Gość: anka IP: *.aster.pl 16.09.07, 18:41 jeśli ktoś ma sprawdzone apartamenty w Val Gardenie to dajcie jakiś namiar dla 4 rodzin 4 osobowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
numenius Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 16.09.07, 22:08 Val Gardena... ale ktore miasteczko??? Polecam Corvare, spokojnie, bez tloku i fajne tereny, zwlaszcza dla dzieciakow niestety nie znam tam zadnych kwater. znam natomist w Canazei - Agenzia Danielle, ale stanowczo odradzam. wredne babska, beznadziejne apartamenty Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 16.09.07, 22:31 Corvare ? ... Też polecam, ale to nie Val Gardena, ale Alta Badia :)) W Val Gardenie już tak spokojnie nie jest, ale najpiękniejsza i najspokojniejszą miejscowością jest Ortisei. Jest jednak dalej do najgłośniejszych wyciągów i Selli Rondy, ale coś za coś. Nie mam sprawdzonych apartamentów 4x4 ... toć to już wycieczka ;)) Chcecie załapać się na zniżkę przy zakupie karnetów ? ;)) Zolviu, z tego co pamiętam też stadnie jeździ i był w zeszłym sezonie w Val Gardenia ( chyba w Selvie). Jak nie jest psem ogrodnika ;), to pewnie się odezwie. Jak nie, to poszukaj w katalogu na : www.valgardena.it/ita/page172.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 17.09.07, 11:43 jako nie-pies ogrodnika odzywam sie tak bylem. podawalem nawet tu link do swojej kwatery niedawno, to taka srednio dozwolona reklama wiec nie bede drugi raz podawal, kto chce, znajdzie w wyszukiwarce. ale to byl 6scio osobowy, nie 4ro, moze maja i 4ro. co do ortisei. punkt widzenia zalezy jak zwykle od punktu siedzenia. pozwole sobie nie zgodzic sie z ortodoxem. dla mnie to stanowczo za daleko od selli, ktora jest glownym ciagiem komunikacyjnym. jesli nie chce uzywac samochodu to zeby dostac sie do selli musze podjechac wagonikiem z ortisei na secede, zjechac z secedy do podziemnej kolejki, wjechac na saslong i zjechac do selvy. troche skomplikowane i dlugotrwale. ortisei tak ale ze skibusem (płatnym dodatkowo co mnie niesamowicie zdenerwowalo) lub samochodem. ja jesli bede jechac tam raz jeszcze bede szukal chyba gdzies w val di fassa. ale tam to juz sypia ortodox wiec jesli nie jest psem ogrodnika to cos pewnie podpowie ;) pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 17.09.07, 23:41 zolviu napisał: > co do ortisei. punkt widzenia zalezy jak zwykle od punktu > siedzenia. pozwole sobie nie zgodzic sie z ortodoxem. dla mnie to > stanowczo za daleko od selli, ktora jest glownym ciagiem > komunikacyjnym. --------------------------------------------- Ponieważ nie posądzam Cię o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, choć zaczynam mieć tutaj wątpliwości (czyżbyś się zestarzał w trybie ekspresowym). Proponuję żebyś przeczytał jeszcze raz, ze zrozumieniem, to co napisałem na temat Ortisei. Potem napisz proszę jeszcze raz, w którym miejscu nie zgadzasz się ze mną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 07:40 dla Ciebie ortisei jest ciche, spokojne i oddalone, a dla mnie jest za daleko i nie biore go w ogole pod uwage. pisalem Ci jak to fajnie jest jechac nad morze i mieszkac w słupsku. to przeciez tylko 20 km do morza :p dla mnie wybor ortisei jest rownie sensowny a raczej bez. w tym sie z Toba nie zgadzam. dawaj jakas sensowna alternatywe a nie jak zwykle sie uczepiles. chyba ze chcesz mnie przekonywac do tego słupska... ;) pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 07:42 acha - słupsk tez jest cichy spokojny i oddalony (zeby nie bylo ze mam cos przeciwko niemu) ;) pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 09:22 Nie kręć! Napisałem o Ortisei, że jest najpiękniejszą i najspokojniejszą miejscowością w Val Gardenie, ale dalej jest z Ortisei do SR i najgłośniejszych wyciągów Val Gardeny. Konkretnie, bo nabieram coraz większej pewności, że cierpisz na przypadłość, o którą dotąd Cię nie posądzałem ... Z CZYM się tu nie zgadzasz? pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 09:37 zrozumialem ze POLECASZ ortisei. jesli polecasz to moj glos jest glosem przeciwnym. jesli nie polecasz to po co AKURAT O NIM piszesz? pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 11:25 Właśnie o zrozumienie chodzi ;) Jeśli odebrałeś to jako polecanie Ortisei, choć tak wcale nie jest. To wyraźnie widać z tego co napisałem, że to miejsce dla osób ceniących piękno i spokój ponad szybki dostęp do SR i głośnych stoków Ciampioni. Wiec nadal nie wiem z czym się nie zgadzasz. Nie jestem purystą, jak ktoś wyżej napisał, ale wyraźnie widać zolviu, że byle jak piszesz i potem byle jak czytasz, a może odwrotnie ;) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 17:50 ortodox napisał: > Jeśli odebrałeś to jako polecanie Ortisei, choć tak wcale nie jest. tak, tak wlasnie to odebralem. jesli pytam o kwatery w val gardena a Ty piszesz o (tylko o) ortisei, to rozumiem ze jest to wg Ciebie dobre miejsce. ale jesli nie jest to wg Ciebie miejsce odpowiednie w val gardenie to ja nie mam wiecej pytan... poza jednym - po co o nim napisales? :p pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 18:45 Bo to jest dobre miejsce, ale dla osób ceniących spokój i piękno ponad ... łatwość dostepu do SR. To właśnie napisałem ... czy z tym się nie zgadzasz? Nie było to jednak polecenie, bo nie znam preferencji Anki, a ona nic o nich nie piesze. Spokojną miejscowość (Corvarę) polecał nomenius, mieszając doliny. Dlatego napisałem o najspokojniejszej miejscowości w Val Gardenie. Jestem zadziwiony, że musze to Ci tłumaczyć. Ty chyba rzeczywiście zestarzałeś się. Jadłeś jakieś prochy? Czy grzyby samodzielnie zbierane? pozdrawiam ;) p.s. Tak się zastanawiam, dlaczego tak wkurzył Cię ten płatny skibus z Monte Pana na Alpe Siusi. Mnie, "przeciwnika skibusów" nie tylko nie drażnił, ale nawet z przyjemnością skorzystałem z niego kilka razy i co najdziwniejsze ... wcale tego nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 18:56 ortodox napisał: > Jadłeś jakieś prochy? Czy grzyby samodzielnie > zbierane? co mialem powiedziec to powiedzialem, czytajacy ocenia a na cytowanym poziomie, przepraszam, ale ze mna sobie nie podyskutujesz piotr "Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 18.09.07, 19:02 To miał być komplement, czy akt rozpaczy? pozdrawiam starucha cha cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
numenius Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 17.09.07, 12:10 ortodox napisał: > Corvare ? ... Też polecam, ale to nie Val Gardena, ale Alta Badia :)) ale z Ciebie purysta. wiadomo ze chodzi o dostep do Sella Rondy:P Odpowiedz Link Zgłoś
w.traczyk Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 06.09.14, 00:51 Alternatywą jest Alpe di Siusi/Seiser Alm, gdzie kwatery są zdecydowanie tańsze, często o połowę i skąd można dojechać do Val Gardeny. Będąc na Alpe di Siusi można przejechać busikiem Saltra- Monte Pane i zjechać do St. Christina. Zobacz np. te domy: holiday-home24.com/alpe-di-siusi-val-gardena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmax Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:28 Nie idź na łatwiznę. Wybór jest niesamowicie duży poprzez wyszukiwarkę na www. Ja wyśłałem w ubiegłym roku jakieś 50 zapytań . Na podstawie mapy-lokalizacja i ceny wytypowałem 3 apartamenty.W kazdym przypadku przysłali dużo zdjęć na mail i nieco obniżyli cenę. Ale radzę się za dużo nie handluj).Byłem bardzo upierdliwy bo o wszystko wypytywałem ( w konsekwencji dostałem apartamencik w selvie za 420 euro (2+2 ). Super byliśmy zadowoleni.Rozmawiałem z gospodarzami w tym roku, chcą nas :) jeszcze raz więć może się skusimy chociaż już okolice selli zjeździliśmy w 80%. Aha .. trafna uwaga na temat Ortisei- słaba komunikacja z sella rondą . Moim zdaniem najlepsza baza wypadowa to corvara i colfosco bo mozna szybciutko na nartkach do gardeny no i autkiem do cortiny, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane IP: *.aster.pl 19.09.07, 11:20 wątek się tak pięknie rozwinął,że zaglądając do niego miałam nadzieję, że znajdę konkretne,sprawdzone kwatery, i co i pudlo, dostałam link do strony, za ktory dziękuję, na którą już wcześniej zajrzałam i pewnie wybrałabym coś z tej strony, ale pomyślałam,że skoro jest forum i skoro są ludzie,ktorzy jeżdżą tu i tam to nie będą się wahać przed zarekomendowaniem miejsca godnego polecenia, pomyliłam się .Trudno:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 19.09.07, 11:40 ale za to mogłas podziwac polemiczne popisy żółwia i ortodoxa ;) jezeli wytrwałas do końca dyskusji to gratulacje, ja pogubiłem sie po 3 postach ;)czyzby chcieli załapac sie do ABC do działu najbardziej zakrecony flame , jezeli taki powstanie ;) ja równiez nie polece Ci nic bo w Groeden to przejechałem tylko SR ;), zastanawia mnie tylko na ile polecenie kwatery przez anonimowe osoby w necie moze byc przydatne? ja zawsze rezerwowałem bez polecenia i sie jakos dotad nie "naciąłem", oby tak było dalej, pozdro ec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane IP: *.aster.pl 19.09.07, 12:53 zdaję sobie sprawę,że dla powiedzmy trzech osób przyzwoite warunki mogą oznaczać zupelnie co innego i standardy wymagań mogą być bardzo różne, ale gdyby ludzie bez obaw polecali miejsca w których byli + informacje z innych stron www pewnie dałoby to możliwość znalezienia "perły"wśród tej masy ofert. Nie wiem z czego wynika ta niechęc do podawania adresów i nie chcę zgadywać, biorę sprawę w swoje ręce i szukam dalej:)A Panow oczywiście gorąco pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewangelizator_carvingu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 19.09.07, 13:23 zawsze warto zamówić broszurki z tourist office, łatwiej sie porównuje, poza tym czesto jest wiecej ofert niz te internetowe pozdro ec Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 19.09.07, 15:15 Gość portalu: anka napisał(a): > Nie wiem z czego wynika ta niechęc do podawania adresów i nie chcę > zgadywać ... . ---------------- To nie jest niechęć, bo przytyki typu pies ogrodnika są tylko w sferze żartów. Postawiłaś dość specyficzne wymaganie 4x4! Rzadko kto podróżuje w tak licznym towarzystwie, akurat był z nim ostatnio w Val Gardenie i może polecić apartamenty, z których był zadowolony, nie znając Twoich preferencji. To jest powód, dla którego nie dostałaś konkrertnej odpowiedzi na postawione pytanie. Acha ... można oczywiście tak dla zasady nie zgodzić się z ortodoxem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 19.09.07, 16:32 OCZYWIŚCIE ze nie zgadzam sie z Toba drogi ortodoxie :) i to wcale nie tak dla zasady. po tym jak wytropiles i zmiotles w pył wszystkich skrytych reklamodawcow, nikt sie tu nie wychyli z konkretnym adresem, zeby nie byc posadzonym o czerpanie korzysci z zareklamowanych kwater :p nawet siejest czasem tylko niesmialo podbije w gore watek o kaprun costam piszac prawie na temat ;) tys to wszystko uczynil! :) pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
antyochydox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 19.09.07, 17:45 Tak to jest jak ktoś jest uzależniony od pouczania innych w internecie. Jak nie ma nic do powiedzenia na temat to pisze cokolwiek(który to już ,,merytoryczny wątek" trzytysięczny?czterotysięczny?}. Odpowiedz Link Zgłoś
antyochydox Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 19.09.07, 17:47 ortodox-samozwańczy żandarm forum narciarskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu Re: Val Gardena apartamenty poszukiwane 19.09.07, 21:35 antyochydox napisał: > Tak to jest jak ktoś jest uzależniony od pouczania innych w internecie. > Jak nie ma nic do powiedzenia na temat to pisze cokolwiek Ty to jestes dopiero nawiedzony, co Ci ortodox matke harmonią zatłukł ze sie go tak uczepiłes? :p pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penguin33 Do Anki IP: *.aster.pl 21.09.07, 19:33 Ja bylam dwa razy w Ortisei i polecam. Przyjemnie, blisko do wyciagow, wg mnie nie trzeba jezdzic na Sella Rondzie, ktora wg mnie jest przereklamowana, zeby docenic Dolomity. Nie bylam az w tak wiele osob, ale gdzies powinnam miec mail do dwoch domów, w ktorych mieszkalam. O ile pamietam to w jednym byly dwa apartamenty 4 i 5 osobowy, a w drugim bylismy chyba w 6 czy 7 osob, ale dom byl duzy i pewnie cos jeszcze tam maja. Podaj swoj adres to Ci przesle. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Do Anki 21.09.07, 20:27 Gość portalu: penguin33 napisał(a): > Ja bylam dwa razy w Ortisei i polecam. Przyjemnie, blisko do > wyciagow, wg mnie nie trzeba jezdzic na Sella Rondzie, ktora wg > mnie jest przereklamowana, zeby docenic Dolomity. ------------------------ Nic dodać, nic ująć ... SR? Owszem może raz, nie więcej, a Alpe di Siusi dla " średnio rozgarniętego narciarza", to znacznie ciekawszy region niż zatłoczona, zamuldzona SR. Można tam jeździć przez cały dzień na niezniszczonych trasach, bez żadnych kolejek, na świetnych stokach, w przecudnej scenerii ... . Ale Anka nic nie pisze o swoich preferencjach ... . pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zolviu tak generalnie 21.09.07, 21:49 tak czytam czytam i coraz czesciej mam wrazenie ze niektorzy pisza po to zeby pozniej sobie samemu odpowiedziec. i to nie jest zadna chora fobia. czas sie ewakuowac pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: tak generalnie 21.09.07, 22:07 zolviu napisał: > czas sie ewakuowac --------------- ... może to i niegłupi pomysł, jeśli uważasz, że każdy odmienny niż Twój pogląd jest wytworem układu ... pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: tak generalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 12:01 wiem, że nie lubicie biur podróży, ale spory wybór apartamentów ma Tui i Neckermann :)))))) nie bić, nic na forum nie sprzedaję:) Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: apartamenty w Val Gardena 24.09.07, 21:34 W zeszłym roku mieszkałam tu, przy wyciągu na Ciampinoi. Mogę polecić z czystym sumieniem. www.ruaciahof.com/ Odpowiedz Link Zgłoś