Dodaj do ulubionych

Masca- Teneryfa

IP: 195.20.110.* 14.07.11, 08:21
Doradzcie proszę: lepiej wybrać się do Maski autem czy lepiej busikiem lub autobusem? Nie chodzi o obawę przed pokonywaniem zakrętów:) a raczej problem pozostawienia samochodu, zejścia wąwozem i powrotu tą samą drogą do Maski. Proszę o poradę jak dobrze zorganizować to logistycznie:)
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: moshica Re: Masca- Teneryfa IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.11, 11:57
      A zadałeś sobie trud przejścia na 2-3 zakładkę i przeszukania forum? Problem opisywany wielokrotnie...bo tak popularny, że wiele osób pyta o to samo !
    • prawdziwy_jaari65 Re: Masca- Teneryfa 14.07.11, 17:05
      Gość portalu: Lulas78 napisał(a):

>pozost
      > awienia samochodu, zejścia wąwozem i powrotu tą samą drogą do Maski. Proszę o p
      > oradę jak dobrze zorganizować to logistycznie:)
      > Pozdrawiam.

Co do samego spaceru wąwozem niestety nie odpowiem, ponieważ nie zdecydowaliśmy się na taki wyczyn. Zejście i powrót jest męczące i trwa podobno kilka godzin. Zdecydowanie polecane jest osobom sprawnym fizycznie.
      Co do parkingu natomiast - bez problemu zaparkowaliśmy autko na malutkim parkingu przy głównej drodze.
      W Masce polecam odwiedziny w Casa Riquelme (chyba tak to się nazywa), małej knajpce gdzie podają Ci wędzony ser, wędliny i świetne domowe wino. Całość 15E - wspaniały widok na wąwóz wliczony w cenę ;)
      Pozdrawiam.
      • Gość: tullamore Re: Masca- Teneryfa IP: *.xdsl.centertel.pl 14.07.11, 21:04
        Ja też proponuję jechać autem. Do jedzenia natomiast polecam "homemade pie" i "homemade bread", chyba w tej samej restauracji co polecał przedmówca. Byłam dwa razy, ale do wąwozu też nie schodziłam.
        • Gość: jasmina Re: Masca- Teneryfa IP: 88.208.105.* 14.07.11, 23:50
          Witam! Byłam na początku lipca i schodziłam. Dotarłam autobusem z Costa Adeje do Los Gigantes, a później taksówką z czwórką starszych Szwajcarów (jechaliśmy tym samym autobusem). W taxi zakupiliśmy bilety na łódkę do Los Gigantes. Szczerze współczułyśmy z córką osobom, które wracały z powrotem do wsi. Był niezły upał a trasa nie należy do łatwych. Nam zajęło to 3,5 godz z 3 przystankami kilkuminutowymi. Mamy raczej dobrą kondycję, ale rzadko chodzimy po górach. Proszę pytać, chętnie pomogę. Jasmina
    • Gość: Lulas78 Re: Masca- Teneryfa IP: 195.20.110.* 15.07.11, 13:49
      Dziękuję bardzo Wszystkim za informacje na pewno się przydadzą.
      Dużo czytałam na temat Maski, uroków wędrówki wąwozem i ponoć przecudownymi widokami, więc jadę tam, aby przekonać się na własne oczy i nogi :-)
      Pozdrawiam:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka