orczyka, który miał połączyć Chopok Północny z Południowym, tak samo nie działa ostatnie, najwyższe, stare, podwójne krzesło na Konski Grun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: chopok warunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:21 Dziękuje za odpowiedz, możesz jeszcze napisać czy było duzo ludzi. Szkoda że nie udało im się połączyć Chopoku Północnego z Południowym. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: chopok warunki 14.03.07, 16:40 problem tego orczyka jest snieg. tam sa duze skaly i jak nie ma naprawde duzo sniegu to jest to problem. no i na tej wysokosci juz nie ma sztucznego zasniezania. Odpowiedz Link Zgłoś
owrank Re: chopok warunki 14.03.07, 19:09 pisze z Mikulasa - jest takie polaczenie ale zazwyczaj nieczynne :) natomiast jezeli chodzi o warunki to z chwili na chwile coraz gorzej bo snieg nie pada a tempetratura dodatnia na trasach i slonce w poniedzialek i wotrek ostro dawalo - fajnie sie jezdzilo ale niestety na snieg to dobrze nie dziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eulaliusz Re: chopok warunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:15 Oczywiście na Chopoku jest zawsze dużo ludzi i to chyba niezależnie od pory roku. M. in. dlatego nie polecam Zahradek, bo tam najdłużej czeka się na "szóstkową" kanapę- tj. nawet do pół godziny (w godzinach szczytu). Za to na poczwórnych krzesłach w Bielej Puti czy Otupnem jest już zdecydowanie krócej. Pozdrawiam i życzę, żeby i Tobie udało się pojeździć do woli. Odpowiedz Link Zgłoś