Dodaj do ulubionych

NAPIECIA GLOWY- po rezonansie

22.10.11, 09:42
PROSZE POMOZCIE, MAM OKROPNY UCISK GLOWY I SILNE NAPIECIA ;-(
neurolog twierdzi, ze to nerwica.
zrobilam rezonans szyji i glowy. Glowa jest ok.
W opisie rezonansu szyji jest napisane:
" niewielkie, tylne uwypuklenie krazkow miedzykregowych C3-C4, C4-C5, C5-C6 modeluja nieco powierzchnie worka oponowego przy zachowanej rezerwie plynowej kanalu kregowego."
"Widoczne czesci kostne odcinka C kręgosłupa bez uchwytnych zmian pourazowych"
reszta wszystko ok.
CZY TO COS POWAZNEGO? DO KOGO NAJLEPIEJ UDAC SIE Z TYM W WAWIE?
Obserwuj wątek
    • tigerness Re: NAPIECIA GLOWY- po rezonansie 23.10.11, 07:41
      " niewielkie, tylne uwypuklenie krazkow miedzykregowych C3-C4, C4-C5, C5-C6 modeluja nieco powierzchnie worka oponowego przy zachowanej rezerwie plynowej kanalu kregowego."

Przytoczony przeze mnie fragment rezonansu sugeruje, że w odcinku szyjnym rozpoczął się proces tworzenia wypuklin krążków międzykręgowych - w zasadzie one na tych 3 poziomach już są, tylko niewielkie, chociaż i tak już modelują powierzchnię worka oponowego.

Czy zmiany w odcinku szyjnym mogą powodować opisywane u Ciebie b. silne objawy bólów napięciowych głowy?
      Moim zdaniem mogą.
      Do jakiego lekarza najlepiej udać się w Warszawie? Jeśli chodzi o odcinek szyjny, to mogę polecić pracującego w STOCERZ-e w Konstancinie (i przyjmującego prywatnie też w W-wie - można znaleźć na google)
      ortopedę oraz lekarza rehabilitacji dr Marka Krasuskiego.
      Z lekarzy neurochirurgów słyszałam same dobre opinie o dr Piotrze Bojarskim z Banacha.
      • 5cesena5 Re: NAPIECIA GLOWY- po rezonansie 23.10.11, 10:25
        dziekuje za odpowiedz.
        Masz racje Bojarski jest ok. Bylam kiedys z odcinkiem ledzwiowym u niego na Raclawickiej w Luxmedzie. Niestety niemam juz abonamentu. Potem bylam u Gorskiego na Brudnie- porazka!
        Mysle, ze on jest dobry w skompliowanych sprawach zwiazanych z mozgiem.

Na obrazie rezonansu niewidac jednak aby tworzyly sie przepukliny. Bardziej wyrazne jest ze te kregi uciskaja ten worek. Tak jakby kregi troche przesunely sie.
        Niemajac swiadomosci i przez swoja glupote przez caly sierpien jezdzilam na rowerze z ciezkim plecakiem na plecach. Czy to z tego?
      • 5cesena5 Re: NAPIECIA GLOWY- po rezonansie 23.10.11, 10:48
        czy to jest mozliwe aby od ponad miesiaca trwal proces tworzenia sie przepuklin?
        przeciez to jest wylanie sie dysku z kregu.
        Czy to moze trwac tyyyle czasu?
        Bole w uszach mam juz 2,5mies.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka