Gość: monikakaw IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.12, 16:22 od jakiego operatora najlepiej kupić kartę ,żeby mieć internet na 2 tygodnie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pio Re: internet prepaid teneryfa IP: *.moneysupermarket.com 18.01.12, 15:03 Hey, Ja w lato uzywalem na stalym ladzie tego: www.carrefour.es/telecom/internet-movil-prepago/tarifa-diaria/ Teraz lece na wyspy i mam zamiar doladowac. Pzdr. P. Odpowiedz Link Zgłoś
stolmax Re: internet prepaid teneryfa 18.01.12, 20:22 Też chciałbym kupić tą kartę do internetu, tylko czy ktoś wie, czy ją można gdzieś kupić poza Carrefourem, który na Teneryfie jest tylko jeden w Santa Cruz de Tenerife ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: internet prepaid teneryfa IP: *.ipcom.comunitel.net 18.01.12, 21:05 Carefourow masz dwa na wyspie. Jeden w Santa Cruz, drugi ..... w Anaza przy Santa Cruz... Mozesz sprobowac simyo. www.symyo.es Powinni miec to w phonehouse lub w w budkach z internetem... Karte trzeba zarejestrowac na siebie, anonimowo nie kupisz prepaida. Sa jeszcze yoigo z prepaidami oraz MasMovil. Oczywiscie sa orange, vodafone, novistar. Blizej nie pomoge bo nie potrzebowalem internetu prepaid wiec nie znam szczegolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: internet prepaid teneryfa IP: *.ipcom.comunitel.net 18.01.12, 21:14 ale taniej niz carefourowski :) prepaid chyba nigdzie nie dostaniesz. A do Santa Cruz masz okolo 40min jazdy z poludnia wyspy, carefour jest przy autostradzie... latwo dojechac. z Autostrady jak bedzie zjazd na La Lagune zjezdzasz i dalej masz znaki na Centro Commercial Anaza. Obok jest tez MediaMarkt wiec komputer kupisz jak trzeba ;) Przypomnialo mi sie ze jeszcze IKEA ma w sprzedazy prepaidy: www.masmovil.es/navegar Ikea jest w La Laguna, tez przy łączniku autostrady Sur z Norte. Zeby dojechac do IKEA zjezdzasz tym samym zjazdem co do Carefoura, I kierujesz sie znakami. IKEA masz po jakis 5 km, zjezdzasz do Centro Commercial San Bartolome przy rondzie. Teraz sa tam remonty, jedzie sie pomalu wiec nie sposob przeoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
vatis Re: internet prepaid teneryfa 19.01.12, 23:00 jak nie chce Ci się jechać do stolicy to my latem 2011 kupiliśmy kartę SIM vodafone w centrum handlowym San Eugenio niedaleko Playa des las Americas (w sklepie komputerowym na piętrze, bodajże nazywa się A1) karta SIM 5 eur + inernet na 2 tyg.15 eur czyli razem 20 eur i to bez limitu transferu trzeba przedstawić dow.osobisty i zarej.na siebie na miejscu , bez tego ani rusz , nie ma tak jak w Polsce na kartę incognito na miejscu to aktywują i masz od razu dostęp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikakaw Re: internet prepaid teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.12, 08:41 dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
tribe.man Re: internet prepaid teneryfa 08.03.12, 22:44 Potwierdzam słowa vatis. Tydzień się bujałem po różnych Hindusach i Pakistańczykach, Movistar, Orange itp. Coraz głupsze oferty dostawałem (za 100 Euro w sumie np. 1 tydzień, niepotrzebny mi modem na USB i limit 512MB, albo 50 Euro plus 3 Euro za dzień, itp.) W końcu pojechałem za poradą do Centro Comercial San Eugenio, Avda de Los Pueblos number 20, sklep komputerowy (także warsztat - naprawiają) o nazwie A1 na pierwszym piętrze. Po pięciu minutach uśmiechnięta dziewczyna z telefonem przy uchu aktywowała mi kartę Vodafone, sprawdziliśmy czy działa i zapłaciłem 20 Euro za 2 tygodnie, brak limitu transferu danych. Działa praktycznie wszędzie na Teneryfie (sprawdziłem, bo się włóczę po różnych kątach od wielu dni). Dobry sygnał, duża przepływność, można gadać na Skype bez oporów. Trzeba zjechać z autostrady TF1 na rozjeździe nr 30 w kierunku Los Americanos, po ok. kilometrze jazdy upalmioną aleją w kierunku morza C.H. San Eugenio jest po lewej stronie i przy tej alei jest również wjazd na podziemny parking (trzeba zrobić kółko na rondzie i wrócić 50m). Odradzam jednocześnie Canaries Wireles po WiFi. Niby mają pokryte wiele miejscowości, niby sygnał (jak się wejdzie gdzieś na górkę) jest niezły, ale muli tak, że siwe włosy... Strata 19 Euro za tydzień. Jak już po WiFi, to dużo knajp oferuje dostęp za darmo (zwykle całkiem szybki) i za 4 Euro (w tym pół litra dzbanek dobrego wina) można siedzieć pół nocy na necie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: internet prepaid teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 18:50 Będę w Playa des las Americas w czasie olimpiady i w moim hotelu w pokojach nie ma telewizorów.Jest za to dopłata ,ale bardziej niż telewizja interesuje mnie internet ,czy do tej karty o której piszesz trzeba mieć jakiegoś pendriwa do laptopa ?I drugie pytanie jaka jest cena na 10 dni czy płaci się za kartę 5 E to już wiem a potem za poszczególny dziń czy za 2 tyg.minimum.?Z góry dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: internet prepaid teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 22:59 podbijam bo zaszlao za nisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: internet prepaid teneryfa IP: 90.172.4.* 21.05.12, 20:10 Ja potrzebowałem internet na miesiąc. Wszędzie gdzie trafiłem był limit 2gb. W końcu kupiłem Orange 20 za karte + 35 za miesiąc... kupa kasy. Po osiągnięciu limitu net zaczynał działać z prędkością gprs czyli 64kbps. Znalazłem ciekawą ofertę niedaleko lotniska TFS (na południu) www.tenerifetelecom.com/mobile/internet-everywhere-prepaid-hsdpa-3g-usb-dongle , nie kupiełm ale moze ktos bedzie chciał sprawdzić.. kosztuje sporo, ale teoretycznie nie ma limitów. Jak ktoś sprawdzi to może dać znać:) Odpowiedz Link Zgłoś