rybka423 25.05.09, 13:24 Bardzo proszę o opinie osob ktore odwiedzily ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 27.05.09, 11:04 witam a którego jedziesz bo my też szukaliśmy info na temat tego hotelu ,a lecimy z Pragi 24 lipiec na 2 tyg. z opini na holiday checku wynika ze hotel jest dobry pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybka423 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 27.05.09, 12:37 witam W tym roku zrezygnowalismy,myślę o przyszlym roku.Będę wdzięczna za informację o hotelu po waszym powrocie.Zyczę udanego wypoczynku. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia1811 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 15:38 Wybieramy się tam 2.07. Z opinii na różnych portalach wynika, że hotel jest ok. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Ale może ktoś jednak już tam był i napisze o nim? Ten hotel ma w swojej ofercie na pewno tui i neckermann. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia1811 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 15:50 Naprawdę nikt nie był w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 11.06.09, 16:15 witaj no jak wyżej napisłam my lecimy i też jestem zdziwiona że nikt tam chyba nie był , ale ty będziesz tam przed nami więc prosze o jakies informacje po powrocie , możesz mi powiedziec z jakiego biura podróży jedziecie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia1811 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 16:19 Witaj:) My lecimy 2.07 z neckermannem. Też czytałam opinie na holidaychecku i hotelbewertungen.de są w większości pozytywne. Średnia opinii na neckermann.de wynosi 5,1/6, więc powinno być nieźle. A Wy lecicie z jakiego biura podróży, że wylot z Czech? Odpowiedz Link Zgłoś
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 14.06.09, 22:00 Witaj my lecimy z biura poróży Tomi tour, ma super oferty i ceny zdecydowanie niższe niż z naszych bp, dodam jeszcze ze z czeskiego biura lecimy juz 3 raz, poprzednie dwa razy byliśmy na Majorce i i obsługo i rezydenci na miejscu zachowywali się lepiej niż z naszych biur podrózy . Z tego co się orietowałam to my zaoszczędzone sporo kasy a lecimy w najdroższym seoznie , ale zobaczymy dopiero jak sie to biuro spisze na Teneryfie , mam nadzieje że bedzie ok -pozdrawiam i czekam na wieści po waszym przylocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia1811 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 22:23 dziś wóciliśmy z tego hotelu:) faktycznie sporo tam bylo czechów, w ogóle duży przekrój narodowości, bo hotel bardzo duży, ma też częśc apartamentową. Jeżeli miałabyś jakieś pytania to pisz... Odpowiedz Link Zgłoś
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 16.07.09, 23:27 Witaj , bardzo jestem ciekawa , bo prawie nie ma żadnych informacji na temat tego hotelu , napisz jak tam jest z pogodą bo podobno pochmurno . Jak pokoje ,jakie jedzenie i ogólnie all , czy są animacje dla dzieci , co twoim zdaniem warto było zobaczyc na Teneryfie , bo już za tydzień wylatujem i jeśli możesz to coś od siebie napisz ,jakie masz wrażenia z tego hotelu czy zasługuje na 4 * , pozdrawiam i czekam z niecierpliwośćią na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 16.07.09, 23:33 Napisz jeszcze jak wyglądała okolica i plaża i czy lepiej byc w części hotelowej czy w apartametach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia1811 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 19:30 Czesc, hotel jest naprawde bardzo duzy, my mieszkalismy w czesci hotelowej i nie bardzo wiem, jak wyglada od srodka czesc apartamentowa, z zewnatrz ma identyczny design co budynek glowny. Samo wejscie robi dobre wrazenie, jest maly wodospad i basen z rybkami oraz panoramiczna winda, olbrzymie to wszystko. Pokoje ladne, przede wszystkim czyste, my mielismy na 3 pietrze z super widokiem na ocean i tarasem ok 14m2. Opcja all inclusive jest fajna, chociaz jedzenia jest mnóstwo i nie do przejedzenia. Dobrym rozwiązaniem sa drinki i wszelkie napoje od 11 do 24. Generalnie jestesmy bardzo zadowoleni z wyboru hotelu i obslugi. Sporym plusem jest sasiedztwo LORO Parku, my bylismy spacerkiem z dzieckiem ok 15-20 minut wzdluz oceanu. Goraco polecamy, jezeli chcialoby sie pojsc tam ponownie, to taki drugi bilet kosztuje juz tylko 10 euro, normalnie 31,50 i trzeba go kupic przed opuszczeniem parku. My go kupilismy, bo nasza malutka coreczka byla zachwycona pokazami orek, delfinow, fok itp. Teraz minusy: 1.zasadniczym minusem dla nas byla plaza, ale nie jako sama w sobie plaza (bo ta byla czysta, z toaletami i egzotycznym dla nas czarnym piaskiem), ale samo wejscie do oceanu, niestety sa spore fale i jeszcze takie kamyki wymieszane z jakims zielskiem. Nasza coreczka bala sie w ogole wejsc tam do wody. I przez cale 2 tygodnie naszego pobytu zawsze byla wywieszona zołta flaga, zielona wcale. 2. opieka rezydenta niemieckiego, polski byl tylko na poludniu i miał niby "opieke telefoniczna". Nam to kompletnie nie przeszkadzalo, jako ze znam niemiecki i wszystko co chcialam to sie zapytalam i uzyskalam odpowiedzi, natomiast, wiele osob z polskiej grupy bylo z tego powodu niezadowolonych jezeli chodzi o plaze to polecam plaze z zolciutkim piaskiem prosto z sahary- playa de las terasitas kolo santa cruz. My wypozyczylismy samochod i jedzie sie tam ok 40min, ale przy okazji mozna zobaczyc sobie stolice Teneryfy. I nie jezdzcie tam w weekend, bo wtedy jest sporo tubylcow ze stolicy. My bylismy w czwartek i bylo superowo i nie musielismy pozyczac parasola, bo byly "wolne palmy" ;) Zejscie do oceanu lagodne, dla dzieci extra. Ponadto polnoc, to super baza wypadowa do zwiedzenia maski, najbardziej wysunietego cypla na zachod - punta tana (droga po pólce skalnej mrozi krew w zylach, ale potem widoki cudne, ale bardzo wieje), miasta la orotava, garrachico i Icod de los Vinos z najstarszym drzewem Drago Milenario. Ponadto podjechalismy tez pod wulkan teide, ale bylo ogrom ludzi do wjazdu kolejka na gore (jedzie sie ok 8 minut, koszt 25 euro), wiec zrezygnowalismy. Jedyne, czego zalujemy, to to ze nie pojechalismy do siam parku na poludniu. Ale to juz ze wzgledu na nasza malutka coreczke, nic bysmy z tego nie mieli. A z opowiadan innych osob z naszego hotelu i po obejrzeniu prospektów mysle, ze jest godny polecenia. Jakbys miala jeszcze jakies pytania, to pisz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 17.07.09, 22:25 Bardzo Ci dziękuje za obszerną informację , mam jeszcze kilka pytań co do pogody w Pureto bo czytałam ze przewaga chmur , napisz jak to wygląda , a były animacje dla dzieci w hotelu i jak wyglada sytuacja z leżakami na basenie czy trzeba wczesnie rezerwować . Czy korzystaliscie z restauracji tematycznych w hotelu bo interesuje mnie czy w opcji all sa płatne czy nie , i czy jest tam jakaś wyporzyczalnia samochodów godna polecenia - POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 17.07.09, 22:29 Napisz jakie numery pokoi są na tym piętrze bo byśmy też chcieli sobie załatwic pokój z widokiem na ocean i tarasem , a rezydenta polskiego z TUI też nie było w tym hotelu bo przeciez mają go w swojej ofercie , pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia1811 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:07 1. restauracje tematyczne sa 3: wloska, kanaryjska i argentynska, w opcji AI masz je w cenie, tylko trzeba rezerwowac dzień wczesniej od 9 do 14. Lepiej robic rezerwacje wczesniej, bo juz po 12 praktycznie nie ma wolnych miejsc. Oni zapisuja cie na konkretna godzine i dostajesz paragon, z tego co pamietam, to kanaryjska byla w piatek, argentynska w sobote, a wloska we wtorek. My bylismy na wszystkich, bo te restauracje sa bardziej kameralne i mila tam atmosfera, a jedzonko wszedzie pyszne i duzy wybor:) 2. pogoda: faktycznie bylo pare dni takich, ze byly chmury, ale temperatura byla wysoka. tacy znajomi niemcy wlasnie w taki pochmurny dzien najbardziej sie spalili, bo uznali, ze nie trzeba sie smarowac i lezeli caly dzien bez ochrony. Byly chyba 3 takie dni, podobno pierwsze od miesiaca. My wykorzystalismy te dni na wizyte w loro parku, bo bylo przyjemniej niz spacer w pelnym sloncu. Niektorzy pozyczali tez samochod i jechali na oddalona o 40km plaze playa de las terasitas kolo stolicy, tam bylo pelne slonce. 3. Animacje: my bylismy z 2 latka, wiec rzadko korzystalismy, ale oprocz weekendow, byly rozne zabawy dla dzieci, typu malowanie twarzy, rysowanie, jakies konkursy, tory przeszkod, plastelina. Ale po hiszpansku i po niemiecku. Wieczorem co drugi dzien o 20 mini disco w barze atlantida. Natomiast jest super plac zabaw z basenem z pilkami, zjezdzalniami, karuzelami, wszystko pod zadaszeniem, wiec dzieci slonce nie spali. Moja mała dlugo potrafila sie tam bawić. 4. Rezydent z TUI tez jest tylko niemieckojezyczny. Polskiego rezydenta nie ma tam w ogole z zadnego biura ( a z tego co widzialam, to z polskich biur ten hotel ma tylko neckermann i tui - chociaz w sumie to niemieckie biura ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia1811 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:12 5. Jezeli chodzi o numery to na 3 pietrze sa wszystkie od 300, tyle ze te od strony oceanu sa nieparzyste, a parzyste maja widok na basen. Pokoje na 4 i 5 pietrze maja mniejszy o ok. połowe taras, ale pokoje sa jakby ciut wieksze. My mielismy pokoj 337 i byl na samym srodku, ze zaden hotel nie zaslanial widoku na ocean. Bo te bardziej z boku, mogą miec nieco zasłoniety widok, z powodu stojących po drugiej stronie ulicy 2 hoteli. Sa one połozone nizej i w sporej odleglosci, ale mimo wszystko moga troche zaslaniac ocean Odpowiedz Link Zgłoś
mayli11 Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz 22.07.09, 20:52 Witam bardzo dziekuje za wyczerpujace informacje ale niestety nie polecimy do tego hotelu poniewarz biuro Tomitour zbankrutowało .Wiecej napisałam w poscie zatytułowanym do Mayli11 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Turquesa Playa-Puerto de la Cruz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 18:13 Dzięki za informację o tym hotelu,bo nigdzie nic nie mogłam znależć,ja jadę 6,08, i Twoje uwagi bardzo mi się przydadzą.Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś