Gość: Sodexxar IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.13, 20:04 Proszę o opinię o lokalnym organizatorze wycieczek na Teneryfie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klient Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.15, 15:00 Niestety drugi raz nie kupiłbym wycieczki w If Active. O ile wycieczka z p. Moniką okazała się w miarę profesjonalna i dobrze przygotowana (jedyny minus - zbyt mało czasu zostało przeznaczone na przecudowne miejsce, jakim jest Masca, a za dużo na Garachico, które jest bardzo średnie), to wyjazd z panem Alanem okazał się bardzo nieprzyjemny ze względu na nieprofesjonalizm tej osoby (brak właściwego oznaczenia autokaru, niewystarczające zainteresowanie pilota klientami i problemy z odbiorem z hotelu) oraz późniejsze aroganckie zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo.44 Re: IF ACTIVE Teneryfa 05.07.15, 22:26 dołaczam do fatalnych opinii, buce nad bucami, z tego co słyszałem to byli rezydenci, każdego traktują na zasadzie: płać i wypier... Odpowiedz Link Zgłoś
hamilton97 Re: IF ACTIVE Teneryfa 31.08.15, 01:03 Dzień Dobry muszę stanąć niestety w obronie biura . Korzystamy z usług biura IF ACTIV od 2 lat pod czas dwóch z rzędu wyjazdów na Teneryfę . Mieliśmy okazję wyjeżdżać na wycieczki fakultatywne z innym organizatorem i nie przygotowywano wycieczek z taką starannością jak biuro IF ACTIV . Gomera autokar odosobniony od karawanu innych autokarów , zero komercji , przewodnikiem był nie jaki wspominany Pan Alan , bardzo duży szacunek do wiedzy jaką posiada , park narodowy , roślinność , super ciekawe opowieści . Z czystym sumieniem polecam w imieniu swojej rodziny , byliśmy zachwyceni i nie mamy zastrzeżeń żadnych do organizacji a kupiliśmy od nich mnóstwo imprez , zawsze na czas , zawsze z uśmiechem .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.tktelekom.pl 22.05.15, 11:10 Wysłałam do nich zapytanie o rezerwacje wycieczki trekkingowej na Gomerę już kilka dni temu i zero odzewu. Trudno, za 5 dni wylatuję na Teneryfę i poszukam sobie na miejscu organizatora trekkingów po tej wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzak13 Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: 85.219.228.* 22.05.15, 14:07 Nie polecam If Active, p. Alan przez telefon jest bardzo niegrzeczny, wręcz arogancki, zadzwoniłam do niego o godz. 08.45 polskiego czasu, na Teneryfie to 07.45, chciałam porozmawiać o wycieczkach przed wyjazdem na Teneryfę - i usłyszałam krzyki do słuchawki, że tak rano nie dzwoni się do nikogo i mnie zwymyślał, zaczął mnie straszyć, że będzie do mnie dzwonić o 06.00 rano codziennie, jakiś obłęd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.15, 00:42 Właśnie wróciłam z Tene , byłam z nimi na wycieczce dookoła wyspy (grand tour) i nie mam żadnych zastrzeżeń. Profesjonalna i miła pilotka, obsługa w biurze sprawna i miła, miałam szczęście nie poznac Pana Alana ale uważam,że żądanie o 7.45 szczegółowych informacji o ofercie biura jest przegięciem i brakiem wyobraźni. Biuro jest otwarte do późnych godzin wieczornych a właściciele i pracownicy też muszą spać, jeść, wypoczywać. Ja biuro polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.15, 23:11 Bez przesady, 7.45 to nie środek nocy. Zresztą , jak się nie chce odbierać telefonu od klientów rano, to wystarczy wyłączyć telefon. Nie usprawiedliwia to też aroganckiego zachowania. Taki zachowaniem wystawiają sobie opinię niepoważnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.pila.vectranet.pl 03.06.15, 23:05 Ja w odróżnieniu od innych mam nieco lepsze zdanie o tym biurze. Byliśmy z żoną na Teneryfie w kwietniu przez tydzień w Playa de la Arena i po odnalezieniu biura tuż przy zejściu na plażę, postanowiliśmy skorzystać z If active. Pojechaliśmy z nimi na objazdówkę po wyspie i na La Gomerę. W obu przypadkach naszym przewodnikiem był właśnie p. Alan. Podczas objazdówki opowiadał na prawdę bardzo ciekawe rzeczy i w sumie nie było pytania, na które nie udzielił odpowiedzi. Osobiście jesteśmy bardzo zadowoleni z usług If Active i z czystym sumieniem możemy polecić wszystkim, którzy wybierają się na Teneryfę. A co do dzwonienia do ludzi w niehumanitarnych godzinach... wydaje się, że powinno się kojarzyć, że na Wyspach Kanaryjskich jest inna strefa czasowa, a dzwonienie do kogoś przed 8 rano jest trochę nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia36 Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.red-acceso.airtel.net 18.06.15, 17:04 Ja niestety też się dużo złego o nich naczytałam, dlatego wybrałam inne biuro wycieczkowe. Jakby ktoś wciąż szukał, to ja polecam Travel Tenerife, pojechaliśmy na parę ich wycieczek jak i hotel przez nich załatwialiśmy. Jest co opowiadać :) Naprawdę warto, pan Karol ma bardzo dużą wiedzę i jest pasjonatem wyspy, zaś pani Aleksandra jest bardzo wesołą, przyjemną osobą, która stoi za całą organizacją planu pobytów :) jakby co podsyłam stronę do nich: www.traveltenerife.info wszystko załatwiają, podjeżdżają pod klienta i są a przy tym miłymi ludźmi :) Myślę, że warto spróbować u nich, bo nie robią "masówek" autokarowych, tylko bardziej indywidualne wycieczki. Ja byłam z mężem bardzo zadowolona, dlatego też polecamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo.44 Re: IF ACTIVE Teneryfa 05.07.15, 22:18 dołaczam do fatalnych opinii, buce nad bucami, z tego co słyszałem to byli rezydenci, każdego traktują na zasadzie: płać i wypier... Odpowiedz Link Zgłoś
hamilton97 Re: IF ACTIVE Teneryfa 31.08.15, 01:06 Szanowna Pani . Jeśli w dobie XXI w nie umie Pani korzystać z internetu by zapoznać się z ofertami imprez turystycznych to proszę nie mieć do kogoś pretensji i nie oczerniać ludzi na forach , bo dzwonienie do któregokolwiek organizatora o godzinie 7:00 w sprawie wycieczek to absurd i skandal , zareagował bym podobnie ..Lepiej wybrać się na wczasy z funduszu pracowniczego tam wszystko będzie zorganizowane :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hamilton97 Re: IF ACTIVE Teneryfa 04.09.15, 13:59 Fakt zbudzenia człowieka o godzinie 7:00 rano nie powinien mieć wpływu na standardy usług oferowane przez Biura podróży , a czy pomyślała Pani o tym ,że może ktoś mieć dzień wolny ? , może odpoczywa ? Prawda jest taka ,że często ludzie nie pomyślą , nie mają wyobrażenia ,że inny człowiek jest tylko człowiekiem a nie maszyną i musi spać , jeść , korzystać z prywatności. Nie wierzę ,że na stronie internetowej biura nie ma godzin otwarcia , dlatego gratuluje nie rozgarniętej Pani , to jest dopiero obłęd. Odpowiedz Link Zgłoś
haneczka40tka Re: IF ACTIVE Teneryfa 09.09.15, 08:20 Polskie Biuro Turystyczne na Wyspach Kanaryjskich Internacional Full Activ Tenerife S.L. c/ Manuel Ravelo nr 1 Local nr 2 Puerto de Santiago 38683 Santiago del Teide, Tenerife C.I.F. ? B-76667856, I-AV-0003258.1 ___ Godziny otwarcia biura: Poniedziałek, Wtorek, Czwartek, Piątek: 9:00 ? 14:00 / 16:00 ? 19:00 Środa, Sobota: 9:00 ? 17:00 Niedziela: nieczynne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempin Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: 195.235.52.* 17.09.15, 09:55 Tylko czytam, nie korzystałem, ale napewno nie skorzystam. Muszę jednak stanąć w obronie Pani która dzwoniła o 7.45. Jeżeli ktoś prowadzi działalność lub pracuje na etacie ale posiada komórkę firmowa to nie może w ten sposób się zachowywać. Można poprostu nie odebrać. Takie zachowanie świadczy o braku profesjonalizmu. A osoby które po poscie Pani od telefonu piszą że obsługa jest profesjonalna trochę się dyskredytuja i zakrawaja o post napisany właśnie prze firmę If Active. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.ipcom.comunitel.net 22.02.17, 01:29 Zgadzam się z Panem, przecież można wyłączyć telefon, a wpisy są ewidentnie napisane przez samą firmę If Active. Odpowiedz Link Zgłoś
izka15759 Re: IF ACTIVE Teneryfa 25.01.16, 16:14 Byłam z nimi w styczniu na objazdówce po Teneryfie. Jak dla mnie profesjonalnie przygotowane, przewodniczka - pani Monika "z pasją" opowiadała o wszystkich miejscach. I cena konkurencyjna. Szkoda, że nie dało się z nimi popłynąć na La Gomerę - nie uzbierała się odpowiednia ilość chętnych - bo przypuszczam, że też byłoby super. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.163.223.87.dynamic.jazztel.es 08.02.16, 11:10 Tomek będąc na wyspie Teneryfa wykupiłem w tej firmie wycieczkę i bardzo tego żałowałem,zachęcali specjalnymi trasami a okazało się że wycieczka jest po sklepach z upominkami a jedzenie w knajpie komercjalnej. Po tej wycieczce odważyłem się wykupić następna z Echo Teneryfy i dopiero poznałem wyspę tak jak marzyłem. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.Red-83-41-53.dynamicIP.rima-tde.net 09.03.16, 01:33 TO KPINA TA WYCIECZKA,FACET POLECA ATRAKCJE NA WYCIECZCE A WYGLĄDA ŻE ZAKUPY TRZEBA ZROBIĆ TAM GDZIE IDZIE PANI MONIKA Z CZEGO MA PROWIZJE A CENY TYCH SAMYCH PRODUKTÓW W RAZ Z WINAMI W ZWYKŁYM SKLEPIE SĄ O 100 PROCENT MNIEJSZE. JEDZENIE TYPU KANARYJSKIEGO? KAWAŁEK CZEGO WIDOKU NA GARACHICO TO MA BYĆ REGIONALNA RESTAURACJA.KPINA UWAGA NA TE BIURO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.Red-83-41-53.dynamicIP.rima-tde.net 09.03.16, 01:36 Dla wszystkich polecam biuro Echoteneryfy Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Do wszystkich spamerów z Echoteneryfy! 09.03.16, 16:20 Zbyt szybko podeszliście do tematu i przy waszych nierejestrowanych nickach widać hiszpański adres IP. Skoro firma oszukuje na forum, to moim zdaniem będzie też oszukiwała poza nim, np. organizując coś dla turystów. Nie mam racji, że oszust często jest permanentnym oszustem? Pan Tomek-DAREK-Wacek pewnie dobrze o tym wie. Ja w tym kontekście Echoteneryfy bym nie polecał! Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: Do wszystkich spamerów z Echoteneryfy! 09.03.16, 20:43 Brawo Jasiu, takie typowe polskie piekielko. Do tego jak zauwazyles za glupi nawet zeby sie przelogowac, co za gamonie. No i to "komercjalna knajpa" rozwala system, rozumiem, ze sa rowniez knajpy "non profit", niezla polewka. Do tego ten geniusz matematyki "ceny o 100% nizsze" to jak dla mnie gratis. Co za matoly, zeby nawet nie umiec zaspamowac, a przeciez "slicznejsyrence" zostawilem dokladna instrukcje jak to robic zeby nie wyjsc na durnia. Nie polecam echoteneryfy namolny zebraczy spam W niedziele gramy z Realem, pozdrawiam z GC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Do wszystkich spamerów z Echoteneryfy! IP: *.Red-83-49-99.dynamicIP.rima-tde.net 30.03.16, 11:59 Wczoraj właśnie wróciliśmy z wycieczki objazdowej z ECHOTENERYFY, pełen profesjonalny objazd po Teneryfie a jesteśmy już 4 raz i tym razem zakupiliśmy apartamenty też tego biura.Godne polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podpowiedź Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.03.16, 11:41 Najlepiej samemu sobie zorganizować. Wynajmij samochód i podróżuj tam gdzie chcesz. Ciekawe trasy możesz znaleźć tutaj: teneryfazwiedzanie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: IF ACTIVE Teneryfa 22.07.16, 10:52 Podbijają wątek.Może ktoś ostatnio korzystał z usług tego biura? Odpowiedz Link Zgłoś
lidia_monika Re: IF ACTIVE Teneryfa 26.07.16, 22:31 Wróciłam z Teneryfy w ubiegłym tygodniu. W lokalnym biurze podróży kupiłam wycieczkę na La Gomerę po polsku. Po przyjezdzie autokaru okazało się, że organizuje ją IF ACTIVE. Wycieczka bardzo udana, sympatyczna pani Olga i żadnych sklepów. Lunch w pieknie położonej knajpce, nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
concordat2000 Re: IF ACTIVE Teneryfa 21.08.16, 18:20 W sierpniu byłem z rodziną na 2 wycieczkach organizowanych przez biuro IF Active, na trekkingu w Masce i jeep safarii na Gomerze. Obie wspominam bardzo dobrze, były profesjonalnie przygotowane, przewodnicy z wysoką kulturą osobistą i odpowiednim zaangażowaniem. W czasie 2 tygodniowego pobytu na Teneryfie miałem wynajęty samochód i częściowo zwiedziłem wyspę samodzielnie, ale te wycieczki z biurem były bardziej atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: 91.229.22.* 02.03.17, 13:20 Proszę o nowe relacje z wycieczek organizowanych przez biuro IF Active, za parę dni tam wyjeźdźam i rozważam zakup wycieczek w lokalnych biurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewapio Re: IF ACTIVE Teneryfa IP: 91.229.22.* 26.05.17, 11:42 Byłam z firmą na 2 wycieczkach w marcu. Wszystko odbyło się zgodnie z planem, bardzo dobrze zorganizowane, dobrzy przewodnicy no i dużo taniej niż u rezydenta. Bardzo byliśmy zadowoleni, polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś