paula81729 31.07.11, 14:15 Witam, właśnie wróciłam z Teneryfy. Byłam na kilku wycieczkach. Chętnie pomogę osobom zainteresowanym tą wyspą lub hotelem. :) Pozdrawiam PAULA -- "Podróże kształcą, ale tylko wykształconych" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karo85 Re: Teneryfa, Barcelo Santiago IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.11, 16:42 Witam, Lecę do tego hotelu 1 września. Jakie rady? Opinia? Czy jest dużt wybór drinków w barze przy basenie? np. jakieś bezalkoholowe koktajte itp?? Jak z leżakami? Trzeba walczyć? ;-))) Czy przy hotelu lub w samej miejscowości są drogerie z niższymi cenami ( jakiś douglas cz podobne? ) i sklepy typu ZARA? Jak nie to gdzie można pojechać na shopping? ;-)) Jak jedzenie w hotelu? Chętnie posłucham jak tam jest. Lecimy z roczną córą Odpowiedz Link Zgłoś
paula81729 Re: Teneryfa, Barcelo Santiago 03.08.11, 19:37 Witam, moje odczucia co do tego hotelu są bardzo pozytywne :). Jedzenie jest smaczne, bardzo różnorodne. Wybór wszystkiego jest ogromny. Kelnerzy bardzo dbają o czystość i higienę. Do obiadów i kolacji napoje trzeba zamawiać ( przed wejściem do restauracji podaje się l. osób i numer pokoju ). Oczywiście nie jest to płatne ( jeśli masz all :) ). Napoje do obiadu i kolacji są podawane w szklanych butelkach. Jeśli chodzi o drinki to korzystałam, ale zamawiałam je w barze koło recepcji, ale wydaje mi się że są takie same jak te w barze przy basenie. Koniecznie patrz w kartę bo niektóre są płatne. Bezalkoholowe widziałam 3: san francisco, bubbu, pinky ( te dwa pierwsze były dobre ). Alkoholowych jest już dużo więcej, coś dla siebie znajdziesz:). Jeśli chodzi o sklepy w Los Gigantes to żadnych drogerii nie widziałam, takich sklepów jak zara też nie było. Jak chcesz jechać na taki shopping to do Las Americas. Ale tak bilety autobusowe są dość drogie ( 2 osoby dorosłe z dzieckiem w przeliczeniu na nasze wyszło 80zł ). Ja nie robiłam na Teneryfie szczególnych zakupów. Spotkałam też kilka sklepów z chińskimi rzeczami. Przede wszystkim jest drogo. Za ręcznik taki z b. cienkiej froty trzeba zapłacić 12 euro ( koło sklepów przy Barcelo ). Wystarczy że przejdziesz kawałek dalej, a za taki ręcznik dasz 4,5 euro :). A jeśli chodzi o leżaki to cóż, niektórzy wstawali wcześnie rano, aby sobie je zająć. Ja szłam zawsze po śniadaniu i też coś dla siebie znalazłam. W jeden dzień było ciężko, to zależy ile jest gości, myślę, że na miejscu się zorientujesz. Napisz, na jakie wycieczki masz zamiar pojechać. Ja byłam w sumie na 5 więc mogę Ci coś jeszcze podpowiedzieć. A hotel jest na prawdę ok, myślę, że Twój urlop będzie b. udany:). Pozdrawiam PAULA -- "Podróże kształcą, ale tylko wykształconych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Re: Teneryfa, Barcelo Santiago IP: *.189.72.1.e-plan.pl 19.03.14, 22:48 PYTANIE DO OSÓB KTÓRE BYŁY W HOTELU BARCELO SANTIAGO: jak to jest z tymi pokojami? Czy to prawda, że niektóre piętra są odnowione a inne nie? Faktycznie na zdjęciach na portalu holidaycheck raz łazienka jest ładna i czysta a raz stara, brudna i brzydka. Mam rezerwację jeszcze przez dwa dni na ten hotel w Itace i nie wiem czy opłacać. Wybrałem opcję z dopłatą za widok na morze i Pani mi obiecuje, że pokoje z dopłata to są te lepsze, ale jakoś mi się wierzyć w to nie chce... Proszę o porady które piętro wybrać. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś