Dodaj do ulubionych

Taro Beach - Itaka

18.02.08, 20:00
Witam,

Wybieramy sie w lipcu tego roku w podroz poslubna wlasnie do tego hotelu.
Niestety ciut za pozno zaczelismy czytac opinie na jego temat i troszke sie
przerazilismy. Czy naprawde jest tak nieciekawie? Czy trzeba wykupic sejf
(czytalismy o licznych kradziezach)? I czy opcja all incl. jest rzeczywiscie
uboga? Prosimy o opinie. Dziekuje! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: adyn Re: Taro Beach - Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:49
      Witaj

Ja odpowiem Ci trochę inaczej. Też w lipcu wybieramy się z żoną właśnie do Taro (już nawet mamy wykupione). W ostatnie wakacje, właśnie w tym hotelu, był w podróży poślubnej mój brat i on nie miał żadnych zastrzeżeń (tzn coś tam mu się podobało, coś nie - ale to dotyczyło jakichś mniej ważnych szczegółów, które są raczej sprawą indywidualnej oceny, czy upodobań a nie całokształtu). Mnie przekonał, że warto. Potem przeczytałem opinie w internecie i mi się włos na głowie zjeżył... bo to tak jakby o dwóch różnych rzeczach pisać. Doszedłem do wniosku, że albo on miał szczęście albo ktoś miał pecha. Niech da ci do myślenia to, że wykupiłem wyjazd do tego hotelu, po przeczytaniu opinii w internecie.

Jeździłem w różne miejsca i zawsze, w każdym hotelu znajdowałem mnóstwo malkontentów... Np wielka awantura w tunezji (w trakcie naszej podróży poślubnej), że hotel w ofercie Sun-Fun miał 4* a na ścianie hotelu były 3*... tzn ludzie robili awanturę, a my z żoną to trochę nie wiedzieliśmy o co, bo jedzenie było normalne (tzn, żadnych ekstrawagancji, ale dużo, dobre i świeże), pokoje czyste, sprzątane codziennie, basen czysty i olbrzymi, plaża obok (choć średnia) itp... My wróciliśmy zadowoleni, a wiem, że niektórzy po tym wyjeżdzie to do sądu chcieli iść - finału nie znam...

Tak wiec ile ludzi, tyle opinii - nigdy wszystkim nie dogodzisz...

A wracając do tematu - ja podszedłem do tego nomralnie - wykupiłem, jadę i mam zamiar spokojnie i bez nerwów wypocząć. Ponieważ zawsze mam zasadę, że sejf wykupuję - w Taro też wykupię - dla własnego spokoju. Dodatkowo wychodząc z pokoju chowam wartościowe rzeczy głęboko... (co jak ktoś przetrząśnie wszystko to nic nie da ale..)

Do tego zawsze można wykupić dodatkowe ubezpieczenie na takie okazje (majątku to nie kosztuje)...

Ja na Twoim miejscu podszedł do tego ze spokojem - najgorsze to cały czas się stresować - to ma być Wasza podróż poślubna a nie nerwy...
      Proponuję wykupić sejf - na noc nie otwierać okna (a jak trzeba, bo gorąco - to tak ustawić różne dziwne rzeczy w wejściu, że hałas będzie).. wychodzą z pokoju - już pisałem...

Ale przede wszystkim życzę miłego wypoczynku - może będziemy w tym samym terminie nawet ;) (8-22.07 - też ITAKA)

Pozdrawiam
      Adyn
      adyn(at)post.pl
      • Gość: Rokit Re: Taro Beach - Itaka IP: *.chello.pl 14.03.08, 22:29
        My byliśmy akurat w Hotelu Costa Calma Resort Beach ale nasi znajomi
        mieszkali w Taro Beach.

Powiem Wam, że wieczorami chodziliśmy sobie do nich na drinka i nam
        się hotelik bardzo podobał. Jest mniejszy niż Costa Calma R ale
        bardzo przyjemny.

Nasi znajomi na narzekali, wręcz byli zadowoleni z hotelu. Także
        myślę, że nie macie się co martwić.

Pozdrowienia i miłej podróży poślubnej :)))
        • Gość: monia Re: Taro Beach - Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 10:42
          Witam!
          Zbieram informacje o hotelu Costa Calma beach resort wybieram się
          tam 1 lipca, po przeczytaniu opinii w necie nie wiem czego się
          spodziewać?
    • Gość: masz Re: Taro Beach - Itaka IP: *.gl.digi.pl 16.06.08, 11:37
      bylam w Taro Beach pod koniec marca.Nie wiem czego ludzie oczekuja,
      ale wg mnie w tym hotelu nie ma czego sie przyczepic. Sporo hoteli
      widzialam ten wypada jak na 3 gwiazdki bardzo dobrze.Czysty, dobre,
      obfite jedzenie, ladne choc prosto urzadzone pokoje.Hotel jest
      polozony tuz przy plazy, a jednoczesnie w centrum Costa Calma.
      Marudzacych nigdy nie zabraknie i zawsze cos im nie pasuje. Jedz
      spokojnie, na pewno spedzisz wspaniale wakacje - na Fuercie zawsze
      mocno wieje warto o tym wiedziec i sie nie zniechecac.
    • Gość: amstel Opinie n/t Taro Beach IP: 62.132.92.* 16.06.08, 23:07

Opinie n/t Taro Beach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54131&w=79214360
    • Gość: surfer Re: Taro Beach - Itaka IP: *.katowice.agora.pl 17.02.09, 17:26
      Okolica fajna, ale część pokoi ma fatalne położenie. Jak się ma
      pecha można trafić do pokoju, gdzie śmierdzi spalinami, bo tuż pod
      tarasem jest komin magla. Dopłata za „widok na morze” też niczego
      nie gwarantuje - możemy dostać pokój w drugim, czy trzecim rzędzie
      budynków. W przeciwieństwie do wielu innych hoteli, obsługa nie da
      nam lepszego pokoju jeśli o to poprosimy - nawet jak są akurat
      wolne. Trzeba dopłacać.
      • Gość: kendal Re: Taro Beach - Itaka IP: 195.14.4.* 18.02.09, 11:49
        Witam,

wybieramy się z 2 letnim dzieckiem 2 marca do tego hotelu. Dokonałem
        dopłaty do pokoju z widokiem na morze. Po powrocie na pewno
        umieszczę szczegółową opinię na stronie wakacje.pl przy hotelu Taro
        Beach. Mam nadzieję oczywiście pozytywną:)
        • Gość: Ssheesshaa Re: Taro Beach - Itaka IP: *.wi.net.pl 14.03.09, 21:41
          Kendal wróciłeś już?
    • Gość: Justyna Re: Taro Beach - Itaka IP: *.aster.pl 19.02.09, 18:58

Byłam w tym hotelu w ubiegłym roku, hotel w porządku (czyste pokoje, duże pokoje - na naszą dwójkę mieliśmy apartament z dwoma sypialniami plus część dzienna - wejście na kartę magnetyczną).Widoki z pokoju różne - w zalezności, w którą część się trafi.
      Co do sejfu - akurat ja zawsze wykupuje, cena nie tam nie była tak wysoka, a przynajmniej jest spokój i nie trzeba pilnować rzeczy.
      Wyżywienie - my mieliśmy HB (obiadokolacje były w dwóch turach - bez problemu można było sobie zamienić godzinę pierwotnie przydzieloną), bardzo urozmaicone, smaczne, duży wybór potraw, w zasadzie nawet przy dwóch posiłkach nie trzeba było się dożywiać (akurat obiadokolacja o 17), każdy pokój dostaje "swój" stolik.
      symaptyczne było to, że przy śniadaniu działały beczułki z kranikiem, z którego lało się czerwone lub musujące, więc od rana można było się wprawiać w dobry humor.
      Przy basenie sporo leżaków, mimo ze było zaznaczone, że nie ma "rezerwowania" leżaków ręcznikami bez problemu można było sobie znaleźć miejsce, co najwyżej jesli chciało się leżeć w I rzędzie z widokiem na ocean ( i szumem oceanu) - trochę wczesniej trzeba było przychodzić po śniadaniu.
      Sporo animacji, w tym dla dorosłych, zarówno na plaży, jak przy basenie.
      Najsłabszym może punktem były wieczorne "rozrywki", ale o czego okolica.
      Moim zdaniem - nie powinniście żałować, czego wam życzę.

możesz również sobie poczytac opinie na :
      www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+Taro+Beach-ch_hb-hid_10714.html
      • Gość: soraya Re: Taro Beach - Itaka IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 22:48
        Justynka spadlas m i z nieba ;))
        poszukuje informacji na temat apartamentow czy pomieszcen 2 pokojowych dla 2+2...wybieramy sei w kwietniu na Fuerte i wybieramy miedzy Taro a Costa Calma beach resort za tym drugim przemawia tylko to,ze ma apartamenty czego podobno nie ma w Taro -ale jak widze to chyba jednak sa..bardzo prosze cie o opinie (ew na mij adres baska@acn.waw.pl) pozdarwiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka