14.01.14, 09:28
Forum co prawda raczej polskocentryczne, ale czasami jest jakis wyjatek. Na kanalach platnych co prawda seriali w cholere, ale zwykle to serie kontynuowane. Wczoraj rozpoczal sie nowy ... "Detektyw" z Harrelsonem i McConaughey'em. No i? No i dziwne, ale pozytywnie dziwne. Troche mnie zmrozilo jak zobaczylem aranzacje miejsca zbrodni przez seryjnego morderce (wciaz mam traume po "Hannibalu"), ale zapominajac o tym elemencie, cala reszta dala sie ogladac. Glownie za sprawa mocno nieliniowej narracji, no i dzieki tym dwom w rolach glownych. McConaughey chyba uznal, ze jak sie juz "zabiedzil" do innych rol, to i wykorzysta nowy wyglad. Dodano mu jeszcze odpowiednia dawke wewnetrznego "popieprzenia" i mamy ciekawa postac (choc nie wiem czy jego pesymizm nie wykonczy tej postaci). Harrelson ... no robi za normalnego (choc jak dlugo?).
Obserwuj wątek
    • manim Re: Detektyw 16.01.14, 10:26
      Obejrzałam. Aktorzy obsadzeni wbrew warunkom i chyba o to chodziło :)
      Od czołówki po ostatnią kwestię wypowiedzianą przez jednego z głównym bohaterów - wszystko w idealnej harmonii. I o to chodzi w bardzo dobrym kinie.
      • jaginger Re: Detektyw 28.01.14, 00:42
        Też obejrzałam. Dziwny. Chcę dalej...
        Jak nie przepadałam i trochę śmieszył mnie Matthew McConaughey tutaj bardzo zaskoczył.
        Nie wiem co powiedzieć.
        Atmosfera ciężka, gęsta, duszna, aj.
        Dlaczego w polskim kraju nie robi się takich seriali. Paradoks to stanowczo za mało.
        • matt_banco Re: Detektyw 28.01.14, 08:41
          Po drugim odcinku wstrzymalem sie z komentowaniem. Jakos mnie tak lekko znudzil, mimo ze wszystko przeciez zrobiono jak nalezy. Troche zmeczyla mnie ta ciezka atmosfera. Ale przy trzecim moje zainteresowanie zdecydowanie odzylo. Pomogly w tym swietne dialogi i pewien rodzaj humoru.
    • franekpiernik Re: Detektyw 26.03.14, 10:40
      Zacząłem wczoraj, niestety zmęczenie nie pozwoliło dotrwać do końca odcinka :/
      Ale faktycznie ciężka, budująca napięcie atmosfera, dobre dialogi, do istoty intrygi podchodzą nieśpiesznie przedstawiając powoli bohaterów. Podoba mi się :)
    • senioryta13 Re: Detektyw 16.04.19, 21:37
      moze mnie ktos zacheci ?
      McConaughey , nie lubie go, w pierwszm odcinku, taka jakas sztuczna gra, odlozylam juz dosyc dawno.
    • argentea Re: Detektyw 17.04.19, 12:19
      Obejrzałam 3 sezon (przez pomyłkę, myślałam, że to pierwszy), co jednak niczemu nie przeszkadza, bo sezony są niezależne od siebie. I uważam, że jest świetny, mroczny, wciągający, wielowątkowy... Obsada inna niż w pierwszym.
      • senioryta13 Re: Detektyw 17.04.19, 14:25
        ale czy takie sytuacje rzeczywiscie mogly sie zdarzyc, poniewaz w pierwszym odcinku, jesli dobrze pamietam, ukrzyzowanie kobiety na drzewie, wydawalo mi sie malo prawdopodobne i cale zamieszanie z tym zwiazane odebralam jako science fiction.
        jedyna jak na razie dobra wiadomosc to ta, ze McConaughey juz nie gra ;)
        • argentea Re: Detektyw 17.04.19, 15:42
          Nie, w trzecim chodzi śmierć chłopca i zaginięcie dziewczynki - tak w skrócie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka