Dodaj do ulubionych

Teneryfa - właśnie wróciłam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.14, 18:41
Właśnie wróciłam z 2 tyg. pobytu na Teneryfie. Było cudownie i bardzo chętnie odpowiem na pytania oraz podpowiem gdzie warto pojechać:)
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 25.07.14, 20:07
      A gdzie byłaś? W jakim mieście, hotelu?
    • cor.fu30 Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 26.07.14, 10:10
      Ja mam pytanie:czy mocno wialo i jak z temperatura wody w oceanie? Zimna czy przyjemna?
      • Gość: aniakok81 Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.14, 15:21
        byłam z rodziną w miejscowości Costa Adeje, w hotelu Jacaranda. Podczas naszego pobytu pogoda była zmienna tzn. pierwsze 2 dni było pochmurnie i bez słońca a kolejne dni - cieplutko. Chmury były niemal codziennie jednak tylko tak do godz. 11. Wiatr był lekko odczuwalny, woda w oceanie ciepła. Podkreślam, ze tak było na południu, natomiast na północy słońce było bardzo rzadko.
        • Gość: Anna [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.14, 13:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Piciu Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.14, 13:32
            Byliśmy na Teneryfie do 10.07 hotel Be Live Playa La Arena miejscowość Puerto de Santiago. Autko można wypożyczyć 500m od hotelu najlepiej zajżeć tam dzień wczesniej (wypożyczalnia CICAR).Opel Meriva (120PS) za 3 dni coś chyba 90eur i żadnych pytań czy innych dodatkowych ubezpieczeń wszystko full.Lepiej po tych górkach mieć autko trochę mocniejsze min 1,4 ;)
            My byliśmy w miejscowości Masca ,pięknie musicie odwiedzić LORO Park no i wulkan Teide.
            Dla chętnych mocnych wrażeń Siam Park.
            Nepewno kiedyś wrócimy .
            • colin1974 Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 28.07.14, 18:26
              Uzupełniając przedmówcę polecam oczywiście Playa las Teresitas ok 1 h drogi z Puerto de Santiago ,oraz dalej ok 10-20 km wschodniego wybrzeża .
              Cicar faktycznie najlepszy jeśli chodzi o autko na miejscu za gotówkę i bez zastawów.
        • Gość: aaa Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.ipcom.comunitel.net 29.07.14, 11:29
          akurat teraz to na polnocy slonce jest czesciej niz na poludniu...
          • w_isienka Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 01.08.14, 19:43
            a Masca już "odrosła" po pożarach?
          • Gość: ja Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.14, 20:34
            Gość portalu: aaa napisał(a):

> akurat teraz to na polnocy slonce jest czesciej niz na poludniu...

no własnie, ja byłam w lipcu i ani razu nie było pochmurno, gorąc
        • Gość: ja Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.14, 20:33
          aniak81 to nie prawda, ja byłam w lipcu Puerto De la cruz i tam słonce było codziennie, wiatru zero, woda ciepła.
    • arwelle Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 01.08.14, 21:32
      Czy byłaś z biurem podróży, czy na własną rękę? Ja jadę sama i mam wiele pytań. :)
      • Gość: aniakok81 Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.14, 22:26
        byliśmy z Neckermannem ale na miejscu wynajęliśmy samochód i objechaliśmy cała wyspę, a jedyną wycieczką na jaką pojechaliśmy z owym biurem była La Gomera jeepami, super zabawa:)
        • Gość: ja Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.14, 20:36
          ania na północy zapewne nie byłas bo piszesz głupoty. Cały lipiec było gorąco, żadnych chmur, a woda super naprawdę weszłam szybko, nie była zimna.
    • Gość: Krzychu Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.14, 20:38
      Też wróciłem tyle co z tej pięknej wyspy :) zakochałem sie i już planuje wyjazd w lutym przyszłego roku ;) - jak ktoś ma pytania to również postaram sie coś podpowiedzieć
      • Gość: dasta Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.14, 21:12
        Witam,
        jak służycie pomocą to i ja popytam.
        Za 2 tygodnie wybieramy się na tydzień na Teneryfę do miejscowości Pleya de Arena.
        Planujemy na 3 dni wypożyczyć autko i odwiedzić odwiedzić wąwóz Masce, Teidę. Na 3 dzień z autem jeszcze planu nie mam, może góry Anaga.
        Zastawiam się też czy może do wąwozu Masca lepiej wybrać się busem ( są bezpośrednie i jaki to koszt?), zejść wąwozem i popłynąć do Los Gigantes (nocleg mamy 2 km od Los Gigantes).
        Czy w okolicy wulkanu są jakieś trasy spacerowe i czy trasa na sam wulkan (ta, na która trzeba mieć pozwolenie) jest bardzo ciężka??
        Czy możecie polecić jakieś miejsca blisko Los Gigantes czy lepiej wypożyczyć samochód na dłużej i wyruszyć dalej?
        Preferujemy raczej podziwianie natury ale może jest jakieś naprawdę piękne miasteczko warte uwagi??
        • Gość: colin Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.14, 21:29
          Playa la Arena to nazwa plaży w miejscowości Puerto Santiago ....
          • Gość: dasta Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.14, 09:28
            no właśnie coś mi nie grało ale w informatorze z biura podróży napisali, że hotel znajduje się w miejscowości Playa la Arena..
          • yanga Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 22.08.14, 19:22
            Ależ jest miejscowość Playa Arena, mieszkaliśmy tam w zeszłym roku i w tym jedziemy także. Może administracyjnie należy do Puerto S., bo właściwie stanowi jego przedłużenie.
        • Gość: Krzychu Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.14, 21:40
          samochód lepiej wziac z silniejszym silnikiem bo po górach tam trzeba troche tych koni, na teide to albo wczesnie z rana bo potem ciezko zaparkowac ( trzeba kilka razy przejechac tam i z powrotem zeby jakies miejsce sie znalazło ). Góry Anaga sa bajeczne jak zaczynasz na poziomie morza to jest cieplo i sucho a za kilkanascie minut jak wyjedziesz na szczyt masz chmury które zapieprzają na wysokościtwojej głowy. Masce i Los Gigantes zostawiłęm sobie na nastepny raz wiec nie pomoge.
        • Gość: picu Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: 5.172.252.* 17.08.14, 08:44
          Jedna sprawa na wulkan kolejką trzeba być wmiare wcześniej , kiedy pojechaliśmy to o12.30 zabrakło już biletów i po temacie .
          • Gość: Krzychu Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 10:31
            Na kolejke na Teide najlepiej kupic bilety przez internet , ma to 2 zalety : wiesz ze na pewno wyjedziesz o danej godzinie , nie stoisz w kolejce do kasy tylko podchodzisz od razu do kasy - pokazujesz wydrukowany z netu voucher - dostajesz bilety i idziesz do kolejki do wagonika.
            • Gość: Piciu Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: 5.172.252.* 17.08.14, 14:12
              Albo tak ;)
            • expertour Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 17.08.14, 20:53
              A co powiesz na to, że masz bilety z internetu a kolejka nie chodzi z powodu silnego wiatru. 2 razy byłem raz była nieczynna.
              • Gość: Krzychu Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.14, 00:15
                ... wtedy przychodzisz w najblizszy dzien kiedy działa i korzystasz , jeżeli Ci nie pasuje termin to składasz wniosek chargeback w banku bo kupując przez neta płacisz kartą :)
        • bah77 Re: Teneryfa - właśnie wróciłam 18.08.14, 08:37
          > Czy możecie polecić jakieś miejsca blisko Los Gigantes czy lepiej wypożyczyć samochód na dłużej i wyruszyć dalej?
          > Preferujemy raczej podziwianie natury ale może jest jakieś naprawdę piękne miasteczko warte uwagi??

Warto wypożyczyć autko na dłużej. Ładna jest np. La Orotava.
          Ale najlepiej oceń to sama:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,149050073,149725051,0,2.html?v=2

bah77
          • Gość: dasta Re: Teneryfa - właśnie wróciłam IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.14, 18:52
            fotki rewelacyjne!!
            a powiedzcie mi czy warto rezerwować samochód przez internet? czy ceny na miejscu są takie same? tak jak patrzyłam na cicar.com to auto na 4 dni to koszt ok 95- 100 euro.
            w cicar pobierają kaucje przy wypożyczaniu auta?
            pozdrawiam :)
            • bah77 Re: Teneryfa... 23.08.14, 19:36
              Dziękuję. :)

W dobrej wypożyczalni - warto. W CICAR warto z wyprzedzeniem. Kaucji nie ma.

bah77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka