Dodaj do ulubionych

Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste

22.01.14, 00:33
Proszę o opinię na temat hotelu na Fuerta - Barcelo Castillo Beach R. jeśli był w nim ktoś z Państwa w tym lub minionym roku. Zaczęłam się trochę denerwować po tym jak przeczytałam w kilu miejscach, że to bardzo brudny hotel, z karaluchami i słabym wyżywieniem . Czy to prawda, że Itaka (z tym biurem chcę wybrać się tam na przełomie kwietnia i maja) ma zarezerwowane dla swoich gości pokoje o słabym standardzie. Nie chcę się rozczarować bo zabieram ze sobą dwójkę dzieci (5 i 8 lat). Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: colin Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 09:04
      Byłem w tym hotelu u znajomych i pierwsze wrażenie bardzo pozytywne hotel położony atrakcyjnie z pięknym ogrodem .
      Co do Itaki obawiam sięże to prawda biuro idzie na totalną masówę ,a co za tym idzie wybierają w hotelach najtańsze i inajgorsze pokoje co doświadczyłem w Turcji i o czym poinformowali mnie w recepcji .
      Teraz też wybrałem Itake na wakacje w czerwcu z dzieciakami i zobaczymy czy się coś zmieniło czy nie ?
      • mrugoczki Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste 22.01.14, 19:50
        Bardzo dziękuję za odp., czy może jest jakaś metoda na zakwaterowanie w przyzwoitych warunkach, czy na miejscu można zawalczy o lepszy pokój - nigdy nie wyjeżdżałam z Itaką.
    • yendras0 Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste 26.01.14, 16:57
      Byłem w tym hotelu w listopadzie.
      Założyłem wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,39880,147990361,,Fuerteventura_Barcelo_Castillo_Beach_Resort.html?v=2Zapraszam
      • wsp-net Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste 26.01.14, 21:04
        Dzięki yendras0. Sprawdzę w lutym z Itaką.
        • Gość: wsp-net Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 16:05
          Byłam, sprawdziłam. Idealne miejsce, zarówno na wyspie jak i w Castillo (tak potocznie nazywa się Caleta de Fuste). Apartamenty czyste, przestronne z dużym tarasem. Czajnik, mikrofalówka, lodówka, opiekacz, sztućce talerze, filiżanki, kieliszki. Dwa pokoje dają komfort. Jedzenie świetne. Obsługa bardzo miła.Długie promenady nadbrzeżne w obu kierunkach. Powinnam wynająć samochód w Polsce (dużo taniej) na cały pobyt. Internet 7 euro za dzień lub 23 za tydzień. Nie wiem czy jest tylko przy recepcji czy w apartamentach. Miałam wykupiony pakiet w Polsce 100 MB za 24 zł w plusie. Sugeruję trochę więcej.
    • Gość: Aga Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste IP: 46.231.153.* 26.01.14, 23:09
      Właśnie wróciliśmy kilka godzin temu. Jest suuuuuper! Czyściutko, przyjemnie, miła obsługa, pycha jedzonko i ogroooomna plaża tuż obok. Mieliśmy apartamencik 2181 tuż przy restauracji. Szczerze polecamy!
    • Gość: Aga Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste IP: 46.231.153.* 26.01.14, 23:25
      Lecieliśmy też z Itaką. Poza tym, że "dzień pierwszy" to przylot o 22.00 a "dzień ósmy" to wyjazd z hotelu o 5.55, było OK. Panie w Recepcji bardzo miłe i zapytały jaki chcemy apartament. :) Byliśmy z dziećmi 8 i 17 lat, dostaliśmy naprawdę czyściutki i chyba z 60 metrów kwadratowych.
      • luca75 Re: Fuerta - Barcelo Castillo w Caleta de Fuste 27.01.14, 21:27
        Też wybieram się do tego właśnie hotelu w lutym.Stąd moje pytanie:czy internet ( wiem-płatny) jest tylko w lobby przy recepcji czy też w barach ,pokojach? Z góry dzięki za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka