Gość: freya IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 22:58 Jak oceniacie podręczniki do nowego liceum? Niektóre są dosyć dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ssylvia1 Re: nowe podręczniki licealne 08.01.03, 17:31 Niestety moim zdaniem podręczniki są beznadziejne i napisane bardzo nieciekawie... W mojej biologii Wsip jest wiedzy aż za dużo (najgorsze jest to że nauczycielka wymaga wiedzy z podrecznika na pamięć..)A ja jestem w klasie z biologią podstawową i nie mam zamiaru z niej pisać matury... Gdzie załozenia reformy?? Jak uczeń nauczy sie myśleć??? MOże to nauczyciele nie są "reformowalni"?? A może autorzy podręczników?? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: nowe podręczniki licealne 11.01.03, 13:42 Dlatego dobrze trafiać na nauczycieli, którzy wszystko co trzeba przekaża w taki sposób, by można było się później uczyć z notatek w zeszycie. Czytanie podręczników to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielicz Re: nowe podręczniki licealne IP: 212.160.235.* 11.01.03, 16:25 Co za głupota! Nawet najlepsze notatki są gorsze od średniego podręcznika, bo powstają na kolanie.Pomysł, żeby w XXI wieku zamieniać całą klasę w kiepską powielarkę(bo tak to działa) to jeden z najbardziej niedorzecznych pomysłów krążących po naszej oświacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: nowe podręczniki licealne 12.01.03, 17:28 Historia do nowego liceum ma dwie linie - podstawową i rozszerzoną. Czy to jakoś działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doik Re: nowe podręczniki licealne IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.01.03, 10:46 Mi sie tam podobają... Szczególnie fizyka WSiP-u z krążkiem. Można np. posterować reaktorem atomowym..... Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: nowe podręczniki licealne 12.01.03, 16:19 No tak, tylko fajnie że na jakikolwiek użytek z tej książki muszę jeszcze poczekać, bo ani mnie ani nauczycielowi nie jest do niczego potrzebna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabia Re: nowe podręczniki licealne IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 19:00 jasne fizyka z krążkiem to największe badziewie, a w szczegolnosci program rozszerozny. po każdej lekji nam mowia z ktorych stron kozemy sie uczyc a z których nie bo to tak badziewna ksiązka i połowa jest napisana żle Odpowiedz Link Zgłoś
n-l Re: nowe podręczniki licealne 07.02.03, 10:36 Wyszło na to, że najwięcej o podręcznikach mają do powiedzenia uczniowie. Fachowcy pierwszej wody. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: nowe podręczniki licealne IP: *.piasta.pl 10.02.03, 20:46 Moim zdaniem nie jest aż tak źle... Podręczniki są napisane dość przystępnym językiem, tak więc nie trzeba kuć na pamięć połowy książki. Stwierdziłam nawet, że książka z historii do starożytności jest mniej szczegółowa od tej, którą miałam w gimnazjum! Nie sądziłam, że w liceum będę się uczyć z książki z gimnazjum... Odpowiedz Link Zgłoś