Dodaj do ulubionych

Właśnie tak mi poszło..=/

IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 27.04.06, 13:36
osoba, któa układała test, jest delikatnie mówiąc NIENORMALNA! mieliśmy 2h na
25 pytań testowych i na pozostałe zadania otwarte. Wszytkie zadania otwarte
(z wyjątkiem biologii) wymagały żmudnych obliczeń i w to w dodatku na dużych
liczbach.. nie twierdze,że zadania były nie do rozwiązania ,ale z całą
pewnością i świadomością stwierdzam,że dla ponadprzeciętnego ucznia, za
jakiego się uważam, były nie do rozwiązania w tak którkim czasie. Liczby były
za duże, a nie wiem,czy autor testu pamiętał,nie wolno nam używać
kalkulatorów, a zadania bardzo skomplikowane i wymagające użycia wileu wzorów
i przekształceń. Nie wiem,czy po dzisiejszym teście mam szanse dostać sie do
klasy, o której myślałam.. bo szczerze powiedziawszy nie wiem,czy uzyskam
choć 30 pkt... Dziękuję za zmarnowanie mi życia! I mam nadzieję,ze sprawiło
Panu/i satysfakcę (przepraszam za wyrażenie) "uwalenie" trzech czwartych
polskich gimnazjalistów! Pozdrawaim wszystkich, z wyjątkiem autora testu, Mam
nadzieję, że jest Pan/Pani z siebie dumna/y.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cassie Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 27.04.06, 14:10
      Zapomniałam jeszcze dodać, że o ile mi wiadomo, ten test miał za zadanie
      sprawdzić poziom naszej wiedzy po trzech latach spędzonych w gimnazjum, a nie
      ośmieszyć nas i zrujnować przyszłość... Na kilkadziesiąt osob z jakimi
      rozmawiałąm na temat testu, dwie są z siebie zadowolone (~40 pkt). JA nie
      jestem, a dodam,ze z reguły mam same 5 ... to chyba o czymś świadczy..
      • Gość: ona Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:36
        w pełni sie z tobą zgadzam. Ja jestem uczennicą 5 i te zadania podobnie jak dla
        moich koleżanek również 5 i 6 sprawiły ogromną trudność straciłam "jedynie" 18
        punktów co to jest:/ papa moje wymarzone liceum bo sie do rzadnego nie
        dostanę:/ dziękuję bardzo !!!
        • Gość: Anka Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:39
          Szcerze mowiac teraz to sobie mozemy gadac://przeczytaja to? co ich obchodzi to
          ze nam zle poszło?..;/..=( załamałam sie..podtrzymuje mnie to..ze nie jestem
          sama..=(
      • katarzyna2213 egzamin gimnazjum 27.04.06, 16:20
        egzamin był do bani, żegnajcie licea ten kto układał był lekko mówiąc głupi.
        zadania były pojechane, dziękuję za zmarnowanie marzenia
        • Gość: hany Re: egzamin gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:11
          Wiesz to zalezy bo moglo wszystkim zle pojsc i wtedy licea obniza swoj min.
          prog pkt na przyjmowanie
      • Gość: pit Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:31
        to chyba świadczy o tym jak bardzo oceny nie ukazują wiedzy ludzi. Jak czlowiek
        co ma 5-6 nie potrafi rozwiazac podstawowych zadań, to jest to chore.
    • patrykelle n/c 27.04.06, 14:39
      ja rozwiazalem to w 1h! bez przedostatniego bo mi sie niechialo nawet podchodzic
      glodny bylem idz po rozum do glowy! dla mnie ten test byl banalny dzialania na
      duzych liczbahc ? ja tam mialem tylko na setkach tysiecy... setki tysiecy nie
      wiem czy wiesz byly nawet w 5-6 klasy PODSTAWOWEJ!
      • Gość: Cassie Re: n/c IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 28.04.06, 20:24
        no to może dla Ciebie był banał, ale bez obrazy nie gadaj głupoot.
        W godzinę test i otwarte, to jest nierealne. Tak sie skłąda,że mój kolega,
        jeden z najlepszych w szkole, też powiedział, że mu "tak sobie" poszło... więc
        nie opowiadaj głupot człowieku.. 'takie to było banalne' jak słysze coś
        takiego, to mi się wnętrzności przekręcają! Jeśli byłoby takie "banalne" to 3/4
        Polski, napisałoby znacznie lepiej! Nie sądzisz?
      • Gość: Olga tak tak;// IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:09
        Przesadzacie. Testy były banalne, wystarczyło pomyslec. A liczby się 'same
        skracały'. Liczenie pod kreską Wam obce??
    • Gość: ;( Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:37
      ZGADZAM SIE Z TOBĄ W 1000000000000000000%

MOIM ZDANIEM POWINNIŚMY PISAĆ JESZCZE RAZ NP ZA TYDZIEŃ I NA POZIOMIE TAKIM
      ZEBY NAWET SŁABSZY UCZEN MÓGŁ ZDOBYĆ TE 30 pkt bo za takiego sie uważam !!!!
      jestem Humanistką i nie chwaląc sie bede miała 47 pkt jakos tak a z Matmy
      obliczajac wyszło mi ............... 15 !!!!!!!!!!!!!!!! ;/// pZreciezz nie
      każdy jest tak mądryy jak te osoby które to układałyyy;/Dziękujeee
      zmarnowaliście mi życieee !!!!!!!!!!!!!!!!! i teraz bedziecie mieli na
      sumieniu śmierc paru osób bo niektóre moje koleżanki są załamane psychicznieee
      CIESZYCEI SIEE??????????
    • Gość: Gimnazjalistka Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 20:50
      Zadania były do rozwiązania w 2h, bez uprzedniej znajomości zadań i bez
      kalkulatora, oczywiście poprawnie, czego jestem najlepszym przykładem. Dodam,
      że wybitnie zdolna nie jestem. Czasami wydaje mi się, że inny test pisałam...
    • Gość: Kacia Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:42
      Ja osobiście uważam że obydwa testy były na poziomie gimnazjum, chyba w żadnym
      zadaniu nie było jakiegos terminu z zakresu liceum, wystarczy tylko opanować
      dobrze nasz program żeby test wyszedł pozytywnie;)nie wszyscy jesteśmy
      humanistami i matematykami w jednym i faktycznie niektórym potrzeba więcej
      czasu na rozwiązanie jakiegoś zadania innym mniej a ten egzamin miał dowieść
      kto na ile umie.A co to by było gdyby każdy otrzymał koło 90ptk/100, w tych
      lepszych szkołach znaleźli by sie sami wybitni a jak by był równy poziom to
      trzeba byłoby liczyc na farta bo komputer wtedy by losował. Trzeba jeszcze
      zaóważyć że próg punktowy tworzymy my sami więc jeśli dużo osób zwaliło ten
      exam to i próg będzie niższy:Dco jak co jeszcze jest czas na poprawienie ocen a
      za to też są punkty:)heh...zastanawiam sie tylko co będziemy mówić jak juz ten
      pierwszy rok w szkole średniej przetrwamy;]"-ale ja głupi byłem że sie nie
      uczyłem przeciez to co w gimnazjum było to same podstawy" albo "-test
      gimnazjalny było prosty w porównaniu z tym co teraz od nas wymagają" ;]
    • Gość: moniczka90 Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:43
      dla mnie oprocz tego ze po tych egzaminach sie niedostane do zadnej dobrej
      szkoly najgorsze jest to ze kulam wzory z chemi i biole z calych 3lat nauki a
      tu prosze pytanka z 3klasy z tego materialu co nedawno przerabialismy, wiec
      mozna bybylo to napisac ten lancuch i o wapnie gaszonym nawet bez nauki zadnej.
      to sie z lekcji jeszcze pamieta! zalamka! :/
    • Gość: PAULKA Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:49
      PROTESTUJEMY!!!! TO BYŁO MILION RAZY TRUDNIEJSZE NIŻ ZESZŁOROCZNY TEST.
      ROZPRAWKA O ŚMIECHU? ALE NIE BYŁO WESOŁO;(
      • Gość: Dhunter Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.06, 15:03
        Słuchajcie, jeśli egzamin był aż taki trudny. To progi punktowe do szkół się w
        jakimś stopniu obniżą, nie? No bo jak nie to bez sensu. Jeśli wieżyć Wam
        wszystkim na słowo to Poniatówka, Staszic, Batory i inne dobre szkoły nie beda
        miały nowych uczniów... (to byłby skrajny przypadek:D), więc szkoły biorąc pod
        uwage "trudność" egzaminów powinny obniżyć progi:|
        • Gość: Cassie Re: Właśnie tak mi poszło..=/ IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 04.05.06, 19:12
          Mam taką nadzieję. Czytając opinie w Internecie i słuchając znajomych, dochodzę
          do wniosku,ze naprawde słabo napisaliśmy. Wiem,że to marne pocieszenie, ale w
          tym wypadku "w kupie siła" =P No cóż, juz niczego nie zmienimy, pozostaje walka
          o jak najlepsze oceny. Życze powodzenia wszysktkim, którzy (podobnie jak jak)
          schrzanili exam, jak również tym, którym poszło lepiej. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka