Dodaj do ulubionych

Gran Canaria, hotel Esplendido

IP: *.tvn.pl 29.05.07, 15:48
Czy ktoś z was tam był? Wybieram się tam za dwa tygdnie i nie wiem, czego mam
się spodziewać?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Gran Canaria, hotel Esplendido IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:25
      Byliśmy tam 1,5 roku temu i z tego co pamiętam to były solidne 3,5*.
      Bungalowy są w dużym, zadbanym ogrodzie, basen duży i czysty, podobnie brodzik,
      obsługa świetna, jedzenie w porządku. Jedyny minus to plac zabaw - ale nie wiem,
      czy to Cię interesuje.
      Nam najbardziej przeszkadzała lokalizacja - tzn. samo Maspalomas. To wielki
      kompleks ośrodków z centrum handlowym pośrodku i nic poza tym. Do plaży idzie
      się zatłoczonym spacerniakiem jakieś 20 minut, plaża duża, piękna i piaszczysta
      (tuż obok słynne wydmy), ale potwornie wietrzna (przynajmniej w styczniu).
      Generalnie wróciliśmy zadowoleni, ale teraz jeździmy już tylko na zachód - do
      Puerto Mogan i Taurito.
      • Gość: joa Re: Gran Canaria, hotel Esplendido IP: *.chello.pl 30.05.07, 20:06
        a co z jedzeniem? I same pokoje, są czyste? Podróżowaliście po wyspie,
        czytałam, że tam można normalnie poruszać się po wyspie autobusami. Czy to
        prawda?
        • jaque Re: Gran Canaria, hotel Esplendido 31.05.07, 14:12
          Jedzenie było dobre, bufety na śniadanie i kolację, duży wybór - nie mieliśmy
          żadnych zastrzeżeń. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, czasem tylko wizyty
          maleńkich mrówek, ale tak jest chyba wszędzie na GC.
          Co do komunikacji - 1,5 roku temu wypożyczaliśmy samochód, bo dzieci były
          malutkie, ale później jeździliśmy już tylko autobusami. Można dojechać wszędzie,
          jeżdżą regularnie i punktualnie, kierowcy są bardzo mili i pomocni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka