Dodaj do ulubionych

Trzaskające biodro?

08.02.11, 15:49
Witam. Chciałem zapytać o poradę w sprawie moich bioder. Nie wiem co to może być za schorzenie. Mam z nim do czynienia już ładne kilka lat. Zaczęło się od dużego bólu bioder na boisku. Po około 2 tygodniach ból minął, ale zostało strzelanie w biodrach, aż do dnia dzisiejszego. Nie było to bolesne, może tylko trochę czasami, ogólnie mówiąc - dawałem radę. Cały czas gram regularnie amatorsko w piłkę. Ostatnio oprócz strzelania pojawił się ból ale już nie samych bioder a kości/ścięgien (nie wiem dokładnie) w kroczu pomiędzy pachwinami. Ból przechodzi do pachwin, z jednej strony odczuwam go w głębi pośladka (jeśli tak to mogę określić, bo inaczej nic nie przychodzi mi do głowy) i odczuwam też te biodra. Obecnie ból pojawia się w trakcie gry, następnego dnia mam trudności nawet z chodzeniem, a z kolejnymi dniami ból ustaje. I tak do następnego treningu. Jestem po 10 zabiegach naświetlania laserem pachwin i magnetronic. Czy mogę otrzymać jakąś poradę?
Obserwuj wątek
    • fizjo01 Re: Trzaskające biodro? 08.02.11, 16:35
      trzaskające biodro jest wywołane konfliktem pomiędzy taśmą powięzi - pasmem biodrowo-piszczelowym a krętarzem wielkim kości udowej. zabiegiem stosowanym w tym schorzeniu jest tzw. fenestracja polegająca na wycięciu okna w taśmie pasma bezpośrednio nad krętarzem, co usuwa konflikt. Przyjaciołka miala taka operacje i jest bardzo zadowolona.
      • carew77 Re: Trzaskające biodro? 08.02.11, 17:17
        Tylko czy u mnie rzeczywiście to schorzenie występuje, czy może coś innego? Obecnie ból jest odczuwany bardziej w okolicach pachwin a więc wewnętrzne strony bioder, a ból jedynie "promieniuje" do zewnątrz. Ból się nasila podczas napinania pachwin (stojąc w rozkroku ściągam biodra do wewnątrz)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka