Gość: Wladek Re: HTC -rzetelna relacja z podrózy !! IP: 94.254.228.* 19.07.10, 12:35 POwiedz mi dlaczego piszesz tylko "w" jesli jestes naprawde zadowolony to sie przedstaw, bo przzeciez nie ma sie czego wtydzic. Fakt ze katalogi stare bo i na stronie WWW fotki retro w dzisiejszych czasach to lekkie lekcewazenie konkurencji oraz klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek wolski Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.home.aster.pl 03.08.10, 11:26 a powie mi pani jak sie ten osrodek nazywa? bo ze ktos by gdzies kiedys to malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evela Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: 194.117.240.* 27.08.10, 18:22 Na wszelki wypadek, żeby nie było nieporozumień pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.siedlce.domtel.com.pl 05.10.10, 16:00 Czy ktos odzyskał pieniądze??? wpalcone na spotkaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.10, 21:38 My też nie zrezygnujemy. Szukamy pokrzywdzonych do pozwu zbiorowego! Proszę o kontakt na adres remigiuszruszkowski@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigel222 Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.elk.net.pl 29.10.10, 19:42 chcę nawiazać kontakt proszę o potwierdzenie re-chęci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka [...] IP: 79.139.103.* 03.11.10, 21:34 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
bober444 Re: Holiday Travel Center - Teneryfa 13.10.10, 17:50 Może Państwo mi powiecie ,co udało sie wam osiągnąć , bo od paru dni jestem w podobnej sytuacji - może coś razem załatwimy - andrzejbub@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybex Czy ktoś skorzystał z tego „darmowego” wyjazdu IP: 79.173.33.* 24.10.10, 14:34 Mam pytanie czy ktoś skorzystał może z tego darmowo „vouchera” , pojechał naprawdę na Teneryfę i może powiedzieć jak było. Czy po drodze okazało się że trzeba jednak ponieść rozmaite dodatkowe koszty (oprócz wyżywienia i transportu). Też byłem na tym całym spotkaniu, na umowę za duże pieniądze wprawdzie nie dałem się wkręcić ale 200 zł dałem za ten niby voucher. Głównie chodzi mi zatem o taką sytuację umowy nie podpisujemy bierzemy „voucher” za 200 i c jak było dalej? Proszę o info może być też na prywatnego maila: zybexzybex@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Czy ktoś skorzystał z tego darmowego IP: 93.154.149.* 20.07.13, 18:52 Mam pytanie czy wyjechał pan na tą niby darmowa wycieczkę ja kakże nie podpisałam żadnej umowy nawet tych 200 zł nie wpłaciłam dopisali mi ze mam wpłacić w ciągu tygodnia nie wiem czy naprawdę ten hotel będzie za darmo czy jeszcze jakieś dodatkowe koszty jak to wygląda ? proszę o pilna odpowiedż jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
jbpmk Re: Świerzy praktykant 16.02.11, 21:52 Dzięki ludziska, że dzięki Wam zaoszczędziłam sobie sobotniego popołudnia i pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
amica11 Re: Holiday Travel Center - Teneryfa 24.03.11, 14:12 HTC ciągle żywe. Pierwszy post napisany w 2007 roku, a mnie wczoraj zaprosili na spotkanie. Chyba wzięli na tapetę mniejsze miescowości. Dokładnie przeczytałam powyższą dyskusję i już wiem o co chodzi... na pewno mnie tam nie zobaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_1 Re: Holiday Travel Center - Teneryfa 20.06.11, 15:00 Witam, gdzie Pan podpisał umowę i jaką?? Ja też podpisałem i troche mnie zmartwił Pana post. Co Pan ma na myśli Nie dajcie się nabrać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy_1 Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.acn.waw.pl 21.06.11, 00:33 Jeszcze raz pozwole sobie napisać!!! Podpisałem z tzw. HTC umowę, w Słupsku 18.06.2011!!! Faktycznie spotkanie było na "już". Pytałem Państwa o co chodzi z tym oszustwem...Nikt nie odpisał... Przestraszyłem się po Waszych opiniach, tylko szczerze mówiąc większość jest takich troche dziwnych, dotyczy ich działalności, marketingu, sposobu dotarcia. Czytałem również opinie psychologów na temat ich działania, faktycznie jest "bestialska". Szkoda tylko że połowa tych opini kończy się na spotkaniu, nikt nie pisze jak to było z nimi na wyjeździe. Wasze opinie... Sam nie wiem co myśleć, czy ktoś na tym forum pojechał gdzieś z nimi?? Jeżeli tak i było faktycznie tak tragicznie to proszę o telefon 502-239-625. Naprawde im uwierzyłem ale, patrząc na te wpisy zaczynam wątpić. Chcę polecieć na początku sierpnia, wiec jak naprawdę nie warto to liczę że napiszecie lub zadzwonicie, szczerze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detektyw Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.centertel.pl 22.06.11, 16:10 widzę że Pana IP się powtarza cały czas hehe ! śmieszna sprawa! i widziałem, że pisze Pan te same wypowiedzi w wielu miejscach gratuluję! 10 dni jest w ustawie by the way Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzymekJJ Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.154.118.135.static.quadranet.com 05.07.11, 13:12 Lord jesteś śmieszny :) Uwielbiam ludzi, którzy wszędzie szukają teorii spiskowych. Ja nie jestem ani klientem tej firmy ani tym bardziej pracownikiem ale o timeshare słyszałem dużo dobrego i nie wiem dlaczego ludzi, którzy z tego nie korzystają dla zasady się wypowiadają negatywnie. Zazdrość, zawiść? Przecież nic o tym nie wiesz to czemu tak gadasz? Może to ty jesteś pracownikiem jakiegoś marnego biura turystycznego, które okrada swoich klientów i musi pisać o innych firmach źle żeby ktokolwiek przyszedł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: 80.169.167.* 06.07.11, 14:57 Czytajac rozne fora w internecie mam przeczucie, ze firma HTC (Holiday Travel Center Sp. z o.o.) zatrudnia osoby, ktorych glownym zadaniem jest odpowiadanie na negatywne komentarze i zachwalanie uslug tego biura. Byc moze sie myle, zobaczymy. Pracownicy biura nie chcieli odpowiedziec na moje pytania telefonicznie (dwa polaczenia zostaly przez nich przerwane z braku argumentow, kultury lub profesjonalizmu lub kombinacji wszystkich trzech), wiec moze wypowiedza sie przez internet. Mam zatem kilka pytan do tych osob, ktore sa zadowolone z timesharingu, specyficznie tego zakupionego w ofercie biura HTC: - Prosze podac przyklad (najlepiej na liczbach) konkretnej oferty 25-letniej, ktora jest atrakcyjna finansowo oraz prosze potwierdzic, ze wybor miejsca i terminu urlopu nie jest nigdy ograniczony. - Czy przy sprzedazy oferty firmy HTC stosuje sie wyrafinowane techniki marketingowe (szeroko opisywane w internecie przez bylych sprzedawcow oraz osoby, ktore wziely udzial w prezentacjach) i w kazdym przypadku zacheca potencjalnych klientow do natychmiastowego wplacenia calosci lub wiekszej czesci kosztow? - Czy wycofanie sie z umowy z firma HTC skutkuje bezwarunkowym i natychmiastowym zwrotem ceny w calosci lub z potraceniem oplaty manipulacyjnej (nazwanej sprytnie “niezbednym kosztem zawarcia umowy”)? - Jak mozna wytlumaczyc/uzasadnic wysokosc owego “niezbednego kosztu zawarcia umowy” - €1.000? - W jaki sposob umowy timesharingu podpisywane przez firme HTC z klientami sa zgodne z litera prawa polskiego i unijnego, wedle ktorego przed uplywem terminu odstapienia od umowy (10 dni) firma nie moze przyjmowac od klienta zadnych swiadczen pienieznych? Dla tych, ktorzy podkreslaja, ze firma HTC istnieje na rynku od kilkunastu lat i dlatego MUSI byc rzetelna, chcialam zauwazyc, ze niestety “legalnie” nie zawsze oznacza “uczciwie” i, moim bardzo prywatnym zdaniem, firma HTC jest tego najlepszym przykladem. Z tego powodu i dzieki przepisom zmieniajacym sie na korzysc czesto bezbronnego konsumenta, uwazam ze jej dni sa policzone, chyba ze zmieni sposob dzialania. Albo nazwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembrzuski Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: 208.94.245.* 13.07.11, 12:08 Jeżeli chodzi o Teneryfę to pogoda jest zawsze ładna tam więc termin wylotu nie ma praktycznego znaczenia, najlepiej zarezerwować wylot w wiele wcześniej, wtedy płaci się grosze. Metody marketingowe HTC - Twoje pytanie jest nieco niezrozumiałe. Ale jeżeli chodzi o samo spotkanie to byliśmy z małżonką i faktycznie namawiali nas do oferty, ale przecież właśnie dlatego tam poszliśmy. Nie wypowiem się co do technik marketingowych, ale na pewno nie kłamią, wszystko jest w umowie. Teneryfa też jest tam dobrze opisana, jest zapis, że przelot można załatwić sobie samemu. Termin ustawowy na umowy timesharingu to 10 dni. Jeżeli po tym terminie wypowiesz umowę to płacisz koszty zawarcia takiej umowy. Jeżeli nie zarezerwowałeś sobie wyjazdu to nie poczynili kosztów z tym związanych więc nie płacisz tego. Następuje zwrot pieniędzy i opłata za przygotowanie umowy - czyli pewnie ok 1000zł, za prawnika, telefony, anulowanie rezerwacji itp. Umowy są indywidualne więc różnie mogą być sformułowane koszty, bo co innego robi firma. Jeżeli podpiszesz umowę na kupno lodów, przywiozą Ci 100 lodów a ty powiesz że jednak rezygnujesz to i tak będziesz musiał zapłacić, proponuję udać się do prawnika to Ci to wytłumaczy. Ja przelewałem pieniądze przelewem do HTC wiec nie rozumiem o co chodzi z tą przedpłatą? Rzetelność firmy wyraża się najczęściej w czasie jej obecności na rynku. Nie wybrałbym pewnie nowego biura podróży, tylko właśnie takie z doświadczeniem. Przecież firmy są na bieżąco sprawdzane, uokik, us itp, sam mam firmę więc wiem jak to jest. Osobiście uważam, że jeżeli coś się oferuje przez kilkanaście lat w niezmienionej formie to znaczy ze jest bezpieczne, nie wierzę że nigdy ich nie skontrolowali. Jeżeli masz dalej wątpliwości to na pewno nie w stosunku do HTC tylko do Sejmu, że taką ustawę uchwalili. Nie zdarzyło mi się nic nieprzyjemnego a jeżdżę od 4 lat rok w rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.zone13.bethere.co.uk 13.07.11, 14:18 Dlugoletnia obecnosc na rynku wydaje sie byc Waszym jedynym argumentem – stosunkowo latwym do obalenia. Jak pisalam wczesniej dzialanie LEGALNE nie zawsze oznacza dzialanie RZETELNE czy UCZCIWE. Wasi klienci sa czesto zbyt zawstydzeni i zazenowani, ze podpisujac umowe postapili w nierozwazny sposob i nie chca publicznie dochodzic swoich praw, co pozwala Wam funkcjonowac i doskonalic narzedzia dzialania. Niezrozumiale pytanie na temat technik marketingowych – juz wyjasniam. Na kazdej prezentacji oferowana jest znizka "Today Only" majaca na celu zachecenie ludzi do wplacenia pieniedzy (lub zdeklarowania sie do wplacenia pieniedzy) NATYCHMIAST a nie po terminie odstapienia od umowy. Mowicie ludziom, ze jesli beda zwlekac z podpisaniem umowy nawet jeden dzien, zaplaca duzo wiecej. Moje pytanie: czy jest to zgodne z prawem? Dlaczego tak robicie? A dlatego, ze Wasz product jest kiepski i nikt nie wplacilby zadnych pieniedzy PO wyjsciu z prezentacji i przemysleniu oferty. Ustawowe 10 dni wystarczy by porozmawiac z rodzina/znajomymi i poczytac o firmie w Internecie. Nikt nie podal mi konkretnego przykladu timeshare’u atrakcyjnego finansowo. Do kogo jest w ogole skierowana ta oferta? Do ludzi biedniejszych, ktorzy rzekomo beda jezdzic na “tansze o 30%” wakacje przez nastepne 25 lat? Jesli tak, to skad maja wziac na to pieniadze? Czy, jak twierdzicie na niektorych forach, do ludzi bogatszych, ktorzy maja okreslone zasoby pieniezne, tak aby wylozyc za takie wakacje? Jesli ktos jest bogatszy, to chyba moze sobie pozwolic na wakacje kiedy chce i gdzie chce, mozliwie na okres dluzszy niz 1 tydzien w roku i niekoniecznie poza sezonem? Moje pytanie brzmialo co sie dzieje jesli wypowiadam umowe w terminie 10 dni – powiedzmy podpisuje umowe w niedziele, wypowiadam w poniedzialek. Pomoge odpowiedziec: FIRMA HTC (HOLIDAY TRAVEL CENTER SP. Z O.O.) ODMAWIA ZWROTU JAKIEJKOLWIEK CZESCI WPLACONYCH PIENIEDZY, powolujac sie na bzdurne interpretacje prawne i zmuszajac do zaangazowania prawnika. Odpowiadajac na Twoja ostatnia sugestie: nie mam “watpliwosci co do ustawy, ani co do Sejmu”. Mam za to watpliwosci co do metod dzialania Waszej spolki w swietle prawa i zrobie wszystko co w mojej mocy, zeby zostalo to odpowiednio zweryfikowane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.xodeportal.net 11.07.11, 14:48 Zadnych klopotow z HTC, naprawde? Tak dobrze placa za wypisywanie bzdur na forach? A moze to sam "management" zaszczycil nas wszystkich ta elokwentna wypowiedzia...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamparam Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.home.aster.pl 15.07.11, 14:11 "Witam wszystkich forumowiczów.Właśnie niedawno wróciłem z testowego pobytu na Teneryfie na którą czytając forum leciałem "z duszą na ramieniu"" proszę pierwszy lepszy post i dowód na to że to pracownicy piszą te POZYTYWNE BZDURY!!!: forum.gazeta.pl/forum/w,39880,59053085,,Holiday_Travel_Center_Teneryfa.html?s=1&v=2 info.podroze.gazeta.pl/temat/podroze/forum/testowe tematy.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/holiday+travel pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Holiday Travel Center - Teneryfa IP: *.xodeportal.net 15.07.11, 14:14 Pytanie do "goscia" - czy HTC (Holiday Travel Center) maja w ogole jakichkolwiek klientow, ktorzy co roku wyjezdzaja z nimi na urlop? Jesli tak, to gdzie na przyklad wyjezdzaja i od ilu lat? Dzieki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 [...] 28.07.11, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 Re: ag_2011 - jakie biuro turystyczne prowadzisz? 29.07.11, 19:07 A to dobre, trole przypuscily zmasowany atak:)) Przynajmniej przez weekend bedzie spokoj, bo trole beda zapewne zajete prezentowaniem atrakcyjnej oferty HTC (Holiday Travel Center Sp. z o.o.) nowej grupie potencjalnych klientow. Wszystkim zaproszonym na prezentacje przypominam: 1) Nie ma nic za darmo. Darmowa wycieczka na Teneryfe w prezencie od firmy to wabik. 2) Zaproponuja Wam znizke “Tylko Dzis -20%”. To wylacznie po to, zeby sklonic Was do NATYCHMIASTOWEGO podpisania umowy i NATYCHMIASTOWEGO wplacenia pieniedzy. Jest to niezgodne z prawem ale dla nich to glowne zrodlo przychodu. Gdyby produkt byl dobry, oferta z cennikiem bylaby dostepna np. na ich stronie internetowej. 3) Dodajcie koszty poczatkowe + roczne do kupy, podzielcie przez liczbe tygodni i zastanowcie sie, czy to rzeczywiscie dobra oferta, biorac pod uwage, ze placicie tylko i wylacznie za zakwaterowanie (jak dobrze pojdzie!). 4) Zapytajcie dlaczego “indywidualnie wynegocjowane koszty zawarcia umowy” (ktorych na pewno nie beda z Wami "indywidualnie negocjowac") wycenili na EUR 1.000. 5) Jesli wymowicie umowe, nawet w okresie odstapienia od niej, firma HTC (Holiday Travel Center Sp. z o.o.) ODMOWI zwrotu pieniedzy i jej pracownicy nie beda juz tak mili i sympatyczni jak podczas prezentacji. 6) Poczytajcie na temat stosowanych technik marketingowych: skladanowski.com/blog/?p=2 i ogolnie o metodach dzialania takich firm: www.konsument.gov.pl/pl/porady/timesharing.html 7) I jeszcze poczytajcie sobie o tym co do tej pory o firmie HTC (Holiday Travel Center Sp. z o.o.) opowiedzialy przykladowe media – kiedys Dziennik Polski: www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/354859-obrona-klientlw.html www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/788025-platne-prezenty.html www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/432062-lowienie-w-klubie.html ostatnio Newsweek: www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/biznes/firmy-nas-kantuja--czyli-jak-upolowac-klienta-jelenia--,79962,1 a juz niedlugo inni. 8) W 2009 r. UOKiK ukaral HTC za wprowadzanie klientow w blad w materialach reklamowych i ukrywanie przed nimi istotnych warunkow umow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marciniak [...] IP: *.home.net.pl 01.08.11, 10:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 [...] 01.08.11, 14:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peperome [...] IP: *.de 02.08.11, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisia [...] IP: *.psychz.net 02.08.11, 11:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 Re: Tenerife 02.08.11, 12:08 W odpowiedzi na post “peperome”: mysle, ze nikt nie podwaza tu samej idei timeshare’u, bo zupelnie nie o to chodzi. Tym niemniej sprzedaz timeshare moze otworzyc droge rozmaitym naduzyciom ze strony firm chcacych sie wzbogacic na ludzkiej naiwnosci i dlatego panstwo/UE/odpowiednie organizacje staraja sie regulowac ten rynek tak, aby konsument nie zostal poszkodowany. Calkowicie sie z Toba zgadzam, ze przed podpisaniem umowy timeshare nalezy sie dokladnie zastanowic, bo to inwestycja na lata. Czesto jednak sie zdarza, ze firmy sprzedajace timeshare sklaniaja klientow do natychmiastowego podpisania i spieniezenia umowy. Wykorzystuja w tym celu mniej lub bardziej wyrachowane techniki marketingowe, celuja tez w okreslona grupe odbiorcow, ktorzy sa czesto niedoswiadczeni, niedoinformowani i przez to sa latwym celem. Wg obowiazujacego prawa, ktore ma za zadanie chronic takie osoby, konsumentowi przysluguje 10 dni na odstapienie od umowy, bez podania przyczyny i bez poniesienia konsekwencji. W ciagu tych 10 dni przedsiebiorca nie ma prawa przyjmowac zadnych swiadczen pienieznych, moze co najwyzej zadac zwrotu kosztow zawarcia umowy. Gdyby HTC (Holiday Travel Center Sp. z o.o.) przestrzegalo powyzszych zasad, nie byloby sprawy i nie byloby tego forum. Ale poniewaz timeshare w ich ofercie nie jest atrakcyjny ani turystycznie ani tym bardziej finansowo, musza uciekac sie do takich a nie innych metod dzialania, o ktorych w szczegolach juz tu napisano. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 Re: Tenerife 02.08.11, 13:13 ...jeszcze jeden komentarz do wypowiedzi "peperome": gdzie udalo Ci sie znalezc "regulamin firmy HTC", na przeczytanie ktorego poswiecilas 30 min swojego cennego czasu? Na ich stronie nie ma takiej informacji, a twierdzisz, ze umowy nie widzialas. Naprawde taki wstyd sie przyznac, ze pracuje sie dla tej firmy? Na tym forum jest juz ponad 200 wpisow. ANI JEDNA OSOBA NIE PRZYZNALA SIE, ZE PRACUJE DLA HTC (HOLIDAY TRAVEL CENTER SP. Z O.O.), aczkolwiek w wielu przypadkach (o ile nie w kazdym) jest to ewidentne. Nie dodajecie sobie tym wiarygodnosci... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Tenerife IP: 208.94.245.* 09.08.11, 15:41 Ag_2011 - Regulamin można sobie przeczytać np. w ich biurze ty ignorancie. Nikt się nie przyznaje do pracy w htc bo pewnie nikt z wypowiadających się osób tam nie pracuje. Może czas, żebyś ty się przyznał, że wypisujesz bzdury i chcesz zniechęcić klientów bo jesteś z konkurencji. Może sam tam pracowałeś ale byłeś tak słabym pracownikiem, że nawet jako wspomniany przez ciebie "pionek" się nie nadawałeś i teraz się mścisz. Wyglądasz mi na bezrobotnego skoro nic nie robisz tylko chodzisz po wszystkich forach i wypisujesz bzdury, żeby zniechęcić ludzi. Skąd masz informacje, że nie można w HTC odstąpić od umowy w pierwszych 10 dniach skoro jest to zagwarantowane ustawowo? To by już dawno mieli problemy jak się nie wywiązywali? Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 Re: Tenerife 09.08.11, 20:36 Wszystkim zaproszonym na prezentacje firmy HTC (HOLIDAY TRAVEL CENTER SP. Z O.O.) oferujacej TIMESHARE / TIMESHARING przypominam: 1) Nie ma nic za darmo. Darmowa wycieczka na Teneryfe w prezencie od firmy to wabik. 2) Podczas prezentacji zaproponuja Wam znizke “Tylko Dzis -20%”. To wylacznie po to, zeby sklonic Was do NATYCHMIASTOWEGO podpisania umowy i NATYCHMIASTOWEGO wplacenia pieniedzy, pomimo ze pobieranie swiadczen pienieznych w okresie odstapienia od umowy (10 dni) jest z zasady NIEZGODNE Z PRAWEM. Jezeli odstapicie od umowy nawet w 10-dniowym okresie odstapienia od niej, FIRMA HTC ODMOWI ZWROTU PIENIEDZY. 3) Zastanowcie sie dwa razy, czy produkt firmy HTC jest atrakcyjny turystycznie i/lub finansowo. 4) Zwroccie uwage, na ile wyceniono w Waszej umowie "indywidualnie wynegocjowane koszty zawarcia umowy” (ktorych na pewno nikt nie bedzie z Wami negocjowac). Do tej pory obowiazywalo standardowe EUR 1.000, co nie moze byc usprawiedliwione w zaden racjonalny sposob (zwlaszcza ze w umowach roi sie od bledow). 5) Zapytajcie czy mozecie wplacic pieniadze na konto HTC zamiast na konto jej rzekomo "niezaleznego i wyspecjalizowanego finansowo" powiernika (Optymalne Doradztwo Finansowe ODF Sp. z o.o.). 6) Zapytajcie w ilu sprawach sadowych spolka HTC byla/jest obecnie strona i za co do tej pory karal ja UOKiK. 7) Poczytajcie na temat stosowanych technik marketingowych: skladanowski.com/blog/?p=2 i ogolnie o metodach dzialania takich firm: www.konsument.gov.pl/pl/porady/timesharing.html 8) I jeszcze poczytajcie sobie o to co do tej pory o firmie HTC opowiedzialy przykladowe media – kiedys Dziennik Polski: www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/354859-obrona-klientlw.html www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/788025-platne-prezenty.html www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/kraj/432062-lowienie-w-klubie.html ostatnio Newsweek: www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/biznes/firmy-nas-kantuja--czyli-jak-upolowac-klienta-jelenia--,79962,1 a niedlugo inni. OSOBY POKRZYWDZONE PRZEZ FIRME HTC (HOLIDAY TRAVEL CENTER SP. Z O.O.) ZACHECAM DO KONTAKTU ZE MNA (ag_2011@gazeta.pl) LUB Z MARIUSZEM HARASYMIUKIEM (dane kontaktowe na tym forum). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz harasymiuk Re: Tenerife IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 11:54 Witam ! Widzę że forum działa pełną parą właśnie wróciłem z wakacji ( oczywiście nie były to wakacje z HTC ) ale za to były udane. Jeżeli ktoś otrzymał "ciekawą" propozycje z darmowym wyjazdem za ok 7 tysiecy pln od Htc to proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy a wytłumaczę jak to wszystko według mnie działa. pozdrawiam pracowników i do zobaczenia na kolejnym spotkaniu. mariusz.harasymiuk@wp.pl i telefon 500104002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz W. Re: Tenerife IP: 69.195.136.* 10.08.11, 16:01 W szoku jestem jakie tu się rzeczy wypisuje. Co to są za bzdury? Kto normalny chodzi po forach i wszystkim mówi, że coś jest złe podając jeszcze do siebie numer komórkowy? Już nie wspomne o jeżdżeniu na spotkania i rozdawaniu ulotek. Uważajcie na tego faceta bo musi mieć nierówno pod sufitem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Tenerife IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 16:34 Hmm... dziwią mnie niektóre wpisy na tym forum. Z tego co wiem, tematem przewodnim miały być wyjazdy z wyżej wspomnianą firmą. Czyli chyba powinni wypowiadać się ludzie, którzy gdzieś z firmą wyjechali. Tego się spodziewałam. Jakoś niewiele takich wpisów znalazłam. Tymczasem wypowiedzi są związane w większej części z narzekaniem, że się podpisało umowę, a później trzeba było zapłacić koszta związane z odstąpieniem- i dlatego firma oszukuje. Pytanie brzmi raczej- po co było ją podpisywać, skoro nie chciało się wyjeżdżać? A skoro już się podpisało, to może lepiej najpierw wyjechać, zobaczyć jak jest, a później wypowiedzieć swoje zdanie. Jak nie wiedziałam nic o wyjazdach tak dalej nic nie wiem...tak to jest liczyć na fora. Może ktoś napisze jak te wakacje wyglądają w rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 Re: Holiday Travel Center -Portugalia 14.08.11, 00:47 Ja jestem zainteresowana szczegolami - zwlaszcza ile Cie kosztowal timeshare z gory i ile placisz rocznie i w jakim kolorowym wariancie. Przy okazji mam pytanie, czy jako zadowolony klient HTC (Holiday Travel Center) chcialbys/chcialabys wziac udzial w kolejnej odslonie medialnej na temat tej firmy? Zglaszaja sie tylko poszkodowani, niestety, a przydaloby sie dla rownowagi przedstawic punkt widzenia chociaz jednego z "5000 zadowolonych klientow"... Z gory wielkie dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz harasymiuk Re: Holiday Travel Center -Portugalia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.08.11, 14:43 Witam! Szanowni Państwo jeżeli jest ktokolwiek zaintersowany udziałem w programie telewizyjnym na temat HTC ( wszyscy którzy czują się nabici w butelkę i oczywście mile widziani zadowoleni klienci wyjeżdzający na wakacje z HTC) to proszę o kontakt. mariusz.harasymiuk@wp.pl lub tel 500104002 Odpowiedz Link Zgłoś
ag_2011 Re: Holiday Travel Center -Portugalia 16.08.11, 20:48 Pracownicy byli i obecni, klienci zadowoleni i poszkodowani - wszyscy mile widziani :-) Przedstawiciele firmy z cala pewnoscia rowniez beda mieli okazje sie wypowiedziec (jak zawsze), miejmy nadzieje, ze tym razem nie beda unikac dziennikarzy (z niezrozumialych powodow - przeciez nie maja nic do ukrycia). O szczegolach kolejnych odslon medialnych bedziemy informowac na forum w odpowiednim czasie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz harasymiuk Re: Holiday Travel Center -Portugalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 12:33 Witam Panie Robercie! proszę podać swój numer tel to oddzwonię do Pana i opowiem swoje wrażenia. dostaje bardzo dużo maili związanych z HTC i siłą rzeczy nie daje rady odpisywć na wszystkie. proszę podać na meila lub smsa numer tel to zadzwonię do Pana. tel 500104002 lub mail mariusz.harasymiuk@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś