Gość: joa IP: *.tvn.pl 29.05.07, 15:48 Czy ktoś z was tam był? Wybieram się tam za dwa tygdnie i nie wiem, czego mam się spodziewać?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Gran Canaria, hotel Esplendido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:25 Byliśmy tam 1,5 roku temu i z tego co pamiętam to były solidne 3,5*. Bungalowy są w dużym, zadbanym ogrodzie, basen duży i czysty, podobnie brodzik, obsługa świetna, jedzenie w porządku. Jedyny minus to plac zabaw - ale nie wiem, czy to Cię interesuje. Nam najbardziej przeszkadzała lokalizacja - tzn. samo Maspalomas. To wielki kompleks ośrodków z centrum handlowym pośrodku i nic poza tym. Do plaży idzie się zatłoczonym spacerniakiem jakieś 20 minut, plaża duża, piękna i piaszczysta (tuż obok słynne wydmy), ale potwornie wietrzna (przynajmniej w styczniu). Generalnie wróciliśmy zadowoleni, ale teraz jeździmy już tylko na zachód - do Puerto Mogan i Taurito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Gran Canaria, hotel Esplendido IP: *.chello.pl 30.05.07, 20:06 a co z jedzeniem? I same pokoje, są czyste? Podróżowaliście po wyspie, czytałam, że tam można normalnie poruszać się po wyspie autobusami. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Gran Canaria, hotel Esplendido 31.05.07, 14:12 Jedzenie było dobre, bufety na śniadanie i kolację, duży wybór - nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, czasem tylko wizyty maleńkich mrówek, ale tak jest chyba wszędzie na GC. Co do komunikacji - 1,5 roku temu wypożyczaliśmy samochód, bo dzieci były malutkie, ale później jeździliśmy już tylko autobusami. Można dojechać wszędzie, jeżdżą regularnie i punktualnie, kierowcy są bardzo mili i pomocni. Odpowiedz Link Zgłoś