Dodaj do ulubionych

IB-matura międzynarodowa

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 18:09
Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o programie International
Baccalaureate. Jakie są średnie koszty przystąpienia do egzaminów i w ogóle
nauki? Jakie są wymagania? Jaką wiedzę potrzeba posiadać by zdać egzaminy
kfalifikacyjne? Dlaczego tak mało szkół w Polsce jest objętych tym programem?
Mam zamier pójść do liceum w Krakowie,a ,o ile mi wiadomo,nie mam tam liceum z
IB. Czy mogę uczyc się pierwsze lata w Krakowie,a potem np. w Warszawie z IB?
Obserwuj wątek
    • Gość: majka Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 22:13
      Skontaktuj się z V LO we Wrocławiu (np), przesyłają materiały informacyjne.
      Wiem, że oni robią nabór z różnych szkół i rejonów, mają też internat. Zbierają
      ludzi po 2 klasie LO. Podobnie pewnie jest innych liceach.
      • Gość: englik Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 19:12
        dzięki za informacje-skorzystam.Ty jesteś w tym programie?
        • Gość: czeko Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.chello.pl 09.04.02, 21:55
          ja właśnie zdaję. Jestem z Kopernika w wawie i zdaję..do Kopernika, do IB. :)
          • Gość: englik Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 16.04.02, 17:33
            I jak Ci poszło?Myślisz,że warto?
    • Gość: czeko Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.chello.pl 20.04.02, 13:51
      Egzamin do IB mam dopiero w czerwcu, więc jak mi poszło jeszcze nie wiem :).
      Wiem tylko, że jest cholernie trudny, muszę zdać 6 przedmiotów, ale prawda, że
      poziom IB w Koperniku jest wysoki.

Myślę, że warto. Jak nie zdam na IB to dla mnie zostaje już tylko human, a
      czuję, że nie do końca się tam spełnię. Więc IB musi wypalić.

A kto jak nie IB zapewni ci ciekawszy program? Mnie on wciąga i zaskakuje. No i
      tego mi potrzeba, a nie nędznego bezmyślnego wkuwania.

padr.
      czeko
      • Gość: englik Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 12:46
        Powodzenia.
        Odezwij się jak zdasz
        • Gość: czeko Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.chello.pl 26.04.02, 13:17
          Dzięki. Jak nie zdam poinformuję cały świat o swojej rozpaczy :).
          • Gość: czeko Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.chello.pl 08.06.02, 17:09
            nie zdaję bo...trafiło się roczne stypendium w Stejtsach....ale egzaminy do
            klasy IB w Koperniku sa dzisiaj :)
    • Gość: magdzia Re: IB-matura międzynarodowa IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 18:14
      ja tez jestem w klasie z miedzynarodowa matura,ale w gdansku, w III lo
      (topolowka). jest to pierwszy rok IB w naszej szkole i, szczerze mowiac, nic
      nie jest do konca dopracowane,a nauczyciele nie mowia najlepiej po angielsku.
      jesli jednak znajdziesz szkole,w ktorej program IB jest od paru lat - mysle,ze
      sie oplaca!pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka