Dodaj do ulubionych

dokarmianie

15.05.07, 08:56
moja córeczka jutro kończy 4m,aj za tydzień wracam do pracy,chę wprowadzić jeden lub dwa posiłki mlekiem modyfikowany(teraz karmię tylko piersią).nie wiem jakie wybrać i ile go podawać ,może macie w tej kwestjijakieś doświadzwnia.
Obserwuj wątek
    • sorriso77 Re: dokarmianie 15.05.07, 10:06
      ja dokarmiam od urodzenia - jeden posiłek dziennie, syn skończył 3 miesiace i
      srednio wypija teraz 120-130ml. Co do wyboru-ciężka sprawa - my przerabialismy
      zwykle Bebiko (mały mial zaparcia),ale skończylismy na Enfamilu 1- powaznym
      minusem jest cena - ok 26zł za puszke.Ale młodemu smakuje, kupa w porzadku,
      brak problemów z brzuchem. JAk zaczne wprowadzac wiecej posiłkow modyfikowanym
      mlekiem,pewnie przejde na tansze mleko... Dobre opinie ma NAN i Bebilon,ale
      nie próbowałam.Tylko jeżeli Twoja córka konczy juz 4 miesiace to nie wiem czy
      wtedy nie daje sie raczej juz mleka nastepnego - moze porozmawiaj z pediatra?
      JAk juz zdecydujesz sie na cos to daj jej rano, jakby była jakas niepokojaca
      reakcja to zawsze w dzien, a tak noc z głowy...........
      • niebieskaewka Re: dokarmianie 15.05.07, 10:50
        ja dokarmiam od urodzenia. Niestety, trzeba miec szczescie,zeby od razu trafic
        na mleko,ktore malcowi przypasuje. U nas np. po nanie 1 byly mega bole
        brzuszka.Dziecko nie bylo w stanie tego trawic.Po dwoch probach przeszlismy na
        humane1 i jak reka odjal. Jesli jeszcze nigdy nie jedliszcie sztucznego radze
        zaczac od mleka poczatkowego czyli 1. Jak sie przyjrzysz, mleko poczatk.mozna
        podawac nawet po 6miesiacu-info na opakowaniu. Probuj bez obaw,poki jestes w
        domku,bo jak bedziesz w pracy,ktokolwiekby z dzidzia nie siedzial,moze sobie
        nie dawac rady.
    • ivvvo Re: dokarmianie 16.05.07, 07:39
      ja natomiast mysle ze powinnas porozmawiac z Waszym pediatra - zna dziecko i na
      pewno bedzie umial/a doradzic smile
    • niuta_s Re: dokarmianie 16.05.07, 09:50
      dokarmiam od 6 tygodnia, jak mała przestała przybierać na wadze, po konsultacji
      z pediatrą zaczełam podawać bebilon ha 1, niestety trafiłam po jakimś czasie na
      felerną puszkę po której mała dostała kolek i zmieniłam jej mleko na nan ha 1-
      tego juz nie konsultowałam z pediatrą, i jest ok. Małej obydwa mleka smakowały,
      nie pluje nimi, i zawsze jest zdziwiona jak kończy się butelka smile)
      • niuta_s jeżeli chodzi o ilość 16.05.07, 09:52
        to na puszce jest napisane ile maksymalnie można podać na jeden posiłek, moja
        Basia ma 3,5 m-ca i zgodnie z etykietą z puszki może zjeść nawet 150 ml, ja
        przygotowuję ok 120, czasem zjada wszystko czasem zostawia 20-30ml
        • ambrozja Re: jeżeli chodzi o ilość 17.05.07, 10:55
          To nie do końca jest tak ze podają ile maksymalnie moze zjeść dziecko w danym
          wieku. Trzeba to wyczaic metodą prób i błędów. Mój syn ma 4 miesiące ( za 2 dni
          kończy ) i wg. puszki powiniem zjadać 120 - 150 ml mleka a bywa tak ze zjada 110
          a czasem zje 150 ml i jeszcze piersia poprawi smile) bo mu mało w butelce a mi się
          nie chce dorabiać. Dokarmiam raz dziennie ( wieczorne karmienie ) od prawie 2
          miesięcy bebilonem 1. Próbowałam tez nan1 ( dobrze reagował ) i humany 1 (
          fatalnie, darł sie jak wściekły). Każde dziecko jest inne i tutaj nie ma jednego
          wzoru postępowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka