Dodaj do ulubionych

jakie są atrakcje na teneryfie???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 11:29
jakie są piekne miejsca i jak można spedzić czas na teneryfie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Teneryfa - piękna wyspa IP: *.Red-83-37-182.dynamicIP.rima-tde.net 15.01.09, 11:21
      Teneryfa wyspa w której można się zakochać ........... POLECAM
      • Gość: sernik Re: Teneryfa - piękna wyspa IP: 217.97.244.* 18.01.09, 19:46
        Tene jest przepiekna.. pierwsze i najwazniejsze co trzba zobaczyc to El Teide.
        Niesamowite krajobrazy, niezapomniane widoki.. Nie musisz wchodzić na szczyt,
        nawet nie musisz wjeżdżać kolejką, wystraczy przejechać przez krater. Warto
        wyskoczyć do stolicy i kawałek za miastem poleżeć na piaszczystej, żółtej plaży
        na Playa de las Teresitas. Dawna piracka wioska Masca też godna polecenia,
        zwłaszcza od strony Ocenu, przy okazji można zobaczyć wieloryby i delfiny z
        łódki...
        • Gość: alinko Re: Teneryfa - piękna wyspa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 19:58
          Można zobaczyć delfiny i wieloryby??? Mało oczu sobie nie wypatrzyłam i zaledwie
          mignęła mi dwa razy płetwa:-((( Skorzystałam ze statku nashirauno - nie polecam,
          przede wszystkim miała być katamaranem, miał nas zabrać z maski o 14:30 a
          przypłynął o 15.00 potem godzinę cumował w oczekiwaniu na grupę niemieckich
          turystów (bez komentarza) w tym czasie serwowali obowiązkowy lunch (liczyłam
          tematycznie na rybkę, ale nie - była buła, talerz makaronu i 3 udka kurczaka na
          osobę - w sumie wyżywienie na cały tydzień. Potem nawet nie podpłynął do Teno
          (kolejny zawód), pokręcił się w drodze do Los Gigantes i o 17.00 skończył swoją
          działalność. Więc jeśli ktoś chce w pełni skorzystać z Maski, to lepiej umówić
          statek na jak późniejsza godzinę np 16.30 i spokojnie sobie połazić po wiosce,
          zejść wąwozem a statek potraktować jako taxi do los gigantes
          • pattwa Re: Teneryfa - piękna wyspa 27.01.09, 20:06
            my wzięliśmy jakiś chyba 4-godzinny rejs z opcją all inclusive i
            było EXTRA !!! jedzenie i picie (:P) pełen wypas, najpierw
            płynęliśmy oglądać delfiny i wielorybki i było ich od groma, potem
            płynęliśmy pod Los Gigantes, czyli cudne widoki i tam pod klifami
            można było popływać w oceanie :)
          • bah77 Re: Teneryfa - piękna wyspa... 27.01.09, 20:06
            > Można zobaczyć delfiny i wieloryby???

Wielorybów przy brzegu nie widziałem, ale delfiny owszem:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,59854596,62195223.html

Pozdrawiam

bah77
            • bc-ns relacja z pobytu na wyspie i wszystkich wycieczek 28.01.09, 12:58
              bpe.geoblog.pl/podroz/3740/2001-hiszpania-podroz-poslubna-na-wyspy-kanaryjskie

To na prawdę niesamowicie ciekawa wyspa - 2 tygodnie to za mało,
              zeby wszystko zaliczyć:-))
          • Gość: sernik7 Re: Teneryfa - piękna wyspa IP: 217.97.244.* 24.02.09, 21:51
            Mozna zobaczyć :) my płynęliśmy małą łódką z Los Gigantes, cały rejs 2 godziny..
            był dużo tańszy niz katamaran, panowie wszystko opowiadali i było bardzo miło.
            Bardzo blisko podpłynęło do nas stado wielorybów pilotów, a potem przy
            pływających hodowlach bliżej skał były też delfiny :). Widok niezapomniany.
    • Gość: Tominator Re: www.teneryfa24.pl - bardzo dużo IP: *.pool.einsundeins.de 15.01.09, 21:08
      Przyjrzałem się www.teneryfa24.pl i zastanawiam się, czemu jest on na tym forum
      tak często polecana. Jest to niewątpliwie jedna z gorszych stron na temat
      Teneryfy, jakie zdarzyło mi się widzieć. Zdjęcia z fotogalerii nie są opisane,
      tekst jest częściowo bzdurny: "doliny piaskowe" (jakby autor nie miał pojęcia o
      budowie geologicznej Teneryfy) czy "Jeśli chodzi o wypoczynek turystyczny to
      najciekawsze hotele znajdują sie w południowo - zachodniej części Teneryfy, w
      dolinie 3 miejscowości Los Cristianos, Playa de Las Americas i Adeje." (dla
      nieznających wyspy: pd.-zach. część jest dokładnie tą najmniej interesującą
      częścią Teneryfy, nastawioną głównie na "turystykę" plażowo-kawiarnianą itp.),
      bardzo ciekawe masywy górskie Anaga i Teno nie są w ogóle wspomniane (z rejonu
      Teno opisana jest krótko wioska Masca, ale bez nazwania największej jej
      atrakcji: wąwozu Masca schodzącego do położonego 600 m niżej brzegu oceanu).
      • Gość: peter-11ss Re: www.teneryfa24.pl - bardzo dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 03:37
        a propo stronki - to ktos promuja ja chyba w celu sprzedazy nieruchomsci lub
        reklam a tresc może ma byc jako taka aby sie nikt nie przyczepil o spamy itd :)
        tak mi to wyglada w kazdym razie, a najlepiej zrób lepszą stronke ;)

co warto/ciekawe wg mnie z tego co nie wymienione to:

wulkan i cała droga do niego (wulkan był ale chodzi mi tez ze cały "wjazd" w
        jego kierunku to bardzo ciekawe tereny)
        baseny martinez + loro park w puerto de la cruz
        czarne plaże w tejże miejscowosci

"skałki" w los gigantes
        + jeszcze jest troche atrakcji ale akurat ich nie pamietam :( na pewno beda w
        hotelu informatory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka