Gość: Gość IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 09.10.11, 17:56 Czy ktoś był w hotelu Sol Lanzarote w ostatnim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Sol Lanzarote 12.10.11, 14:22 Jakoś nikt nie pisze o hotelu więc kilka uwag z boku ponieważ ja tez tam nie byłem ale jeżdżąc na wycieczki fakultatywne zabieraliśmy stamtąd wycieczkowiczów . Hotel wyglada ładnie i okazale cztery gwiazdki ale pewno ma strukturę pawilonową bo nie można budowac na Lanzarote wysokich powyżej 3 pieter budynków . Plaża tuz przu hotelu obok centrum sklepowe . Pewno promenada przy plaży prowadzi do centrum miasteczka Costa Tegiuse . Obok hotelu przystanek autobusowy do Arrecife czy Teguise To by było tyle jeśli mówimy o hotelu Sol Lanzarote w Costa Teguise. ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.10.11, 08:04 Byłam w sierpniu. Hotel bardzo fajny, dobra lokalizacja, przejście na plażę przez pieszą promenadę, jedzenie smaczne, wszystko jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Sol Lanzarote IP: *.tktelekom.pl 13.10.11, 09:17 Byłaś z Itaki? O której godzinie jest wykwaterowanie ostatniego dnia? Bo wylot dość późno. Korzystałas do końca z hotelu czy później trzeba juz płacić? Byłaś na jakiś wycieczkach z miejscowego biura podróży czy z itaki? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Sol Lanzarote 13.10.11, 13:36 Wróciłem w niedziele z Costa Tegiuse też z Itaki tylko z hotelu Mainson Nazaret więc pewno wszyscy z Itaki leca tym samym samolotem przynajmniej jeśli chodzi o Warszawę . Wylot do Warszawy jest w sobote o 23.45 z lotniska więc autobus zabiera ludzi o godzinie 21.00 . Doba hotelowa kończy sie o godzinie 12.00 chyba wszędzie więc zostaje albo opalanie sie i jakaś knajpka albo wynajęcie w kilka osób pokoju na dobe -niestety w moim hotelu było to niemozliwe ale w Sol Lanzalote -to nie wiem .. Da sie przetrwać bez płacenia dodatkowych Euro tym bardziej , że chyba hotel przeznaczy jakieś prysznice i pozwoli przechować bagaże w recepcji a kto ukradnie czyjeś brudne spodenki jak powiedział jeden z moich współmieszkańców naszego hotelu . Dokumenty i sprzet foto bierze sie z soba zawsze oczywiście w pokoju to raczej nie . mozna korzystać z sejfu ale to kosztuje z reguły . Zaoszczędzone w ten sposób Euro proponuje przeznaczyć / jesli chodzi o Itake / na wycieczke po Lanzarote z oczywiście polską przewodniczka 68 Euro a w lokalnym biurze 50-i cos chyba . Wycieczka w mojej opinii jest obowiązkowa i nie ma co szukać paru Euro mniej na ćwiczenie swojego angielskiego wydobywającego sie ze skrzeczącego mikrofonu !!!!!!!! Odbywa sie zawsze we wtorek a w czwartek jest wycieczka na Fuertaventurę 70 Euro , która niestety w poprzedni czwartek nie odbyła sie bo nie było chetnych na Fuercie - ja dwa tygodnie temu byłem na Fuercie i uważam , że też warto zobaczyć . a pozatem nurkowania trekking, łowienie ryb i statek za 70 Euro i wyjazd na market w niedzielę do Tegiuse - to nie to samo co Costa Teguise . pzdr - jak masz pytania ale oczywiście nie o hotel to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sol Lanzarote IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 13.10.11, 19:47 Masz może szczegółowy program i ceny wycieczek z Itaki? W jakich miejscach byliście na objeździe? Pływałeś na Graciosę? Na targ niedzielny też jest wycieczka czy sam jeździłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.10.11, 13:51 Tak byłam z Itaki. Ja leciałam do Wrocławia, ale wiem że osoby lecące do Warszawy miały wylot bardzo późno. Rezydentka mówiła im, że nie będą mogli korzystać z all. Ale tak NIE było, nikt nie odciął im opasek i byli nawet na kolacji (napoje również mogli brać). Pokój natomiast musieli opuścić chyba do 12. To akurat jest normą na całym świecie. Lanzarote zwiedzalismy na własną rękę autkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.10.11, 13:56 Jak chcesz mogę wysłać Ci zdjecia z hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Sol Lanzarote IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 13.10.11, 19:43 Oj nie zawsze tak jest! Jak byłam w Turcji to wylot był o podobnej godzinie i można było korzystać do końca. Napisz co można kupić na prezent z Lanzarote? Byłaś na Graciosie?Co warto zobaczyć a co można sobie odpuścić? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Sol Lanzarote 13.10.11, 20:24 Wcięło mi posta więc w skrócie objazd Lanzarote wtorek 68 Euro objazd Fuertaventura czwartek 70 Euro Rejs po archipelagu Chinuo 65 Euro Trekking pieszy 35 Euro Nurkowanie codziennie 60-80 Euro łowienie ryb codziennie 60 euro surfing codziennie 50 Euro Rancho Texas czyli Zoo 20 Euro Łodź podwodna 52 Euro ale Atlantyk to niee morze czerwone i kolorowych rybek to raczej nie ma Market w Teguise 4 Euro w lokalnym biurze a autobusem ichniego Pks podobni Zawsze można wypożyczyc auto i zwiedzać samemu Z niewymienionych to koniecznie do zobaczenia Fundacja Cezara Marigue wstęp 8 Euro i willa Lagomar - dojazd to najlepiej samochodem albo od waszego hotelu autobus do teguisse o godzinie 11,30 a powrót pieszo albo jakims powrotnym lub taxi - ( euro czyli jak w dwie pary to po cztery a do Lagomaru to znowu czekac na autobys albo taxi 5 Euro a powrót pieszo to niezbyt daleko do Costa Teguise albo taki z Lagomaru 15 Euro W czawrtek wieczorem w Lagomarze są koncerty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Sol Lanzarote IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 13.10.11, 23:24 To nie ten hotel!!! Sol Lanzarote jest w Puerto de Carmel. Byłeś na tym rejsie? Co zwiedzaliście na objeździe Lanzarote? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Sol Lanzarote 13.10.11, 23:50 To sorry ... Puerto del Carmen jest akurat po przeciwnej stronie Costa Teguise a dokładnie po drugiej stronie stronie stolicy Arrecife Wycieczka wokół wyspy jest pewno taka sama tylko nie wiem w jaki dzień i czy wszyscy jada tym samym autokarem bo skadś mi sie ten Sol Lanzarotte wział . w kazdym razie program jest taki Park Narodowy Timanfaya i wulkany, dolina winorosli , wrzace Wybrzeże i jeziorko El Golfo , Jameos del Aqua podwodne tunele i muzeum wulkanów , oraz Teguise dawna stolica wyspy i ogród Kaktusów zaprojektowany przez Cezara Manrigue . Tak na marginesie wyspa ma 50 km długosci i 20 szerokosci więc odwiedzenie Fundacji Cezara Marigue w Tahichi i Lagomaru tez nie powinno sprawiac wiekszych trudnosci . Ja w kazdym razie z Costa Teguise pojechałem do Puerto delCarmen bo to ponoc najwiekszy kurort na wyspie z pieknymi plazami i promenada ponoć długości 12 km - chyba to przesada i pewno wszedłem do tego hotelu Sol Lanzarote - chyba No wszystko powie wam rezydentka ale wycieczki beda pewno takie jak ci napisałem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirko_kan Re: Sol Lanzarote IP: *.xdsl.centertel.pl 14.10.11, 00:18 Proponuję odwiedzić Playa Blanca z promenadą 10km i przepiękne plaże Papagayo ! Jeden dzień nie wystarczy na plażowanie na wszystkich . Naliczyłem ich 9 . A objazd wyspy proponuję wynajętym samochodem i z dobrą mapą - niezależność czasowa. Wynajmując na 8 dni samochód udało mi się zrobić 600 km i zwiedzić ponad 70 % wyspy . Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.10.11, 08:17 Ja byłam w Sol Lanzarote w Puerto Del Carmen. Tak jak pisałam zwiedzaliśmy wyspe autkiem. Nigdy nie kupuję fakultetów, bo nie lubię. Własnym autkiem jadę gdzie chcę, zatrzymuję się kiedy chcę. Zwiedziliśmy wszystko. Byliśmy również na Graciosa - kupiliśmy w miejscowym biurze lokalnym za 25 eu od osoby - ta cena obejmowała transport w obie strony autobusem do portu i rejs. Więc się opłacało bo sam rejs kosztuje 20eu a 5 eu wyszło za transport. Na Graciosa wypożyczyliśmy rowery chyba 8eu i objechaliśmy wyspę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Sol Lanzarote IP: *.tktelekom.pl 14.10.11, 09:41 Pamiętasz może nazwę biura lokalnegoa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.10.11, 11:18 Jak wychodziło się z hotelu od strony oceanu - w prawo promenadą, w nazwie miało coś last minute, ale dokładnie nie pamiętam. Autobusy miały napewno coś w kolorze pomarańczowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Sol Lanzarote IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.10.11, 11:21 Być może to jest to : www.lastminute-transfer.com/lastminute_trip.asp Odpowiedz Link Zgłoś