Gość: m IP: *.189.72.18.e-plan.pl 18.12.07, 10:38 Jak w temacie. Ja już wpłaciłam zaliczkę na Gran Canarie na sierpień ze Scana i zaczynam odliczanie dni do wakacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flying-fisia Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 18.12.07, 10:51 A jaki hotel? i jaka miejscowość? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 18.12.07, 11:05 hotel Orquidea, miejscowość Bahia Feliz. W hotelu klub fan scan, więc mam nadzieję ze moja 7-mio latka będzie zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 18:18 witam byłam w orquidei w sierpniu 2007 r jeśli masz pytania chętnie odpowiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 22.12.07, 17:22 A bardzo chętnie zadam kilka pytań ? 1. Jak klub fan scan - ile godzin dziennie trwały zajęcia? 2. czy na plaży da się wejść do oceanu , czy plaża jest kamienista ? 3. Jak wygląda kwestia klimatyzacji - czy można ją dokupić i czy jest potrzebna ? lecimy w sierpniu 4. Czy pokoje są duże - rozumiem, ze dziecko śpi na tej rozkładanej kanapie. Zastanawiam sie tylko gdzie wstawią łóżeczko dla drugiego dziecka (1,5 roku) ? 5. Czy jest jakieś miejsce także z zabawkami dla takiego malucha ? 6. Ile kosztuje wynajęcie lodówki i czy można wnosić napoje i jedzenie do hotelu ? 7. No i jak ogólne wrażenia. W necie hotel wygląda fajnie, przeczytałam wiele opinii na anglojęzycznych forach i ludzie byli zadowoleni ? 8. A czy w Bahia Feliz będę miała gdzie chodzić na spacery z wózkiem Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 17:51 witam 1. w klubie dzieci bawią się parę godz rano chyba od 10 do 14 potem jeszcze po poudniu niestety animatorki siedziały z dziećmi pod dachem mało było zabaw na powietrzu 2.jest plaża i da się wejść do wody po piasku piasek ciemny 3.klimatyzacja i lodówka jest w cenie my z niej korzystalismy 4.pokoje są duże z górnych pięter jest wspaniały widok na ocean ja natomiast zarezarwowałam w scanie pokój nisko miałam 1 piętro z widokiem na pióropusze palem miałam szczęście ,że nie dostałam pokoju nad amfiteatrem gdzie odbywały się ptzedstawienia wieczorne bo było głośno plusem było to ,że nie musiałam korzystać z windy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 18:02 5. w ogrodzie jest plac zabaw ze zjeżdżalnią i mini golf ale w dzień plastik jest bardzo gorący 6.można wnosić napoje i jedzenie do hotelu 7.my byliśmy miło zaskoczeni zważywszy ,że mało zapłaciliśmy hotel jest czysty ma piękny ogród leży nad samym oceanem w spokojnej okolicy bardzo miła obsługa dobre jedzenie jedynym minusem dla mnie poza tym ,że nie było all inclisiv to straszny tłok byliśmy w sierpniu nad basenem było okrutnie tłoczno ponieważ basen obsługuje także wioskę willową tui dla anglików i skandynawów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 18:09 8. można spacerować wokół hotelu albo cofając się w stronę maspalomas promenadą nad oceanem tylko że sa takie miejsca gdzie promenada się urywa i trzeba trochę kombinować wtedy z wózkiem może być trudniej i to chyba tyle na razie pozdrawiam i służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 22.12.07, 19:15 dzięki bardzo za odpowiedzi, cieszę się ze Wam sie podobało. Martwi mnie trochę ten tłok na basenie - ale mam nadzieję, ze udawało się znaleźć wolny leżaczek ? Czy pożyczałaś moze samochód - jakie są ceny ? Jakie były temperatury w sierpniu ? Czy było bardzo gorąco ? Czy zauważyłaś może czy w pobliskich sklepach było jedzenie w słoiczkach dla dzieci i pieluchy ? Ile trzeba liczyc pieniędzy na napoje i jakiś lunch ? Zwiedzaliście cos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 20:21 leżak zajmowaliśmy bliżej oceanu nie przy samym basenie rezerwowaliśmy ok godz 6-7 w sierpniu wszędzie jest tłok samochód wypożyczyliśmy niedaleko hotelu przy ulicy dojazdowej po lewej stronie było to clio z klimą i pełnym ubezpieczeniem za 4 dni zapłaciliśmy chyba 120 euro co do temperatury to nie wiem bo nie było termometrów ale było goraco zaletą tamtejszego klimatu jest jednak to,że nie odczuwa się tak ciepła jak u nas poza tym zawsze wieje wieczorem czasami potrzebowałam coś na ręce w pobliżu są 2 supermarkety i myślę że dla dzieci są przetwory poza tym można pojechać autobusem do plaja del igles tam jest sporo sklepów bilet kosztował 1-2 euro nie pamiętam dokładnie my byliśmy z chłopcami 13 i14 lat oni zamawiali sobie na lunch pizzę za ok 6-7 euto picie kupowali w markecie bo było taniej w hotelu czasasami zamawiali zestawy dla dzieci -frytki hamburger picie za ok 5 euro pizza była w podobnej cenie jak na zewnątrz w hotelu koło recepcji po śniadaniu wystawiali owoce i picie i można było się częstować było to 3-4 razy na tydzień gdy była duża zmiana anglików ja wcześniej byłam już na wyspie i zaliczyłm wycieczkę na wulkan teraz objechaliśmy sami wyspę przepraszam ale muszę kończyć jak będę miała jesze chwilę to napiszę więcej możesz podać swój adres internetowy to odpowiem bezpośrednio pozdrawiam i życzę wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 22.12.07, 20:41 dzięki serdeczne, tęz życzę Wesołych Świąt. Gdybyś miała chwilę zeby napisać albo masz jakieś fajne zdjęcia z hotelu i okolicy napisz na priva makono@gazeta.pl . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulabi6 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 17:30 witam ,chciałam ci wysłać kilka zdjęć z hotelu ale coś jest z adresem nie tak ,odezwij się na mój adres ulabi6@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: 85.134.192.* 08.07.08, 21:14 bedziemy w puerto de la cruz od 19 lipca na 2 tyg, ktos chce sie przylaczyc, poimprezowac... dac znac w grupie ciekawiej =))) Odpowiedz Link Zgłoś
flying-fisia Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 18.12.07, 12:29 Pociecha na pewo będzie zadowolona ;D My byliśmy w Turcji ze Scanem, w hotelu, który również ma Fan Scan i nasz 4letni wówczas Olek był zachwycony. Każdego dnia czekało tam na niego tyyyyyle atrakcji, że sam nie mógł się zdecydować co robić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.acn.waw.pl 22.12.07, 21:02 m skoro zarezerowałaś już wycieczkę to wiesz pewnie jakimi liniami lotniczymi będziesz lecieć? Wybieram się ze Scanem na Gran Canarię i nigdzie nie mogę znaleść tej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 22.12.07, 21:15 LTE - hiszpańskie linie. W zeszłym roku też nimi latali, podobnie jak TUI i Neckermann. Podobno mają ciasne airbusy co mnie trochę martwi (tak wyczytałam na forum) i martwią mnie godziny wylotu- jeszcze ich scan nie zna ale w zeszłym roku wylot z Warszawy był około 13, więc na miejscu dopiero około 20 a z powrotem wylot jakoś bardzo rano typu 6 - 7 więc zabierali z hoteli bardzo wcześnie, co praktycznie oznacza dwa dni do tyłu - no ale rozkładu lotu nie przeskoczymy :-( A na jaki hotel się zdecydowałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
flying-fisia Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 22.12.07, 22:41 Lecieliśmy z LTE na Gran Canarię, wylot był planowany na 11:30, jednak wylecieliśmy jakoś po 12:00. Na miejscu byliśmy o 18 lokalnego czasu, jednak zanim zostaliśmy dowiezieni do hotelu, to było sporo po 20. Wylot do Polski faktycznie o 5 nad ranem, więc ok 2 trzeba już wyjeżdżać z hotelu ;/ Airbusy ciasne,warto poprosić więc o miejsce przy wyjsciu awaryjnym (więcej miejsca na nogi), albo liczyć na łut szczęścia, że samolot nie będzie przepełniony i znajdzie się wolne miejsce obok, na którym można się będzie rozłożyć :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.12.07, 12:22 takie godziny mnie przerażaja, szczególnie ten wyjazd z hotelu o 2 w nocy z małym dzieckiem :-(. Może w tym roku będzie trochę lepiej W samolocie był catering w cenie, czy za napoje trzeba było płacić ? A samoloty LTE to jakieś w miarę nowe, czy taki Prima Charter ? Odpowiedz Link Zgłoś
flying-fisia Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 23.12.07, 13:00 No ciężko jest wyjeżdżać z hotelu o takiej porze... Nie wiadomo co robić - czy kłaść się spać wieczorem w hotelu, czy koczować caą noc i usnąć dopiero w samolocie. Bezpłatnie była woda, kawa i herbata, za wszystkie inne napoje trzeba było dopłacić. Kiedy lecieliśmy na GC dostaliśmy obiad (ryż z groszkiem i kurczakiem), całkiem dobry, ale w drugą stronę bardzo ubogie śniadanko - 2 małe bułeczki, z serem i wędlinką, która wyglądała baaaardzo nieapetycznie ;) Samoloty w miarę nowe... Nie najnowsze, ale też nie rozpadające się ;) tylko ciasne, o czym pisałam już wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.12.07, 13:09 Dzieki za info. Zyczę Wesołych Świat. Zwiedzaliście wyspę, zapuszczaliście się moze gdzieś w głąb - co warto zobaczyć ? Tak naprawdę najbardziej interesuję mnie piękne krajobrazy, egzotyczna roślinność Odpowiedz Link Zgłoś
flying-fisia Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 23.12.07, 18:22 warto zobaczyć Pico de Bandama, czyli krater po wulkanie, no i Roque N ublo, czyli najwyższy szczyt GC z widokiem na Teneryfę. Polecam wykupienie wycieczki dookoła wyspy (Neckremann organizuje taką we wtorki, w cenie 49 euro), jeśli chcesz zobaczyć piękne krajobrazy i roślinność, to na pewno wrócisz zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.12.07, 21:13 dzieki, pozdrawiam. Raczej nastawiamy się na samochód i objazd wyspy. Tak samo zrobiliśmy na Teneryfie i było super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.07, 21:24 Neckermann ma następujący rozkład lotów w sierpniu: - wylot z W-wy 13.30, na GC - 18.00, - wylot z GC 6.10, w W-wie 12.30. Czeka więc Was nocne wstawanie, mieliśmy podobne godziny lotu w br. No cóż, raz nie zawsze, trzeba jakoś się zorganizować. Pozdro JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.189.72.18.e-plan.pl 23.12.07, 21:41 Czy te godziny sa już potwierdzone ? Fatalnie . Czyli wczesna pobudka i stracone śniadanie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
flying-fisia Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 23.12.07, 22:48 W niektórych hotelach (chociaż nie wiem czy w każdym), można poprosić dzień wcześniej o 'picnic breakfast'. Wtedy pakują Ci na wynos jedzonko w ramach śniadania. Rewelacji nie ma, ale przynajmniej pomaga zaspokoić głód w oczekiwaniu nad ranem na lotnisku, kiedy praktycznie wszystkie sklepy i knajpki są tam jeszcze pozamykane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.kalisz.mm.pl 24.12.07, 10:00 O tym, czy są potwierdzone, praktycznie dowiesz się przed wylotem. Nam też przesunęli godziny lotu (choć były to tylko kosmetyczne zmiany) tydzień przed wyjazdem. Niemniej, można przyjąć scenariusz, że do sierpnia może coś się zmienić. Choć z drugiej strony, w tym roku godziny lotu były praktycznie te same, więc na to też bym nie liczył. W czasie oczekiwania na lot na GC był otwarty sklep i funkcjonowała mała knajpka. JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.acn.waw.pl 07.01.08, 20:48 Własnie zarezerwowałam Taurito Princess:-) Lecimy pod koniec maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.rkt.am.lodz.pl 09.01.08, 09:32 mam zarezerwowane od 25 maja na dwa tygodnie hotel H10 Gran Tinerfe Teneryfa Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta.pila Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 03.04.08, 20:11 Monia witam. Ja lecę z mężem na Teneryfę 28 maja też do Gran tinere, może się spotkamy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:00 My sie wybieramy do tego hotelu 12 czerwca. Proszę napisz jak tam było: hotel, pogoda itd Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaj33 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.elsat.net.pl 07.01.08, 16:35 Wykupiłam już Lanzarotte na sierpień do hotelu Mension Nazaret.Byłam w tym hotelu w tamtym roku i tak bardzo sie spodobał naszej całej rodzinie ze postanowilismy tam wrócic znowu w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tullamore Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 09:41 Pod koniec lipca lece z rodzina na Fuerteventura do hotelu Esquinzo Beach. Wylot mam z Drezna. Pytalam juz na forum czy ktos moze byl w Esquinzo Beach i moglby sie podzielic wrazeniami, ale jak narazie nikt sie nie odezwal. Pozdrawiam i zycze wszystkim udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.se Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 12:58 Fuerteventura, hotel oasis papagayo, 17.06.08 itaka - dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: 212.182.95.* 19.05.08, 20:15 My zarezerwowaliśmy wycieczkę w styczniu - konkretnie Playa Taurito hotel Mogan Princess - wylot 20.08.2008 www.scanholiday.pl/html/10753004.php3?typ=CZ&wylot=WAW&dor=2&dw=1219226400&d2=0&dzieci%5B0%5D=0&dzieci%5B1%5D=0 Odpowiedz Link Zgłoś
dodka07 Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 19.05.08, 23:02 4 czerwca Gran Canaria - Gloria Palace Amadores :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaaaa Do Gaj 33 - Mension Nazaret IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 18:20 Witam, mogłabyś napisać kiedy wykupiłaś wczasy i nczy na tydzień czy 2 tygodnie, z jakiego biura i w jakiej cenie od osoby? Jestem zainteresowana tym hotelem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: 87.204.23.* 23.05.08, 11:15 Lecę 28 maja na Teneryfę do hotelu Iberostar Grand Anthelia. To jeszcze tylko 5 dni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Czy ktoś już kupił wyjazd na lato 2008 IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.08, 18:31 Jak wrócisz koniecznie napisz kilka zdań jak było. Ja lecę 12 czerwca z Poznania na Teneryfę do Los Cristianos (hotel H10 Oasis Moreque). Mam nadzieję, że urlop się uda:-) Odpowiedz Link Zgłoś