Dodaj do ulubionych

Aqualand Maspalomas na GC

23.02.15, 13:24
Witam
W połowie czerwca wraz z rodziną będziemy przebywać na wczasach w San Agustin. Na pewno odwiedzimy Palmitos Park, natomiast zastanawiamy się nad Aquaparkiem. Dlatego chciałbym poprosić Was o parę podpowiedzi. Czy te wszystkie atrakcje tzn zjeżdżalnie są już w cenie? Będziemy wraz z córką 7 lat około 135 cm wzrostu, czy będzie mogła korzystać z tych wszystkich atrakcji dobrze umie pływać i w Polsce już radzi sobie na zjeżdżalniach. Nie wiem jak obsługa czy pozwoli jej zjeżdżać? Oglądając urywki z aquaparku na youtube to widziałem tylko dorosłe osoby więc mam wątpliwości. Jeśli ktoś tam był może pomoże :) Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • w_isienka Re: Aqualand Maspalomas na GC 24.02.15, 11:09
      Byliśmy w Aqualandzie Maspalomas w listopadzie 2014. Wszystkie zjeżdżalnie są w cenie, pontony też - z wyjątkiem takich różowawo-czerwonawych, za które trzeba płacić jak się chce zjeżdżać bez kolejki. Do Aquaparku wybrać się najlepiej tak żeby być na 10:00 na miejscu, bo o 16:00 cała załoga ratowników już schodzi ze stanowisk i wyłączają wszystko (choć Aquapark jest podobno czynny do 16:30 - o tej porze to już jest pusto i głucho). Za zdjęcie z foką trzeba płacić dodatkowo, ale to jest dla chętnych o określonych godzinach. Jak ktoś chce to może kupić zdjęcie z papugą przy wyjściu z Aquaparku (robią je zaraz po odejściu od kasy). Lepiej opłaca się bilet łączony Aqualand +Palmitos. Teren Aqualandu jest ogromny i samo zorientowanie się co gdzie jest zajmuje trochę czasu. Nam najbardziej podobał się Palmitos Park. Do Aquaparku już raczej byśmy nie wrócili. Raz zdecydowanie wystarczy ( przynajmniej dla nas). Acha, za szafkę w szatni jest kaucja (płaci się u pani pod daszkiem koło szafek).
    • marlonik79 Re: Aqualand Maspalomas na GC 24.02.15, 12:20
      Dziękuję za informację. Cz orientujesz się czy są ograniczenia na zjeżdżalnie? np wzrost, wiek itp.
    • Gość: mechan Re: Aqualand Maspalomas na GC IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.02.15, 12:26
      Byłem z rodziną w Aqualandzie ok. miesiąc temu i to dwukrotnie w odstępie kilku dni. Generalnie park jest położony w kotlinie, więc nie ma tam w zasadzie wogóle wiatru i nawet w styczniu było wyjątkowo ciepło. Nie trafiłem na nic, co byłoby dodatkowo płatne, także nic nie wiem o płatnych dodatkowo pontonach. Oczywiście płatne jest popływanie z delfinem, czy zdjęcie na wejściu, które robią wszystkim, ale nie ma obowiązku tych zdjęć kupować. Płatne są również leżaki, 3Euro/osobę (obsługa zakłada na leżak opaskę, którą bierze się ze sobą, gdy zmienia się miejsce na inne, gdyż teren jest dość rozległy).
      Bilet opłaca się kupić łączony Palmitos Park, a ewentualnie na drugie wejście kupić będąc pierwszy raz, wówczas kosztuje już tylko 8 Euro/os, ale bilety są wówczas imienne, czyli opcja, że ktoś wchodzi i kupuje dla znajomych tańszy bilet odpada.
      Jak dla mnie i moich dzieci, to najfajnieszy jest boomerang.
      Jeśli chodzi o atrakcje dla młodszych dzieci, to jest dla nich część, położona blisko wejścia, ale powiem szczerze, że jak my byliśmy trafiliśmy na wyjątkowo upierdliwego gościa z obsługi. Generalnie część ta jest dla dzieci do 10 lat lub do 140 cm wzrostu, Wasza córka więc jak najbardziej się łapie, nasza, mimo, że nie miała skończonych 10 lat, to przekraczała o kilka cm 140 cm i jeden człowiek z obsługi gwizdnął na nią i kazał jej podejść do miarki, po czym nie pozwolił dalej korzystać. Dopiero po mojej interwencji i przyznam dość niemiłej sytuacji odpuścił. A zainterweniowałem, ponieważ przy wejściu pytałem, czy córka będzie mogła z tej części skorzystać i otrzymałem odpowiedź, że kilka cm więcej jeśli dziecko nie ma skończonych 10 lat nie będzie problemem.
      Generalnie odniosłem wrażenie, że niektórzy ludzie z obsługi są wyjątkowo czepliwi i odebrałem to jako lekką dyskryminację, słowiańska uroda moich dzieci i zwłaszcza mojej żony, jest bowiem aż nadto widoczna :-) Poza tym bardzo polecam!
      • marlonik79 Re: Aqualand Maspalomas na GC 25.02.15, 08:39
        Dzięki za odpowiedź, rozumie że na strefę KIDS WORLD jest ograniczenie wiek i wzrost, a czy na te szybkie zjeżdżalnie będę mógł zabrać dzieciaka? Chodzi mi o to czy np będę mógł z nią zjechać na pontonie na jednej z dużych zjeżdżalnie. Powiem szczerze że te duże zjeżdżalnie bardziej ją interesują:)
        • w_isienka Re: Aqualand Maspalomas na GC 26.02.15, 10:06
          Myśmy zjeżdżali z 6-latkiem tylko na dużej żółtej zjeżdżalni (w 6-cio osobowym pontonie). Co do reszty to niestety nie wiem :(
        • Gość: mechan Re: Aqualand Maspalomas na GC IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.02.15, 13:49
          Niestety nie pamiętam dokładnie jakie są ograniczenia w samodzielnym korzystaniu, napewno zupełnie sama nie bedzie mogła korzystac ze wszystkiego, ale z kims dorosłym lub starszym jak najbardziej (nasza córka zjeżdzała praktycznie na wszystkich atrakcjach dla dorosłych z naszym 15-letnim synem). Tym bardziej jeśli będzie z kimś dorosłym nie bedzie problemu. Tylko na jednej zjeżdzalni konieczna jest umiejętność pływania, bo wpada się do głębokiej wody.
    • marlonik79 Re: Aqualand Maspalomas na GC 27.02.15, 07:21
      Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Dziecko potrafi już pływać, ale i tak samą ją nie puszczę na zjeżdżalnie. Dziękuję Wam za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka