al.1 12.06.06, 17:21 Czy byl tam kotos z Was? Warto tam wczasowac, czy lepiej na inna wyspe kanarkowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_he Re: Lanzarote 12.06.06, 17:51 Byłem i uważam, że warto. To chyba najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, o zupełnie niespotykanym gdzie indziej wulkanicznym pięknie krajobrazu. Ale jak zawsze, zależy kto czego szuka. Lanzarote ma ładne plaże, ale nie one są jej największą atrakcją. Nie ma wysokich gór jak Teneryfa, czy Gran Canaria ani bujnej tropikalnej roślinności jak La Palma. Tu królują wulkaniczne skały i popioły, choć na północy jest bardziej zielono i można spotkać nawet kwieciste łąki - rzadki na Kanarach widok. I przede wszystkim radzę omijać kurorty typu Puerto del Carmen czy Playa Blanca - paskudne i kiczowate miasteczka pełne pijanych mieszkańców północnej Europy, zero hiszpańskiego charakteru. A z cyklu "zobacz koniecznie": park narodowy Timanfaya, jaskinia Cueva de Los Verdes, Teguise (nie mylić z Costa Teguise), Mirador del Rio, Famara, winnice La Geria. I jak ktoś szuka ciszy i spokoju to jeszcze La Graciosa, ale tam na jeden dzień nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Lanzarote... 14.06.06, 07:40 Wczasować? Oczywiście można i na tej wyspie oddać się tylko słodkiemu LB, ale chyba jednak trochę szkoda czasu, bo to w/g mnie najprzyjemniesze miejsce do zwiedzania spośród 5 największych "Kanarków": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=18862582&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=19974126 www.pbase.com/roboele/beautiful_lanzarote_ bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Lanzarote 28.06.06, 14:48 Hello z Puerto del Carmen, jutro wracamy do kraju, za kilka dni zdjecia beda gotowe na Podroze -Lanzarote.Mam przerobiona prawie cala wyspe. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś