Dodaj do ulubionych

Do toffix :)

23.11.08, 09:57
Witam. Mozesz mi napisać dlaczego nie byłaś zadowolona z kliniki
prywatnej. Kto Ciebie operował? Mam nadzieje ze mowimy o klinice na
promienistej. A ktory Ty bys szpital polecała? pozdrawiam i czekam
na odp. pa.
Obserwuj wątek
    • toffix Re: Do toffix :) 23.11.08, 21:08
      Mówimy o klinice promienistej. Mówiąc szczerze nie pamiętam, kto mnie operował,
      ale niewątpliwie była to jedna z pań Fischer. 3 lata temu dr Zofia Fischer
      stwierdziła u mnie mięśniaka lub polipa. Zrobili mi histeroskopię - na NFZ (ale
      badania przed musiałam zrobić prywatnie, chociaż moja lekarka rodzinna
      twierdziła, że skoro mają umowę z NFZ na zabiegi to powinni mieć podpisaną umowę
      z jakimś laboratorium i zrobić mi te badania za darmo, ale to szczegół). W
      trakcie histeroskopii stwierdzili u mnie mięśniaka podśluzówkowego 16mm, pobrali
      wycinki do badania histopatologicznego i to wszystko. Przy przyjęciu do szpitala
      jakaś lekarka powiedziała mi, ze 3 lata skutecznego stosowania naturalnych metod
      regulacji poczęć to jest niepłodność. Nie powiem, zrobiło to na mnie wrażenie!
      Jeszcze większe chyba na mojej mamie, której ta sama pani doktor powiedziała, że
      jej córka jest niepłodna!
      Na moje pytanie o możliwość zajścia w ciążę pani doktor powiedziała, ze mam
      przyjść do niej jak mi się będzie okres spóźniał. A żeby usuwać mięśniaka to ona
      "chciałaby mieć chociaż jedno poronienie". Cóż, nie muzę mówić, ze ja bym nie
      chciała.
      Okres spóźniać się nie chciał, stwierdziłam, że trzeba pójść do innego lekarza.
      Dziś, po ponad 2 latach od pierwszej wizyty u niego wiem, że mięśniaka od polipa
      można odróżnić na usg (ale pani dr Fischer nawet nie robi usg). Wiem, ze powinni
      byli mi tego mięśniaka usunąć wtedy bo mój obecny lekarz musiał usuwać mięśniaka
      ponad 4o mm, leczyli mnie przedtem analogami, żeby go zmniejszyć. Takich dużych
      mięśniaków nie usuwa się bowiem histeroskopowo, a jego położenie było takie, że
      przy klasycznej operacji moja macica byłaby mocno zmasakrowana. I wiem też, że
      nie byłam niepłodna (w każdym razie w czasie, o którym mówiła tamta lekarka -
      przed mięśniakiem) bo po usunięciu mięśniaka w ciążę zaszłam za pierwszym
      podejściem.
      Mój obecny lekarz pracuje w św. Rodzinie. I choć warunki w szpitalu tym są iście
      spartańskie, nie zamieniłabym ich na wypas promienistej.
      Pozdrawiam
      • kizmi Re: Do toffix :) 26.11.08, 21:42
        Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.
      • zutunia Re: Do toffix :) 27.11.08, 14:56
        To lekarz był do bani,a nie klinika.
        • toffix Re: Do toffix :) 27.11.08, 21:57
          Nie, w klinice było super. Telewizor, ładny pokój, łazienka, catering... Tylko
          ja nie na wakacjach tam byłam, tylko miałam być leczona przez LEKARZY. Jedna
          lekarka nie potrafiła zdiagnozować, druga mnie załamała przy badaniu, w końcu
          jakiś lekarz zajrzał sobie do mojej macicy i obejrzał sobie mięśniaka. A mógł go
          usunąć dużo prościej niż kolejny lekarz 2,5 roku później. W tym malutkim
          szpitalu nie ma znów mnóstwa lekarzy - jest ich zaledwie kilku. Ja nie jestem
          zadowolona i nigdy bym tam nie wróciła. Cieszę się, że trafiłam w końcu na
          innych lekarzy, w innym szpitalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka