Dodaj do ulubionych

W jakim markecie kupujecie?

22.03.05, 17:52
Idą Święta, pewnie będzie masa ludzi w hipermarketach. Może warto z tej okazji
zmienić przyzwyczajenia, dlatego pytam: gdzie jest najwygodniej kupować.
Ja jeżdżę przez warszawski Ursynów do Geanta, choć po drodze jest Leclerk. Tam
jakoś kupować nie potrafię, sam nie wiem dlaczego. Kawałek dalej jest Tesco
ale mam wrażenie, że tam zawsze tłumy. Żant mi pasuje, bo są towary, które
kupuję (np. pomidory w puszce z valfruty). Niestety ostatnio poprzestawiali
stoiska z serem i wędlinami (ciekawe po co). Poza tym jest ok.
A wy, na co zwracacie uwagę?
--
K
Obserwuj wątek
    • nina321 Re: W jakim markecie kupujecie? 22.03.05, 18:25
      A ja kupuję w Auchan w Piasecznie. Lubię tu robić zakupy.
      • magdzik-m Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 07:08
        Też lubię Auchan, bo zkupy są od razu sortowane i pakowane przy kasie. Duży
        plus. Tylko jest deczko za duży jak dla mnie.
        • Gość: MARYNA Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:41
          A ja właśnie dlatego nie lubię tam kupować! Zuzywają o wiele za dużo toreb, co
          jest bezsensownym marnotrawstwem.
    • Gość: pik Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 18:50
      Ciesze sie ze przestawil te stoiska w Genat na Ursynowie.

A zakupy robie niemal we weszystkich siecach (LeClairc, Geant, Auchan,
      Carrefour, Tesco). kazda ma swoje zalety i wady. Tylko Tesco zdecydowanie nie
      lubie - wyadaje sie brudne.
    • emka_1 przestawianie stoisk 22.03.05, 18:54
      jest stałym chwytem marketingowym. kupując po raz kolejny w tym samym sklepie
      przyzwyczajasz się do miejsc, w których znajdujesz potrzebne towary. po jakimś
      czasie idziesz przez sklep 'na ślepo', kupujesz tylko to co jest ci potrzebne,
      omijając kilkadziesiąt 'super-promocji'. jak ci przestawią zawartość półek i
      stoisk, to masz 'nowy sklep', znowu musisz szukać i a przy okazji ładować do
      wózka produkty, które w 'starym sklepie' byś ominął.

przestawianie stoisk i muzyczka podnosząca ciśnienie powoduje, że geanta omijam
      szerokim łukiem:) większość hiperów zresztą. obronną reką wychodzi tesco, ale
      głownie z powodu godzin otwarcia.
    • kohol Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 08:49
      Geant w Forcie Wola. Mamy tam po drodze, znamy ten sklep i są tam małe kolejki.
    • spiral_architect Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 11:27
      klikaczek napisał:

> Idą Święta, pewnie będzie masa ludzi w hipermarketach. Może warto z tej okazji
      > zmienić przyzwyczajenia, dlatego pytam: gdzie jest najwygodniej kupować.
      > Ja jeżdżę przez warszawski Ursynów do Geanta, choć po drodze jest Leclerk. Tam
      > jakoś kupować nie potrafię, sam nie wiem dlaczego. Kawałek dalej jest Tesco
      > ale mam wrażenie, że tam zawsze tłumy. Żant mi pasuje, bo są towary, które
      > kupuję (np. pomidory w puszce z valfruty). Niestety ostatnio poprzestawiali
      > stoiska z serem i wędlinami (ciekawe po co). Poza tym jest ok.
      > A wy, na co zwracacie uwagę?
      > --
      > K

Jak znajde, to wysle ci fachowe i rzetelne opracowanie, z ktorego wynika ze w
      marketach, ktore podajesz jest (1) albo najdrozej, (2) albe z wiloma rzeczami w
      promocji jest - z roznych przyczyn - cos nie tak. Ale jezdz po nich dalej,
      skoros uzalezniony...niewolnik?
      • klikaczek Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 12:12
        A możesz tutaj w trzech słowach przedstawić to opracowanie?
        Kupuję, bo nie mam czasu aby kupować gdzie indziej - tam jest poprostu najwygodniej.
    • mantha Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 11:43
      W Forcie Wola - Geant, tam prawie nie ma kolejek.
    • Gość: NIE Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:55
      Nie kupuję w supermarketach z prostej przyczyny. Niskie ceny są pochodną niskiej
      jakości towrów, oszukiwana klientów, wyzysku pracowników, oszukiwania dostawców.
      • klikaczek Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 12:12
        A gdzie nie ma wyzysku?
      • Gość: qw Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 12:47
        > Niskie ceny są pochodną niskie
        > j
        > jakości towrów,

tzn. Coca-Cola z Tesco jest niższej jakości niż ze sklepu "X". Ciekawa teoria.
        Ciekawe co na to koncern, musisz to zgłosić.
        • Gość: Akasha Re: W jakim markecie kupujecie? IP: 80.53.120.* 23.03.05, 14:22
          Auchan i Carrefour w Sosnowcu. Czasem też Geant
        • Gość: Polak Co za ciul kupuje Coca cole IP: *.netia.piekary.net 07.06.05, 20:31
      • michust Re: W jakim markecie kupujecie? 08.05.05, 20:47
        taaa
        pudliszki w sklepie oddalonego o 30 metrów 4,04
        a w biedronce oddalonej o 100 metrów 3,29
        różnica chyba jest
    • nata_home Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 16:20
      ja nie kupuję w żadnym markecie wole wspomagać mniejsze sklepy...
      • Gość: Jogi Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:43
        Uhum, i przepłacać. Nie znoszę "małych polskich sklepików", które narzekają na
        hipermarkety, ale mają sufitowe ceny, mały wybór towarów, często nieświeże i
        pani Gienia robi wielką łaske, że obsługuje (ostatnio kupowałam w czyms takim
        chleb, obsługujaca mnie dziewczyna jednoczesnie wystukiwała smsa, nie raczyła
        przerwac ani na chwilkę. Nie było jogurtu, który lubię ani zadnych słodyczy poza
        Wedlem).
        Ja kupuje w supermarketach rzeczy typu papier toaletowy, płyn do prania, a
        jedzeniowo markowe produkty typu ryż, jogurty, puszki. Tanio i wygodnie.
        Wedliny, sery, chleb, wrzywa i owoce - nie, chyba, ze w Piotrze i Pawle. Z
        ursynowskich (mieszkam na Mokotowie) najbardziej mi pasuje Geant, potem Leclerc,
        Tesco jest obrzydliwe, straszne tam tłumy i dziwni klienci. Auchan takoż.
        • wilk11 Re: W jakim markecie kupujecie? 23.03.05, 16:52
          Ale rzeczony Leclerc (to tuż obok mnie:) jest bardzo ciasny...
          Częsciej zatem wybieram się do Tesco, bo wygodniej.
          A gdzie jest taniej? (chodzi mi o produkty markowe)
          • Gość: lu Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.acn.waw.pl 28.03.05, 12:47
            Leclerc jest niewielki, ale dobrze zopatrzony. Mozna w nim w miare szybko
            zrobic zakupy. To jest duza zaleta! Jak pomysle ile czasu trzeba, by tylko
            przejsc Auchana w Piazecznie... Zakupy tam to pare godzin z zycia... Warto,
            tylko jak sie chce zrobic naprawde duze.
        • Gość: nata_home Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:19
          jasne i nabijaj kase jakimś przybyszom spoza Polski,może powinnaś tylko
          poszukać innego , lepszego sklepiku ...
          • Gość: Kasia Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:33
            A co mnie obchodzi, komu nabijam kabzę? Czy własciciela małego polskiego sklepu
            obchodzi, ze kupując Fakt albo Tinę niszczy polskich wydawców prasowych?
        • Gość: sylwia Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.06.05, 13:46
          Zgadzam się. Z małych sklepów toleruję warzywniaki jedynie, no i mięsne jeżeli
          mają dużo klientów i dobre wyroby.
    • Gość: Malgonka Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.05, 17:50
      Najbardziej lubię robić zakupy na bazarku, bo jest blisko, jest ogromny wybór
      owoców i warzyw, dobrych, wiejskich jajek, miodów itp, a w mięsnym miła i
      szybka obsługa (na mały sklepik 4-5 sprzedających) i wszystko wygląda świeżo (w
      weekendy schodzi chyba na bieżąco, bo zawsze jest kilkuosobowy ogonek). Jedyne
      co, to nie kupuję tam wędlin, bo obrzydza mnie, że te same osoby dotykają
      jednocześnie mięsa, jak i produktów gotowych. Z mięsem nie ma problemu, bo i
      tak sie je smaży/gotuje, ale wędliny to, co innego.

Wędliny i kilka innych rzeczy kupuję w Mokpol'u na rogu Wałbrzyskiej i
      Puławskiej. Po chemię gospodarczą raz na jakiś czas wybieram się do Tesco lub
      Geanta. Ale ogólnie nie lubię hipermarketów, bo są wielkie i zbyt dużo czasu
      schodzi na zakupy, raczej w dosyć nieprzyjemnej atmosferze: tłumnie, głośno,
      brzydko, za dużo chodzenia od jednego końca, marketu do drugiego, kolejki przy
      kasach. W odróżnieniu od tego szwędanie z koszem na zakupy pomiędzy bajecznie
      kolorowymi straganami na bazarku sprawia mi prawdziwą przyjemność.
      • Gość: Malgonka Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.05, 18:12
        Aby nie wyglądało to na rekomendację:
        "Wędliny i kilka innych rzeczy kupuję w Mokpol'u na rogu Wałbrzyskiej i
        Puławskiej."
        dodam, że niestety wędliny tam nie są najlepsze. Ten sklep jest mi po prostu po
        drodze, a jednocześnie jest na tyle duży, że ma wybór i na tyle mały, że zakupy
        robi sie w nim szybko. Lepsze wędliny (niestety za konkretne ceny) ma np.
        Hipernova w Galerii Mokotów, gdzie też czasami zaglądam.
        • reynevan_a Re: W jakim markecie kupujecie? 08.06.05, 13:50
          Ta sama Hipernova, z której wywalili tony nieświeżego mięsa?????
      • Gość: lu Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.acn.waw.pl 28.03.05, 12:49
        No wlasnie: "brzydko". Tesco jest brzydkie, zmien supermarket! Np.Genat jest
        duzo bardziej przyjazny.
    • Gość: blojda z juliopola Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.03.05, 18:44
      ja zwykle u Bogdana, czasami w GSowskim w sobotę jak kupuję Rzepę, czasami u Pyły
      • Gość: lodzianka Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.astral.lodz.pl 23.03.05, 21:28
        w tesco
    • Gość: onaa Re: W jakim markecie kupujecie? - ceny IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.03.05, 23:54
      tu możecie sprawdzić ceny i promocje w markteach i galeriach

www.start24.pl/biznes/zakupy.htm

choć pewni i tak wiekszośc ma ulotki na klamkach :)))))))
    • ujma Re: W jakim markecie kupujecie? 24.03.05, 13:58
      Najczęściej z powodu bliskości w Carrefour w centrun hadlowym Zakopianka w
      Krakowie. Ponieważ jednak ostatnio zbyt dużo nerwów tracę w trakcie szamotania
      się z wózkiem, który jedzie gdzie chce i nie ma możliwości normalnego
      sterowania nim, chyba zacznę jeździć gdzie indziej.Zgłaszałem już kilka razy w
      dziale obsługi klienta, żeby nsmarowali kółka wózków ale to spływa po nich jak
      woda po kaczce i dalej jest to samo. Ciekawe że niedaleko jest Castorama, tam
      wózki chodzą superowo i mogli by się dowiedzieć od nich jak to zrobić, ale
      chyba im na tym po prostu nie zależy. Znaczy , że na mnie też, więc pójdę gdzie
      indziej.
      • Gość: the Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 12:16
        tesco w rudzie śląskiej - bo taniej i sprawnie przy kasie; a z tym wózkiem tez
        zauwazyłem - ostatnio skręcał tylko w lewo, bo kółka miał zablokowane... czasem
        rowniez auchan w katowicach załężu ale tłumy tam nieprzebrane w przy kasie to
        nawet swiety straci cierpliwosc
    • kicior99 Re: W jakim markecie kupujecie? 24.03.05, 17:00
      w ASDA w Bridgwater.
      • dziad_borowy Re: W jakim markecie kupujecie? 25.03.05, 00:51
        No wlasnie - Asda. Wspomnienia wspomnienia:-) Z tym, ze to taka Biedronka
        angielska i na szczescie szybko moglem zrezygnowac z ich uslug.
        Ja najbardziej lubie kupowac w Geancie. Nie toleruje natomiast Auchanow, jakos
        tak brudnawo i bylejako. A co do rozstawienia towarow to rownie beznadziejny
        jak Auchan jest Carrefour. Nie lubic.
        Dzierżbór!!!
    • Gość: Muchomorek Tylko Piotr i Pawel IP: 213.25.172.* 25.03.05, 10:29
      A duzych marketach generalnie smierdzi. Wszystkie te 'hale' hipermarketow
      przyprawiaja mnie o mdlosci. Bazarki i inne przybytki, w ktoych kupuje sie
      ze 'szczek' albo zbitych z kartonu sklepikow sa dobre jak kupujemy ziemniaki...

Natomiast uwazam, ze najlepszy towar, najbardziej wyszukany, najwiekszy wybor
      jest w marketach Piotr i Pawel. Niewiem jak w wawce ale w wiekkopolsce to NR1.
      Ceny nie sa niskie to prawda, ale za to jak chce kupic korzen imbiru to wiem ze
      to tam dostane i niemusze latac po sklepach ze zdrowa zywnoscia czy jakichs tam
      innych. Wszystko dostane w P&P :D A jak mi sie niechce latac to przez neta
      zamowie znane mi towary i przywioza do domku, lacznie z wedlinami w
      plasterkach, i innymi rzeczami ktore sami robia. Zawsze swierzo.

Od smierdzieli typu duzo, tanio, kiepsko z daleka!
      • Gość: mania Re: Tylko Piotr i Pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:49
        W Warszawie niestety Piotrów i Pawłów nie jest wiele - tylko w Jankach i w Blue
        City, oba mi nie po drodze. Ja wybierając supermarket, kieruje się m.in. wygodą
        parkingu. W mokotowskim Geancie jest niestety b. niewygodnie - na ogół miejsca
        są strasznie daleko od wejścia. A jak pada - to istna tragedia. Zakupy mokną.
        Wole więc Hipernową w Galerii - droższa, ale przynajmniej pod dachem.
        • Gość: goldi Re: Tylko Piotr i Pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 11:41
          Taki sam bogaty wybor jak w PIOTR i PAWEL, a w niektorych segmentach nawet
          wiekszy jest w polskiej sieci delikatesowych supermarketow BOMI ktora ma w
          Warszawie 4 lub 5 swoich marketow.Najlepszy jest ten w centrum handlowym KLIF.W
          rozbudowanej Promenadzie otwieraja 16 kwietnia pierwszy w Warszawie supermarket
          delikatesowy krakowskiej sieci ALMA.Polecam.
    • amoniak2 Re: W jakim markecie kupujecie? 25.03.05, 11:27
      W carrefourze sprzedają zepsute warzywa- naprawdę nie wiem jak oni się nie
      wstydza tego wystawiać. Obciach poprostu!
    • vip15 Ja osobiście kupuje w internecie... 25.03.05, 15:15
      Nie lubie marketów, więc kupuje w małych sklepach, bo mam pewność, że towar jest świeży, np. warzywa i owoce. Lubie też robić zakupy w internecie, np. na Allegro, chociaż lubię też mniejsze internetowe sklepiki. Takim sklepikiem jest np. ARKA ( arka.abc24.pl ). Jest tam bardzo przytulnie moim zdaniem. Główny asortyment to upominki i prezenty i jest ich na razie mało, ale sklep się dopiero rozwija. Rozmawiając ze sprzedającym na gg, dowiedziałem się, że do asortymentu dojdą również świece, kartki, itp. Zapowiada się ciekawie. Sklep ma także swoje forum i ma opcje komentarzy. Wprawdzie sklep działa od niedawna, to swą sprzedaż rozpoczął wcześnie w serwisie Allegro. Polecam, bo towar jest niezły, a i ceny są bardzo niskie. Moi znajomi kupują również w www.nastroje.pl , ale tam główny asortyment to misie albo "rzeczy z misi". Pozdrawiam
    • Gość: Milka Re: W jakim markecie kupujecie? IP: 217.153.87.* 25.03.05, 19:57
      Najbardziej lubię Auchan w Piasecznie, ale zakupy robię z reguły w Tesco na
      Ursynowie - wprawdzie nie przepadam, ale mieszkam obok, więc jest mi wygodniej.
      Leclerc i Geant odpadają ze względu na ciasnotę, brud i niewielki wybór towarów.
      • Gość: swiadomakonsumenta coraz gorzej dla tej Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:15
        A nie slyszeliscie o tym jak dampingowane sa ceny? Jaka jest watpliwa jakosc
        produktow, bo masowosc=gorsza jakosc, albo jak padaja polscy producenci przez
        to, ze nie oplaca im sie produkcja, bowiem takie giganty jak Tesco moga pozwoli
        sobie na promocje ponizej oplacalnosci produkcji danego produktu ale taki
        uczciwy sklepikarz nie. Kupujac w supermarketach nie przyczyniacie sie do
        wspierania uczciwych regul gry (zapytajcie pracownikow, dostawcow), czesto nie
        wspieracie polskiej produkcji, bo polskich producentow nie stac na polke w
        takim supermarkecie mimo, ze jakosc ich produkow jest naprawde dobra. Ale dla
        kogo ja to pisze, konsumcja moze pochlaniac tyle czasu, ze nie starcza go juz
        na myslenie... a czasem wystarczy tylko troche poszperac na ten temat w
        internecie...
    • qchara Re: W jakim markecie kupujecie? 26.03.05, 11:20
      W Carrefourze w Katowicach - ale raczej tylko produkty zamkniete, nie "ichnie",
      bez warzyw, owocow i miesa - to w malych sklepach w poblizu domu, owoce w
      zaprzyjaznionych warzywniakach. Najblizej mam do Geanta ale tam wybor jest duzo
      mniejszy niz w Carrefourze, albo tego co potrzebuje nie ma w ogole. Przyklad z
      wczoraj - jedyny szpinak znaleziony w Geancie kosztowal 9 (!!)zl, w sklepie obok
      domu 2 zl.
    • Gość: poznanianka Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.echostar.pl 26.03.05, 21:15
      W Poznaniu od samego początlu istnienia Piotra & Pawła robiłam tam zakupy...gdy
      przeprowadziłam się do Warszawy, bez Piotra & Pawła było ciężko, wybrałam
      Carrefoura ... ale na szczęście w końcu otworzony został Piotr & Paweł w Blue
      City, super sklep, przede wszystkim: polski supermarket, z przemiła obsługą,
      produktami wysokiej jakości począwszy od owoców, ciastek, poprzez wędliny,
      alkohole i ...mydła (gdzie można znależć lepszy wybór pachnących mydeł?). I
      Cranberry juice bez problemu można kupić. To miejsce na zakupy bez stresu, że
      czegoś się nie znajdzie. I nie traci się godzin na pchanie wózka po olbrzymiej
      hali, bo sklep nie jest duży.

Teraz mieszkam w Londynie, Piotra & Pawła wspominam z tęsknotą. Zakupy robię w
      Sainsbury's ( ma doskonały wybór jogurtów i produktów gotowych wysokiej
      jakości w przystępnej cenie). Jeśli ktoś mieszka w Londynie, polecam
      Sainsbury's przy Bluebird na Kings Rd - to najdoskonalsze delikatesy świata.
      Od czasu do czasu Waitrose i Marks & Spencer ( dla owoców i deserów, warto
      przepłacić).
      Nie polecam Tesco, niektóre produkty na przykład Creme Caramel nadawały się do
      kosza.

Pozdrawiam uwielbiających Blue City i Piotra & Pawła.
      • spiral_architect Re: W jakim markecie kupujecie? 27.03.05, 13:01
        Sainsbury jest zdecydowanie The best jesli chodzi o Anglie. Wszystkie te
        Kerfury, Ąszony, Reale, Teska, Makra, Leklerki i cala reszta moga sie schowac
        przy trojmiejskim Bomi, czy otwarta niedawno w Galerii Kazimierz krakowską Almą.
        • Gość: Pracownik Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.05, 13:55
          Makro w Warszawaie będzie przebudowne nie długo... Ciekawe co nam zgotują?!!!!!
          Już widze tą wściekłość klientów szukających towaru który zmieni miejsca jak
          ręnkawiczki! Znowu będzie syf i brud jak i przy poprzednich przebudowach. A w 2
          dzień świąt makro jest otwarte i co po niektórzy niestety mają tą przyjemność w
          święto odejść od świątecznego stołu, i zasuwać do roboty!!!!!
    • caprice83 Re: W jakim markecie kupujecie? 27.03.05, 10:59
      Chyba najczęściej w Auchan, bo jest najbliżej domu.
      • Gość: Kasia Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.crowley.pl 28.03.05, 13:00
        W Piotrze i Pawle, tym w Blue City. Ceny jak w innych supermarketach, a wybór
        nieporównywalnie lepszy, wszystko swieżutkie i gzreczna obsługa. No i nie ma
        motłochu, bo P i P ma nie wiedzieć czemu opinię drogiego:D W BC nie ma problemu
        z miejscami parkingowymi, a sam parking jest ocieplany i nie trzeba biec z
        samochodu do schodów jak np. w GM.
        Nie lubię BOMI i Hypernovy, bo ceny są tam sufitowe, chociaż w BOMi można kupić
        niedostępne gdzie indziej rzeczy.
        Sporadycznie w Geancie i Leclercu. Tesco i Auchan to jednak miejsca dla plebsu
        i się ich brzydzę, towar byle jaki, a jeśli już cos jest takie jak gdzie
        indziej (rzeczy typu papier toaletowy), to obcowanie z klientelą i obsługą jest
        ponad moją wytrzymałośc psychiczną:)
        • Gość: Krys Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.05, 17:17
          Kasiu.A kogo zaliczasz do plebsu??????????????Czyżbyś była z księżyca???????????
    • elfik.elfik2 Re: W jakim markecie kupujecie? 28.03.05, 14:48
      Najczesciej w Tesco i w Geancie, bo mam tam po drodze. Nie lubie hypernovej i
      wszelkich biedronek. A teraz zastanawiam sie, czy nie zrezygnowac z zakupow w
      hipermarketach, bo coraz czesciej zdarzaja sie wypadki.
      • Gość: autobus Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.aster.pl 16.04.05, 12:55
        ????????????????wy naprawdę kupujecie w supermaketach????????????????? pomodlę
        się za was, serio :((((((((((((((((((((((((((((((((
        • reynevan_a Re: W jakim markecie kupujecie? 08.06.05, 14:04
          A ty gdzie kupujesz? Poza tym, co za róznica gdzie kupuje się jogurty, śmietanę
          czy soki. W marketach przynajmniej świeże.
    • Gość: Klara w ddb2b.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:41
    • Gość: niki Re: W jakim markecie kupujecie? IP: 212.160.108.* 11.07.05, 20:09
      Tylo w realu.
    • Gość: MkA Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:44
      Carrefour w Arkadii, albo na w Galerii Wilenskiej (Warszawa)
      • Gość: Drops Re: W jakim markecie kupujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 16:42
        Nie cierpię kupowania w małych sklepikach. Ciasno, brudno, nic sobie nie mogę
        wybrać i ciagle mnie poganiają...i co jeszcze? i co jeszcze? wrrrr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka