Dodaj do ulubionych

ryanair - pytanie

08.11.14, 09:18
Hej, mam pytanie do osób, które leciały tymi liniami. Chce polecieć z nimi na Fuerte. Przy kupnie biletu jest możliwość wyboru za dodatkowa opłatą miejsc z większą przestrzenią na nogi. Czy rzeczywiście różnica jest odczuwalna i czy te miejsca mają rozkładane fotele? Kiedyś tak się załatwiłam, że wybrałam miejsca gdzie jest więcej miejsca na nogi, ale nie wiedziałam że fotele się nie rozkładają a wręcz są w bardziej pionowym ustawieniu niż inne. Umęczyłam się strasznie. Może ktoś coś podpowie?
Obserwuj wątek
    • dkomis12 Re: ryanair - pytanie 08.11.14, 20:00
      Jest możliwość wyboru miejsca za dodatkową opłatą :)
      • Gość: kamila Re: ryanair - pytanie IP: *.7-1.cable.virginm.net 09.11.14, 11:35
        Jest wiecej miejsca na nogi,ale fotele sa nie rozkladane.
        W ryanair z tego co sie orientuje na miejscach przy wyjsciu awaryjnym nie moga siedziec dzieci i trzeba mowic po angielsku.
        • kittykitty Re: ryanair - pytanie 09.11.14, 12:16
          Aaaa, dzięki :-) Tak właśnie myślałam, że te fotele mogą się nie rozkładać.
          • Gość: adas Re: ryanair - pytanie IP: *.routit.net 10.11.14, 12:10
            W ryanair zaden fotel sie nie rozklada, a jezeli o miejsce na nogi to rzad 1 siedzenia ABC tam masz miejsca na nogi ok 1 metr i siedzisz kolo drzwi zas rzad 2 siedzenia DEF tam jest miejsca ok 60cm

Pozdrawiam
            • kittykitty Re: ryanair - pytanie 10.11.14, 12:33
              Naprawdę, żaden fotel się nie rozkłada? Mam na myśli oczywiście lekkie odchylenie do tyłu pewnie o maks. 20 cm a nie rozkładanie do pozycji półleżącej :-)
              Serio te fotele nie są odchylane???
              • Gość: mechan Re: ryanair - pytanie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.11.14, 12:40
                Bez przesady, odchylane są, ale właśnie o te 20-30 cm. Miejsca na nogi jest więcej w pierwszym rzędzie a także w rzędzie przy środkowym wyjściu awaryjnym, ale zdaje się, że na tych środkowych chyba nie mogą siedzieć dzieci, co do tego jednak pewien nie jestem.
                Generalnie klasą VIP nigdy nie leciałem, ale poza tym nie widzę wielkiej różnicy w jakości lotu pomiędzy Air Berlin, Lufthansą, LOT-em, czy Rynairem. Męczące mogą być jedynie wszechobecne reklamy i próba sprzedania różnych śmiesznych rzeczy, poza tym jak każdy lot, do wielkich przyjemności nie należy.
                • trawelmax Re: ryanair - pytanie 11.11.14, 12:10
                  lecialem ryanair sporo razy i zaden z ich foteli nie odchylal sie
                • jot.be Re: ryanair - pytanie 12.11.14, 11:20
                  Z cala pewnoscia nie sa rozkladane. Własnie jestem swiezo po 4 lotach FR-em w ciagu kilku dni :).
                  Na taka trase jak Kanary na pewno bardziej komfortowa opcja jest Norwegian.Ale oni na Fuerte chyba nie lataja. No i cena...

Pozdr
                  • kittykitty Re: ryanair - pytanie 12.11.14, 22:19
                    No cóż, bilety już kupiłam i wcale nie były takie tanie... Ale ogranicza mnie termin i mogę lecieć akurat w tym dniu albo wcale :-(
                    Na szczęście, loty mam w ciągu dnia więc ewentualny niższy komfort nie będzie tak dokuczliwy jak w nocy czy nad ranem.
    • trawelmax Re: ryanair - pytanie 11.11.14, 12:15
      w samolotach linii takich jak Ryanair ? w nich, ze względu na ciasne rozstawienie, żaden fotel się nie odchyla.

info blog.wojciechprzybylski.com/2013/09/09/gdzie-siadac-w-samolocie/
      • una_mujer Re: ryanair - pytanie 24.11.14, 15:03
        Potwierdzam, leciałam Ryanair na GC dwa tygodnie temu i fotele się nie odchylają nawet na tych "lepszych" miejscach. W naszym przypadku faktycznie opłaciło się jednak je zakupić, bo udało nam się zarezerwować miejsca w pierwszym rzędzie (tzn. 2 DEF) - duuużo więcej miejsca niż mieliśmy w jakichkolwiek standardowych liniach :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka