Gość: Bsk1 IP: *.chello.pl 29.03.08, 15:21 Jakie dokładnie warunki trzeba spełnić zeby wypozyczyć auto ? Wyczytałem że trtzeba jakieś kaucje wpłacac, czy to prawda? Jeżeli tak to ile taka kaucja może wynosic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrej Re: Wypozyczenie auta IP: *.lei3.cable.ntl.com 29.03.08, 15:55 Przewaznie to tylko trzeba miec prawp jazdy i karte kredytowa/debetowa(zeby sciagneli kase jakby cos sie stalo),no i najpierw placisz za okres uzytkowania z gory.A dodatkowych opcji i przepisow jest sporo poczytaj na stronach HERTZa po polsku to cos sie dowiesz.A na wyspach to wypozyczalni jak grzybow po deszczu.Ja bralem wozy na krotkie okresy to czesto z hertza-maja nowe wozy i cala procedura trwa 3-5minut:ksero prawka i paszportu,karte wkladaja do jakby mini skanera i dostajesz kluczyki i jazda-tak w hertzu,w wiekszosci wypozyczalni jest podobnie.Chociaz slyszalem ze zbyt mlodzi(ponizej21lat)nieraz maja klopoty z wypozyczeniem,w UK krzywo patrza na polskie prawo jazdy-za duzo cwaniactwa jest i niechca nieraz dawac.Ja mam angielskie i rosyjskie -wszystkie kategorie to nigdy o nic niepytali. Odpowiedz Link Zgłoś
alimur Re: Wypozyczenie auta 29.03.08, 22:56 Wypożyczyliśmy auto w Hertzu na Lanzarote - bez problemów , bez kaucji, zapłaciliśmy gotówką.Trwało to 5 min.Potrzebne było tylko prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsk1 Re: Wypozyczenie auta IP: *.chello.pl 30.03.08, 11:35 dzieki za info.Na czym odkładnie polega to skanowanie ? Czy nie ma jakiegos ryzyka zeby sciagneli srodki z karty kredytowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
matako1 Re: Wypozyczenie auta 30.03.08, 11:55 Bylem pare razy na Gran Canarii. Wypozyczalni od groma. Ja zalatwialem samochod przez rezydentke. O okreslonej godz. podjezdzali z samochodem pod hotel. Spisywali dane z prawa jazdy, podpisywalem umowe, nie potrzebna byla karta vizy, chyba ze chcialem nia zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Wypozyczenie auta IP: *.chello.pl 30.03.08, 12:15 Moje doświaczenie z samochodem, na razie tylko Lanzarote- spisują dane z prawa jazdy- wystarczy polskie, nie musi być międzynarodowe, paszport- robią ksero, płatność kartą lub gotówką do wyboru- my wybraliśmy gotówkę, żadnej kaucji, żadnego skanowania karty kredytowej- braliśmy opcję z pełnym ubezpieczeniem- i wyszło 17 E za dzień, nie ma stresu, że coś się stanie. Nam akurat przytrafiło się cosik- mały kamyk uderzył w przednią szybę i szyba do wymiany :( Mieliśmy stresik, ale okazało się, że bardzo często to się zdarza- silne wiatry, oczywiście dzięki ubezpieczeniu nic nie płaciliśmy. Auto można zostawić na parkingu przy hotelu. Wypożyczalania Plus- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsk1 Re: Wypozyczenie auta IP: *.chello.pl 03.04.08, 20:20 czyli te teorie na temat kaucji to jakieś mity ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Wypozyczenie auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 15:31 Nie wiem od czego to zależy- miasto, wypożyczalnia, grom wie :) Rok wcześniej byliśmy na Majorce i tam musieliśmy zostawić kaucję 200 lub 300 E, nie pamiętam dokładnie, też płaciliśmy gotówką, procedura jw. A tu miła niespodzianka :) Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Wypozyczenie auta 31.03.08, 11:50 Warunki sa dwa: posiadanie karty kredytowej lub gotówki posiadanie prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
4inga Re: Wypozyczenie auta 03.04.08, 11:41 1) czy 100e za Cordobe na 5 dni to ok? 2) rezerwowac przez internet czy brac na miejscu (Las Galletas} :) Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Wypozyczenie auta 03.04.08, 12:05 100e za Cordobe na 5 dni to bardzo OK (a nawet podejrzanie tanio). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdrew Re: Wypozyczenie auta - zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 20:16 Witajcie Mam takie pytanie - może laickie... ale... Wypożyczam samochód - płacę kwotę x i jadę. Przejeżdzam ileś kilometrów. Samochód dostaję z pełnym bakiem i z pełnym bakiem go oddaję? dopłcam za dotankowanie do pełna przy zwrocie.? Jak to jest z tym? Pozdrawiam Sdrew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Wypozyczenie auta - zasady IP: *.chello.pl 05.04.08, 19:15 Oddajesz z pełnym bakiem . Odpowiedz Link Zgłoś