derrohe 24.07.12, 21:10 Czy ktoś z Was wybiera się na Gran Canarię do RIU Maspalomas lub okolice? Wylatuję 21 sierpnia, na tydzień. Może się spotkamy na jakiś wspólny wypad wokół wyspy lub na imprezie w Playa de Ingles?:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jezyk1977 Re: Gran Canaria 30.07.12, 16:03 Ja się wybieram 24 sierpnia na Gran Canarię, ale do Puerto Rico Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Gran Canaria IP: 31.178.125.* 30.07.12, 22:41 Ja wybieralem sie do tego chot-elu i liczyuem rze nie bendzie tam polakuf, niestety jak widze mushe zmienic, moze na Puerto de Mogan. Odpowiedz Link Zgłoś
derrohe Re: Gran Canaria 01.08.12, 17:51 @roman po tym wpisie, całym sercem cie popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Gran Canaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 18:29 Ja wlasnie dzis wrocilem z GC tydzien bylismy w Maspalomas i tydzien w Puerto Rico. Jak dla mnie to PR jest paskudnym miejscem jedyny plus tego miejsca to widok pod warunkiem ze masz hotel z dobra lokalizacja tzn na samym szczycie tylko ze wowczas dobrze miec swoj samochod na czas pobytu bo w przeciwnym razie pozostana tylko taksówki. Zreszta posiadania samochodu na GC to bardzo uzyteczna sprawa bo wyspa jest owszem ciekawa i ladna ale akurat nie ta czesc w ktorej znajduje cala baza hotelowa. Samo miasto PR to nic innego jak turystyka przemyslowa jak ja to nazywam. Hotel na hotelu w ktorym siedza głównie angole, ktorym dupy nie chce sie ruszyc poza hotel i basen, nie ktorzy z nich nawet nie byli pewnie na plazy (swoja droga akurat w PR plaza jest fatalna) Natomiast Maspalomas czy Playa del Ingles to juz maja zuplnie inny charakter, oczywiscie to tez sa miasta z turystyka przemysłowa jednak polozenie tych miast sprawia ze sa juz ciekawsze i jak sie dobrze trafi to mozna ciekawie spedzic czas. Tak czy inaczej polecam GC jednak tylko samochodem do swojej dyspozycji i zwiedzac ile sie da. Mysmy w 14 dni zrobili w sumie 1100 km biorac pod uwage ze z Las Palmas do Maspalomas jest ok 50 km to chyba nie bylo to malo kilometrow :) Chyba ze lubisz przesiedziec 7/14 dni przy hotelowym basenie - to przepraszam za moja opinie nt PR :) Pozdrawiam i zycze przyjemnego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
jezyk1977 Re: Gran Canaria 11.08.12, 23:54 Widać, że na tym forum dużo się człowiek nie dowie. Jednym przeszkadzają Polacy w hotelu innym Anglicy, którzy tam przesiadują bo strasznie okropne plaże (czyżby Playa de Amadores była tak okropna w PR ). A może jeden wyjeżdza na wczasy wypocząć, drugi się zabawić a trzeci pozwiedzać. Widoki okropne, chyba że ma się hotel z dobrą lokalizacja na szczycie góry ( ha ha dobre, to chyba ci Anglicy taki mieli i nie chciało im się jeżdzić na plaże ). Czyżby nie było żadnego hotelu z ładnym widokiem przy plaży. Nie ma to jak sprawdzenie hoteli i komentarzy na tripadvisor. Pozdrawiam Miłego pobytu na GC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Gran Canaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 21:55 Jak wrocisz z Puerto Rico to pogadamy. A jezeli juz tam byles i ci sie tam podoba to gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jome Re: Gran Canaria IP: *.ip.netia.com.pl 13.08.12, 16:58 Witam, my się wybieramy na GC do RIU Grand Palace Maspalomas Oasis. Od 22.08-02.09. Chętnie nawiążemy kontakt. Z tymże my wybieramy się z 11 miesięcznym dzieckiem z Berlina. Pozdrawiam Jome Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berlin_g Re: Gran Canaria IP: 193.0.236.* 24.08.12, 15:10 wybieracie sie z Berlina czy dziecko jest z Berlina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gran Canaria IP: *.k1066.webspeed.dk 21.11.12, 09:43 Witam . Lecę do Las Palmas na 7 dni w grudniu i mial bym kilka pytan : 1 - będę miał samochód 7 dni i troszkę martwię sie parkowaniem . Czy parkingi są płatne ? Dodam że nie jestem pewien czy przy hotelu jest parking. 2 - mam smartfona i chciał bym z niego kozystac podczas pobytu oczywiście z internetu tez , jaką kartę można tam kupić zeby bez strachu kozysyac z telefonu. 3 - jeżeli poswiece 3 całe dni na zwiedzenie wyspy czy to wystarczy by zobaczyć najciekawsze miejsca ? 4 - co opłaca sie kupić na gc . 5 - może zaproponuje ktos jakieś dobre dania których warto spróbować :) Odpowiedz Link Zgłoś