Dodaj do ulubionych

Wypożyczenie auta Teneryfa

18.05.08, 20:03
Lecimy 18 czerwca na Teneryfe i chcielibysmy od 19 na 4 dni
wypozyczyc sobie auto.Mam pytanie czy lepiej poszukac przez internet
i zarezerwowac wczesniej czy na miejscu da rade tez bez problemu cos
wypozyczyc?Interesuje nas wypozyczenie w rozsądnej cenie i z dostawa
do hotelu.Dosc ciekawie (przynajmniej cenowo)wyglada wypożyczenie w
Orcar ale oni nie dowoza do hotelu i trzeba zapłacic kartą(nie
przyjmują gotówki)Jesli ktos mógłby nam pomóc w podjęciu decyzji
będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie wskazówki
Obserwuj wątek
    • Gość: bruce lee Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 22:44
      Bohun nie martw się, na teneryfie wypożyczalni pełno,wyjdziesz z
      hotelu i u tubylców coś znajdziesz.Byłem na kanarkach kilka razy i
      zawsze wypozyczałem nz miejscu,ostatnio za 13 euro za dzień a brałem
      auto z klimą na 5 dni z przerwą: 2 dni przerwa 3 dni.Powodzenia
      • bochun4 Re: Wypożyczenie auta Teneryfa 18.05.08, 22:49
        Dzieki za podpowiedz jedyne co mnie martwi to to ze niektore osoby
        na forach pisza ze bywaja problemy z wypozyczeniem na miejscu i
        trzeba czasami czekac a nie chce zmarnowac polowy urlopu na bieganie
        od wypozyczalni do wypozyczalni
        • Gość: peter-11 Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:44
          poza lipcem i sierpniem nie ma wogole problemu z autami i
          wypozyczalniami , jest ich pelno i mozna przebierac

• maliq30 Re: Wypożyczenie auta Teneryfa 18.05.08, 23:46
      witam
      tydzień temu wróciłem z teneryfy i wypożyczyłem auto z tej wypożyczali - www.teneryfarentacar.pl/ rozmawiałem z panem Andrzejem przez gg potem telefonicznie ustaliłem termin wynajmu a pan Andrzej samochód podstawił pod hotel Zwrot - kluczyki w recepcji. Minimum formalności i autko prawie nowe miałem do dyspozycji a przy wynajmie kupiłem u niego tańsze bilety do loro parku tzn bilety w normalnej cenie a za to autko o kilka Euro mniej naprawdę polecam.
      Biuro podróży proponowało na miejscu wynajem auta u "zaprzyjaźnionej" wypożyczalni ale jak posłuchałem jakie wymagania trzeba spełnić (karta kredytowa albo kaucja dodatkowe ubezpieczenia ) to za głowę się złapałem a w tej wypożyczalni cena ok i wszystko zawiera i naprawdę minimum formalności
      • bochun4 Re: Wypożyczenie auta Teneryfa 19.05.08, 07:41
        A czy mogłbys powiedziec jakie auto wypozyczyłes od Pana Andrzeja?Ja
        tez z nim rozmawialem ale zaproponowal pande a poniewaz jedziemy w
        4 wydaje mi sie to troche za male auto a akurat nic innego nie
        ma.Mam zrobiona rezerwacje w orcar na cordobe w dobrej cenie ale nie
        wiem jak to tam jest z platnoscia kartą czy pobieraja jakas kaucje
        itp?
    • Gość: magjag Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: *.jmdi.pl 19.05.08, 14:37
      Witam,
      w wypożyczalni orcar płaci się karta i to jest dla nich zabezpieczenie nie
      pobierają kaucji.
      Rezerwacje robią na auto w danej klasie nie koniecznie dostaniesz cordobe
      Pozdrawiam życzę udanych wakacji
      • bochun4 Re: Wypożyczenie auta Teneryfa 19.05.08, 21:13
        Dziekuje za odpowiedz jeszcze pytanie czy cena przez nich podana
        jest cena zawierajaca wszelkie ubezpieczenia itp czy trzeba cos
        dodatkowo wykupic?Bede wdzieczny za odpowiedz
        • Gość: magjag Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: *.jmdi.pl 20.05.08, 08:05
          Cena podana to cena całkowita.
          Ceny maja chyba najatrakcyjniejsze na wyspie sama też trochę szukałam i nic
          lepszego nie znalazłam.
          • Gość: m Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: 212.106.23.* 21.05.08, 19:51
            Potwierdzam opinię o Orcar- bardzo dobry wybór. Formalności
            minimalne i właściwe podejście do klienta.
            • bochun4 Re: Wypożyczenie auta Teneryfa 21.05.08, 22:26
              Dziękuje bardzo za opinie zdecyduje sie wiec na orcar i nie bede juz
              kombinowal.pozdrawiam
              • Gość: gość Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: 78.86.129.* 22.05.08, 11:08
                Czy do wypożyczenia auta w Orcar trzeba mieć kartę kredytową czy wystarczy karta
                Visa Debit (wypukła)??
                • jszafranski Re: Wypożyczenie auta Teneryfa 11.08.08, 11:15
                  podbijam to ostatnie pytanie
                  • Gość: andrej Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: *.41.151.249.sub.mbb.three.co.uk 18.08.08, 16:54
                    w orcar-czyli na lotnisku teneryfa to jest "auto reisen"-napisu
                    orcar nigdzie tam nieznajdziecie:)powinna wystarczyc visa debit,ja
                    akurat placilem jedna z kredytowych bo za vise debit moj bank kasuje
                    zagranica-na99% przyjmuja debit.Formalnosci trwaja 3minuty,mialem
                    dosc nowego citroena c2,ceny bdb-na kontynencie bralem z hertz-to
                    stawki 2x wieksze,no ale to najbardziej uznana marka w tej
                    dziedzinie.
                    • Gość: RafalJ Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: 92.20.151.* 20.08.08, 21:45
                      Polecam jak najbardziej Orcar (Autoraisen) 3 minuty i mialem Forda
                      Focusa 23000 przebiegu pelne ubezpieczenie. W stolicy mialem
                      przygode bo niby komus lusterko zniszczylem ale moje bylo ok. Gosciu
                      chcial wymusic kase. Policja spisanie danych - dostajesz specjalny
                      formularz i do orcaru. Babka mi powiedziala zebym sie nie martwil bo
                      nawet jakby byla moja wina to mam full ubezpieczenie. Naszczesice w
                      razie czego pstryknalem kilka fotek aby przedstawic w Orcarze a tam
                      babka powiedziala ze jest duzo glupich ludzi probujacych wymusic.
                      Jedynie ubezpieczenie nie pokrywa glupiw wybrykow tzn wypadkow z
                      wlasnej glupoty - jak jazda po kielichu itp.
    • Gość: Ania Re: Wypożyczenie auta Teneryfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 17:54
      Lece 9.09 na teneryfe, i chciałabym wypozyczyc samochód, ale dowiedziałam sie ze
      trzeba miec min 25 lat, ja mam 22 czy bede miała problem z wypozyczeniem??? Czy
      ktoś sie orientuje??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka