kubissimo 03.04.09, 19:22 dacie im szanse, czy nie macie zludzen i od razu spisujecie na straty? ja w dziecinstwie uwielbialem serial FAME i chyba sie skusze przynajmniej na pilota polskiej podroby ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaginger Re: Tancerze 03.04.09, 20:07 Dam szansę. Chcę obejrzeć Cichopka w blond peruce. No i tak mocno go lansują;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosia Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 20:48 ja spisuję na straty. sam temat dla mnie marny, bazujący na aktualnych trendach. taniec sensem życia niczym w filmach rodem z Bollywood. naiwne i infantylne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Tancerze IP: *.skynet.net.pl 03.04.09, 21:07 mnie zastanawia co skusiło Dorocińskiego by wziąć udział w tej produkcji :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 21:31 nie powiem skąd wiem ale pierwszy odcinek jest świetny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Tancerze IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 14:01 nie wiem co go skłoniło,nie miałam zamiaru ogladać tego serialu ale właśnie przypadkowo sie dowiedziałam że Marcin Dorociński w nim gra i dla niego będę oglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasomnia Re: Tancerze IP: *.chello.pl 05.04.09, 15:36 Marcin Dorocinski to jest absolutnie jedyny powod ogladania przeze mnie tego knota. Patrzenie na niego i słuchanie go sprawia mi czysta przyjemnosc:) Mysle sobie, ze pierwszy odcinek, to powinien byc akurat na najwyzszym poziomie, coby zachecic widza. Tutaj zaczyna sie kiepścizną aż strach(dialogi, plastikowe postaci, przerysowane i niedojrzale aktorstwo - tu Glinka i Cichopek wiodą prym ). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Tancerze 05.04.09, 16:20 co do Glinki to ciezko mi zdecydowac, czy jej postac ma byc twarda i wymagajaca, czy moze zwyczajnie upierdliwa. Niestety warsztat tej pani nie pozwala sie domyslec :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 04.04.09, 15:17 Ja obejrzę, bo jestem niereformowalną fanką tańca w każdej odsłonie, oglądam wszystkie edycje TzG i YCD, i cieszę się, że będzie "taneczny" serial, chociaż jestem raczej pewna, że Cichopek będzie mnie okropnie drażniła, a ta blond peruka w niczym Jej nie pomoże, bo to ciągle będzie ta sama "Cichopek":/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dancer Re: Tancerze IP: *.chello.pl 04.04.09, 21:19 Cichopek w blond-peruce jest jeszcze bardziej cichopkowa niż normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 04.04.09, 21:28 Gość portalu: dancer napisał(a): > Cichopek w blond-peruce jest jeszcze bardziej cichopkowa niż > normalnie. dokładnie tak, może powinna ogolić głowę? chociaż Grabowskim to ona napewno nie jest, więc to też byłby chybiony zabieg:/ Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Tancerze 04.04.09, 18:56 nie będę oglądać ale podoba mi się piosenka z zapowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Tancerze 04.04.09, 20:31 nudne trochę. poza tym kultywują okropny zwyczaj mieszania nazwisk z imonami. nazywam się Kuba. Kuba to mogę mieć na imię. a nazywam się Kowalski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 20:34 na razie eeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Tancerze 04.04.09, 21:00 Nic straconego. Nowy taneczny serial na TVN-ie wkrótce. Będzie lepszy bo to przecież TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 04.04.09, 21:31 shatmach napisał: > Nic straconego. Nowy taneczny serial na TVN-ie wkrótce. Będzie lepszy bo to > przecież TVN. > jeśli formuła będzie taka jak czytałam, czyli oparta wyłącznie na tancerzach, którzy przy okazji mają grać, no to nie wiem, Bosak w Kochaj i tańcz w scenie tanga robiła wrażenie, ale na tym powinna poprzestać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Tancerze IP: *.aster.pl 05.04.09, 20:02 dno!!! ale na stronce serialu "publiczna" nadal udaje ze jest boski :))))) forum.tvp.pl/index.php?board=377.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Tancerze IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.09, 21:00 no niestety, I odcinek mnie nie zachęcił a i Dorocińskiego było mało (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dancer Re: Tancerze IP: *.chello.pl 04.04.09, 21:21 no, niestety, kaszana straszna. Dialogi drętwe, scenariusz pierwszego odcinka możnaby streścić w 10- minutowym filmiku. No i przede wszystkim TAŃCA MAŁOOO!! Ale może się rozkręci... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 04.04.09, 21:25 Nie był to fajerwerk, ale film z klimatem, który nawet mi się podobał, muzyka, wnętrza, to wszystko wg mnie dobrze współgra ze sobą, obsada wydaje się trafiona, Cichopek trochę przerysowuje postać głupiej blondynki różnymi niepotrzebnymi gestami, ale to nie jest dla mnie zaskoczeniem:/, na szczęście nie było Jej w nadmiarze, lubię Niemirską i Bakę, woźnego miał grać Trela, szkoda, że zrezygnował(?), amatorzy grają jak...amatorzy, Lesz, jakiś tancerz z YCD, Glinka też taka sobie, ale gra wredną postać i to się Jej udaje, więc może nie jest zła, tyle na gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 21:31 Nudno. Też dla Dorocińskiego oglądałam, ale nie wiem czy dalej będę się poświęcać.:) Ja rozumiem, że to serial, tematyka rozrywkowa, więc nie oczekuje nie wiadomo czego. Ale skoro jest o tańcu to niech chociaż ten taniec będzie, tempo, energia. A tu zamiast tego mamy wątki i postacie najbardziej typowe z typowych - nieśmiały chłopak z prowincji kontra zarozumiały przystojniak, rozdygotana gwiazda, której załamała się kariera, uczennice - piękność gwiazda, sympatyczna luzara (Lesz) no i oczywiście musi być pensjonarka, która wstydzi się rozebrać w szatni. Żeby jeszcze z tych ogranych wątków coś ciekawego wyszło. Na razie średnio. Na plus - Glinka jest przepiękna, Dorociński przystojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxim Re: Tancerze IP: *.chello.pl 04.04.09, 22:50 Czemu wciąż lansują Katarzynę Glinkę? Przecież z niej taka aktorka, jak z koziej .... trąba :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Tancerze IP: *.aster.pl 04.04.09, 22:54 Do tej roli pretendowała też Anka Bosak, przegrała(na szczęście) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Tancerze 05.04.09, 12:40 hmmm, to chyba nawet nie lezalo kolo dvd z Fame ;) w kazdym razie pojawia sie kilka pytan: - kto napisal ten scenariusz? - co tam robia Niemirska, Dorocinski i Baka? - kto uznal, ze dobrym pomyslem bedzie zatrudnienie Kasi Cichopek, ktorej rola polega na nasladowaniu... Kasi Cichopek z programu Jak oni spiewaja? - kto zatrudnil Kamila Czarneckiego? Ok, to wzglednie przystojny chlopak z intrygujacym zgryzem, ale co najwyzej powinien dostac role taneczna rolę niemą :/ w sumie jedynym pozytywem jest Magda Walach. A to chyba za malo, zebym za tydzien znowu wlaczyl tv :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka_mala Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 13:35 podobno rola Cichopek została napisana specjanie dla niej ;) to o czymś świadczy ;D a ogólenie serial średni, głowna bohaterka (ta która gra Glinka) wyjatkowo niesympatyczna, narazie srednio to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 05.04.09, 13:45 kubissimo napisał: > hmmm, to chyba nawet nie lezalo kolo dvd z Fame ;) > w kazdym razie pojawia sie kilka pytan: > - kto napisal ten scenariusz? > - co tam robia Niemirska, Dorocinski i Baka? > - kto uznal, ze dobrym pomyslem bedzie zatrudnienie Kasi Cichopek, > ktorej rola polega na nasladowaniu... Kasi Cichopek z programu Jak > oni spiewaja? > - kto zatrudnil Kamila Czarneckiego? Ok, to wzglednie przystojny > chlopak z intrygujacym zgryzem, ale co najwyzej powinien dostac role > taneczna rolę niemą :/ > > w sumie jedynym pozytywem jest Magda Walach. A to chyba za malo, > zebym za tydzien znowu wlaczyl tv :/ W kwestii scenariusza to nad serialem pracuje zespół, więc odpowiedzialność się rozkłada;) Niemirska, Baka i Dorociński pewnie zarabiają na rachunki, czym aktorzy często usprawiedliwiają swoją bytność w "kontrowersyjnych" produkcjach, wcześniej pisłam że żałuję, że nie ma zapowiadanego Treli, ale chyba w porę się zorientował;), niestety chyba nie było opcji, żeby nie było Cichopek w tym serialu, zaparła się strasznie, szczególnie po nieudanej przymiarce do Kochaj i tańcz, ma silne poparcie w osobie pani Łebkowskiej, ale pasuje do tego grona nauczycieli( i aktorów) elitarnej artystycznej uczelni jak pięść do oka, i to jest niby rola specjalnie dla niej napisana, porażka taka sama jak jej peruka:/, Kamil Czarnecki to taki typ do którego teoretycznie nie ma się o co przyczepić, bo przystojny, ładne zęby, ale uśmiech to już kwintesencja sztuczności i myśli się, żeby szybko zniknął z pola widzenia bo drażni, a już broń Boże nie próbował grać, być może jest to ta osoba o której mówił Olbrychski junior, że ma już dużą rolę w Tancerzach, ale w ostatniej chwili reżyser zatrudnił swojego ulubieńca, może dlatego, że tańczył w Moulin Rouge? tylko, że dla tego serialu jest to raczej bez znaczenia, w serialu "gra" również nasza tancerka z Lido, Dorota Czaja, ale wydaje mi się, że w tym przypadku rozczarowań raczej nie będzie, fajnie się na Nią patrzy, fajnie się słucha w wywiadach, mam nadzieję, że dobre wrażenie pozostanie również wtedy kiedy się odezwie w serialu. A TVN zapewne patrzy i wyciąga wnioski;) Odpowiedz Link Zgłoś
brettka Re: Tancerze 05.04.09, 15:57 Dorociński, w jednym z wywiadów, przyznal, ze zdecydowal sie zagrac w "Heli w opalach" by splacic dlugi czy rachunki, wiec odpowiedz sama sie nasuwa .. coz, pozostaje miec nadzieje, ze nie bedzie sie tak wiecznie chalturzyl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Tancerze IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.09, 20:45 Tak, Magda Walach obok Dorocińskiego to druga osoba, która daje plus dla filmu,a swoją drogą widzę, że Marcin nie tylko u mnie wywołuje mocniejsze bicie serca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Nie ma co grac IP: *.ok.ae.wroc.pl 05.04.09, 14:08 Nigdy nie moge zrozumiec, jak to jest z tym przyjmowaniem roli. No dobra, ok ... rachunki trzeba placic, ale przeciez chyba przyjmujac role ktos czyta scenariusz (no wiadomo, ze byc moze nie calosci, ale przynajmniej kilku odcinkow) i chyba "slyszy" ze nie ma czego grac, bo nie ma postaci. A nawet jak juz wezmie ta role, to co ... przestawia sie w tryb "play" i zero refleksji, ze kwestie drewniane i brzmia kiepsko. Nie mowiac o tym, ze "teksty" to od dawien dawna jeden z elementow nosnych kazdego serialu i wcale nie musza byc smieszne, ale musza byc naturalne. Z calego zamieszania, to tylko lokalizacja sie broni i scenografia, chociaz te szafki szatniowe jakos tak po "amerykansku" zagraly, no ale moze zbyt dawno bylem w szkole ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: Nie ma co grac 22.04.09, 13:11 O matko i córko ! Scenografia najgorsza z najgorszych moim skromnym zdaniem, bo kilka scen kręcono przed wydziałem na którym bywam i jak tylko zobaczyłam znajome rejony serce mi stanęło :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Nie ma co grac IP: 87.105.189.* 24.04.09, 11:01 A co ma scenografia do budynku wydzialu, na ktorym bywasz? Co za bzdury piszesz czlowieku? Akurat scenografia w tym serialu to jego bardzo mocny punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Tancerze 05.04.09, 21:29 dam jeszcze jedną szansę za tydzień, bo jestem ciekawa, co z tym tańczącym na śniegu (a raczej, jak to się stanie, że go przyjmą, bo że przyjmą, to nie mam wątpliwości). wszystko w tym serialu jest czarno-białe i rysowane potwornie grubą krechą. jak ktoś wredny, to na maksa. postaci zróżnicowane sztampowo. teksty nadęte do bólu. ale może w drugim odcinku będą fajniej tańczyć. no i walach i dorociński :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parasomnia Re: Tancerze IP: *.chello.pl 05.04.09, 22:41 Ja na pewno obejrzę, z zwiastuna wynika, ze w kolejnym odcinku Marcin będzie się rozbierał :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Tancerze 05.04.09, 21:38 Po nadętej akcji promocyjnej dostałam to czego oczekiwałam, a oczekiwałam niewiele. I ok, dobrze się oglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Tancerze 05.04.09, 21:56 przemyślałam sobie i spisuję na straty. zastanawiałam się, czemu tak dobrze ogląda mi się seriale typu 24, Chirurdzy czy House, a tacy Tancerze nie potrafili mnie porwać. i mi wyszło, że w tamtych serialach inaczej są rozłożone akcenty - najważniejsze jest wydarzenie (przypadek medyczny, akcja terrorystyczna), wokół którego toczy się akcja, a postaci bohaterów są zgrabnie wokół tego zaplecione. interesuje mnie akcja, więc zaczynają mnie obchodzić ludzie w nią zaangażowani. a w Tancerzach na dzień dobry zostałam zbombardowana problemami ludzi, którzy mnie jeszcze nic nie obchodzą. tematem pierwszego odcinka był egzamin do szkoły tańca, a ten egzamin gdzieś tam się plątał bo bokach jedynie. etam. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 05.04.09, 22:10 To o czym piszesz wydaje się takie proste i wręcz oczywiste, scenarzyści na pewno o tym wiedzą, czyli co? eksperymentują? bo nie chce mi się wierzy, że nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Tancerze 05.04.09, 22:39 może oni myślą, że robią Sztukę? a powinni zacząć robić rzemiosło. tacy inżynierowie dusz, co gwożdzia nie potrafią wbić. Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Tancerze 13.04.09, 15:33 Bo w tamtych serialach jest pomysł, historia, SCENARIUSZ, realizacja i aktorstwo na przyzwoitym, a czasami nawet ponad przyzwoitym poziomie. Zupełnie inna konstrukcja seriali niż nasze polskie drewienka. Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Tancerze 07.04.09, 09:14 obejrzałam powtórke, serial troszke nudny, ale obejrze drugi odcinek, moze sie rozkręci..jedyny ciekawszy watek, to wątek z Madzia Walach...niektóre dialogi wykonywane przez tancerzy mega sztuczne i chyba mam alergie na tego tancerza z You Can Dance, mam ochote wywalic telewizor przez okno :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzzzena Re: Tancerze-dajcie spokoj z krytykowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:10 witam, i ja wczoraj obejrzalam powtorke,(dobra pora i dzien)bardziej mi pasuje niz sobota godz20.00...no i.: -troszke sie ciągnął i przez to przynudnawy ale -muzyka na plus, zdjęcia tez ok, Magda Walach super, Dorocinskiego na razie za malo, Baka in plus, po Fali zbrodni mialam na niego alergie a tu widac inna postac i bardzo dobrze mu to wychodzi. Doceniam Glinke, w Barwach szczecia slodka corusia a tu babka z pazurem (dobrze jej idzie!) -swoja droga nie widze w tej roli Cichopek (jak ja lubie). Mecwaldowski - kolejna rola biedaka ktorym babki poniewieraja, ale te jego miny i gesty i sposob mowienia wskazuja ze nie moze nikt inny byc na jego miejscu (jest idelany - uwielbiam go!) pozytywnie zakrecony. Kasia Cichopek (podobno dla niej ta rola byla pisana - no masakra, ja bym uznala takie stwierdzenie jako obraze) ale radzi sobie z ta rola. Irytujaca i smieszna ale chyba taka ma byc... Ten chlopaczek z You can dance...z tym usmiechem... gra role cwaniaka i niezle mu idzie (bo z tego co pamietam, to byl skormny, sympatyczny) ale mowi jak MROCZKI i nawet podobny do NICH... ale wymowa tragiczna, wypowiada swoje kwestie sztucznie, niestety...zdecydowanie lepiej tanczy. Natalia Lesz in PLUS, naturalnie, swobodnie, -lubie ja, jest dobra. No i daje szanse, mysle ze sie rozkreci - nie tak jak Teraz albo NIgdy - ktory pozal sie Boze jest na prawde gniotem... Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Tancerze-dajcie spokoj z krytykowaniem 07.04.09, 12:02 Komu strzelil do glowy pomysl zeby cichopkowej dac blond peruke??? wyglada w niej fatalnie:/ w serialu ta peruka ma niby grac prawdziwe wlosy??? skoro od razu widac ze to peruka? przeciez to jej w ogole nie pasuje, ma fajne czarne wlosy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Tancerze-dajcie spokoj z krytykowaniem IP: *.chello.pl 07.04.09, 13:12 > Mecwaldowski - kolejna rola biedaka ktorym > babki poniewieraja, ale te jego miny i gesty i sposob mowienia > wskazuja ze nie moze nikt inny byc na jego miejscu (jest idelany - > uwielbiam go!) pozytywnie zakrecony Tak sobie myślę, że chyba jego rolę miał mieć Rafał Olbrychski. Na szczęscie nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Tancerze-dajcie spokoj z krytykowaniem 07.04.09, 13:36 Tragedia, nudne + Cichopek w tej peruce mówię temu staowcze NIE Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Tancerze 07.04.09, 13:42 tak, jak napisałam na forum Telewizja: nie porwało, ale dam jeszcze szansę przy drugim odcinku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena62 Re: Tancerze IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.09, 23:01 oo! co taka cisza po II odcinku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 08:51 mega nudny serial, dałam szanse w drugim odcinku, ale nic specjalnego...daruje sobie, no chyba ze nic ciekawego nie będzie w pon o 22 Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Tancerze 12.04.09, 13:37 czy odcinki nadawane w poniedzialek o 22 to wersja nieocenzurowana? bo jak na powtorke to dziwna pora, a podobny chwyt stosowala TVP w przypadku serial RZYM ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Tancerze 12.04.09, 09:54 nie chciało mi się oglądać, to i gadać nie mam o czym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du-ka Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 13:38 A ja dałam szansę drugiemu odcinkowi, i nawet nie zdzierżyłam do końca. Moim zdaniem przy drugim pierwszy odcinek wydaje się super spójny, a do tego miał ładną scenografię i niezłe zdjęcia. W drugim co było drewniane, zostało, a do tego jedna niespójna bzdura goni następną. Żadna szkoła nie może uczyć w trybie 11 godzin dziennie codziennie. Pierwszy (i jedyny?) rok studiów/szkoły, pierwszy dzień, i cała grupa tańczy w układzie, a uwagi pani od tańca sprowadzają się do "nieźle, nieźle"? To samo na klasycznym - wszyscy nagle wiedzą co mają robic jako grupa? Jak ktoś może się godzić na takie bzdury w scenariuszu? Że niby co, ci aktorzy jak tam weszli to od razu takie układy wywijali? Do tego jakieś teleportacje, raz tu raz tam, idiotyczne zadanie z aktorstwa z rozbieraniem, rozbierana scena miłosna dla ludzi nie mających o aktorstwie pojęcia? Doskonały pomysł. Mam wrażenie że adresatem są żeńskie 12-latki, i może one to łykną, tylko czemu godzina emisji to 20 w sobotę? Chyba że założenie jest takie, że widz dorosły użyna się w tym czasie do nieprzytomności w towarzystwie przyjaciół, albo z założenia ogląda propozycje konkurencji. Reasumując - ani fabuły, ani dialogów, ani dobrze pokazanego tańca, ani ciekawych postaci. Parę ładnych buź - i może te dziewczynki zaistnieją medialnie, innych pozytywów tej produkcji nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena62 Re: Tancerze IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.09, 16:00 ja równiez dałam szansę na II odcinek ale absolutnie mnie nie przekonał, oglądam dla Dorocińskiego i Walach ale chyba - wybaczcie mi, nie bede dalej oglądać Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Tancerze 12.04.09, 16:58 z jednym sie nie zgodze - taniec jest w miare sensownie filmowany, a calosc sprawnie zmontowana. Przynajmniej na tle pierwszego tanecznego filmu made by tvn. Tam praca kamery byla fatalna, a montaz pograzyl wszystko. Tu przynajmniej widac calkiem niezle choreo Krzyska Adamskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 12.04.09, 17:39 Choreo może i niezłe i lepiej filmowane niż w Kochaj i tańcz, ale jak słusznie zauważył(a) du-ka, pomysł ze świetnym tańcem grupowym nowej grupy to lekkie przegięcie, podobnie jak rozbierana i GRANA scena aktorska, mocno to było naciągane i nieprawdziwe i w tą stronę to chyba niestety zmierza:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Tancerze 12.04.09, 22:51 alez ja sie o logice w ogole nie wypowiadam. po co rozmawiac o czyms, czego nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kkokos Re: Tancerze 12.04.09, 23:26 ja przypuszczam, że ta rozbierana wprawka aktorska to miało być coś, co w zamierzeniu widza zelektryzuje, przykuje do ekranu - po co robić coś takiego w 40. odcinku, skoro można już w drugim, wtedy więcej widzów wręcz hipnotycznie się wciągnie w oglądanie.... ja się niestety nie wciągnęłam, to była szansa druga i ostatnia, więcej nie zamierzam tego oglądać. przykro mi tylko było patrzeć na dorocińskiego wygadującego tak dramatyczne bzdury z całą świadomością, jak straszne bzdury wygaduje. ale ale, scena "czy ja byłam z pieskiem czy bez pieska" mnie rozśmieszyła - głównie pewnie przez przywołanie tego cytatu. to jednak za mało, bym oglądała dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot7 Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 11:15 a ktos wie co to za utwor z zapowiedzi i reklamy serialu ? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Tancerze 21.04.09, 17:45 z tej całej wprawki najfajniejsze były "próby" rozebrania sie rpzed lustrem i scena w której Lesz wyszła nago na korytarz i nauczyciel ją spotkał:) "ja byłam z pieskiem czy bez pieska?" boskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Tancerze 13.04.09, 13:51 Obejrzałam "zachęcona" ;) Dlaczego nie wspomnieliście,że tam gra Lidka z Pancernych??? Co do peruki Chichopkowej to widzę,że nikt tu nie zrozumiał,że o to chodziło aby wyglądała sztucznie.Na egzaminie jeden z facetów zapytał złośliwie gdzie kupiła włosy :) Cała jej rola to słodka idiotka.I bardzo grubo wygląda.Czego ona uczy? Podobało mi się rozwinięcie skrótu ABC i koedukacyjna szatnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 23:23 Takze ze zdumieniem spostrzegłem, ze niemal nikt na tym forum nie skumal, ze teksty dla Cichopek sa napisane specjalnie ironicznie i podkreslaja cale zamieszanie dotyczace tej aktorki. MHO dobry zabieg, a ze ni ewiele osob to zrozumialo, to w koncu nie dziwota - to forum nie nalezy do 'kuzni geniuszy' w koncu. Co do serialu: ogolnie jest ciekawy i jesli polska wersja nadazy za oryginalem, to od 5-6 odcinka pozwinno byc juz bardzo fajnie. To, co mnie denerwuje w Tancerzach, to nielogicznosci spowodowane chyba pospiechem realizacyjnym (np. koncowa scena odc. 1 - jest snieg, pierwsza scena odc.2 w tym samym miejscu - sniegu brak, i kilka innych), ale generalnie oceniam na plus i dam mu szanse. Oryginalne Un Paso Adelante to naprawde swietny serial. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 18.04.09, 11:05 Gość portalu: greg napisał(a): > Takze ze zdumieniem spostrzegłem, ze niemal nikt na tym forum nie skumal, ze > teksty dla Cichopek sa napisane specjalnie ironicznie i podkreslaja cale > zamieszanie dotyczace tej aktorki. MHO dobry zabieg, a ze ni ewiele osob to > zrozumialo, to w koncu nie dziwota - to forum nie nalezy do 'kuzni geniuszy' w > koncu. a mnie się wydaje, że jednak większość skumała, rzecz w tym, że ta konwencja w której pokazano Cichopek wg mnie jakoś nie bardzo pasuje do reszty i raczej jest potwierdzeniem faktu, że rola została specjalnie dopisana dla Cichopek i niestety na taką na siłę dopisaną wygląda:/ Odpowiedz Link Zgłoś
falusinski Re: Tancerze 19.04.09, 14:03 thorgalla napisała: > Cała jej rola to słodka > idiotka.I bardzo grubo wygląda.Czego ona uczy? I to jest właśnie najgorsze: ONA UCZY ŚPIEWU!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfield Odc.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 21:43 Obejrzałem odc.3 i - po lekkim załamaniu dwoma pierwszymi odcinkami - odetchnąłem z ulga: ten serial wciąga, akcja nabiera tempa, taniec wpleciony w akcje i dramaturgie całkiem zgrabnie (choć tu czuje jeszcze niedosyt). Czekam niecierpliwie na odc.4. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Odc.3 18.04.09, 23:13 Dzisiejszy odcinek tylko potwierdził, że rola Cichopek to wg mnie porażka, widać, że Cichopek usiłuje się odciąć od wizerunku Madzi, czy kogo ona tam grała w MjM,ale środki wyrazu jakimi to robi predystynują Ją raczej do udziału w słabym kabarecie, a nie do roli nauczycielki w prywatnej, prestiżowej szkole artystycznej. Wydaje mi się bardzo nieprawdziwe to, że dyrektorka mogłaby kogoś takiego zatrudnić, obok postaci granych przez Bakę, Dorocińskiego czy Walach, poza tym zastanawiam się, dlaczego choreograf nie ma wpływu na reżysera w kwestii obrazowania treningów tanecznych, które wyglądają bardziej na generalną próbę przed występem, a nie treningi początkujących studentów. No i ta okropna czołówka w identycznej konwencji jak większość seriali z miłościa w tytule:/ Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Odc.3 22.04.09, 09:20 Rola Cichopek napisana na siłę i bez pomysłu. Pozostałe postaci są ostro zarysowane, tylko ta jest bez wyrazu. Scenarzysta jej nie lubi czy co? I pamiętacie może kogo miała grać pierwotnie, gdyby nie zaciążyła? Bo nie wyobrażam jej sobie jako postaci Romy, czy Alicji. To byłaby katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Odc.3 IP: *.chello.pl 22.04.09, 10:41 Wydaje mi się, że miała grać Romę. Nie wyobrażam jej sobie w tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Odc.3 22.04.09, 18:31 Tak, miała grać Romę, też sobie jej nie wyobrażam, podobnie jak w roli, którą grała Miko w Kochaj i tańcz, o którą to Cichopek miała wielki żal, że nie została nawet zaproszona na casting, patrząc na nią mam nieodparte skojarzenie z Mroczkami, aktorka jednej roli(co by nie grała) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 19.04.09, 11:43 Czy ktoś wie ile odcinków miał oryginalny serial Fame? Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze 19.04.09, 12:55 Dzięki, spodziewałam się, że przy okazji jakiś antagonista dołączy złośliwy komentarz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aie Re: Tancerze IP: *.aster.pl 19.04.09, 19:24 Jak nazywa sie aktorka która gra jedna z tancerek, taka z rozowa grzywka ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tinki1 Re: Tancerze-daje szanse! 22.04.09, 12:54 widac ze nagonka trwa.Mnie sie podoba.Widac ze sie rozkreca.Walach jest swietna, rola alkoholiczki dobrze jej wychodzi, tylko ta rudosc jest zbyt mocna...ona jest urocza kobieta. Roma-Glinka jest wymarzona do tej roli, nie wiem jak ktos mogl myslec o Cichopek...nie poradzilaby sobie ze stworzeniem postaci takiej wrednej jedzy...Mecwaldowski - uwielbiam tego faceta!Boski w kazdej melj rolce.Dorocinski tez OK, glos mnie powala... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Tancerze-daje szanse! 22.04.09, 13:01 Ja tam nie "naganiam". Może dlatego, że oczekiwań wielkich nie miałam, pierwowzorów nie oglądałam, taniec to nie moja pasja tylko rzecz do pooglądania, to i serial ogląda się ok. Wałach ucieka od roli dobrej kobiety z TwT, a Glinka pozytywnie mnie zaskoczyła (choć widzę ją może w drugiej produkcji dopiero). Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Tancerze-daje szanse! 22.04.09, 19:13 lilith76 napisała: > Wałach ucieka od roli dobrej kobiety z TwT, Walach. Odpowiedz Link Zgłoś
pas.ja Re: Tancerze-daje szanse! 23.04.09, 11:58 www.wirtualnemedia.pl/article/2690660_TVP2_Tancerze_nie_radza_sobie_z_konkurencja.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Tancerze-daje szanse! 23.04.09, 17:53 Będzie jeszcze gorzej:/Przeczytałam, że do serialu ma dołączyć Mroczek i Płoszajski, dla mnie to będzie nie do oglądania, obydwu "aktorów" nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Tancerze-daje szanse! IP: 87.105.189.* 24.04.09, 10:58 Ale oni maja sie pojawic jedynie w epizodzie w jednym odcinku. Maja grac gwiazdy udajace sie na jakis koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfield odcinek 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 23:37 Jak dla mnie - świetny. Szkoda, ze pierwsze 4 nie były tak dobre. Nareszcie klimat, który od początku powinien dominować w serialu: luz, radość, zabawa, taniec i muzyka. Scena, kiedy Rafa i Jerzy robią improwizacje na saksofonach, uczniowie przyłączają się do nich i zaczynaj tańczyć, Niemirska i Baka podrygując poddają się nastrojowi - bardzo fajna. Do tego dobre teksty - zwłaszcza Dorocińskiego i Mencwaldowskiego, śmieszna (ale pozytywnie) Cichopek - po prosu czekam na kolejne odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: odcinek 5 03.05.09, 08:15 śmieszna (ale pozytywnie) Cichopek > - śmieszna?ja z zażenowania przełączyłam kanał jak sie "tarzała" po podłodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: odcinek 5 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.05.09, 09:15 Cichopek to była żenada. Nie dało sięoglądać. Jeśli to miała być postać komiczna, to sorry, ale im nie wyszło ani trochę Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: odcinek 5 03.05.09, 10:09 Gość portalu: jk napisał(a): > Cichopek to była żenada. Nie dało sięoglądać. Jeśli to miała być postać komiczn > a, to sorry, ale im nie wyszło ani trochę niestety, Cichopek tylko drażni, odnoszę wrażenie, że na siłę chce się odciąć od postaci z MjM i po prostu przerysowuje swoją serialową postać, efekt jest sztuczny i wyjątkowo irytujący, a 5 odcinek podobał mi się, jestem pozytywnie nastawiona do tego serialu jak do wszystkiego co z tańcem jest związane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du-ka Re: odcinek 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 11:35 Problem z Cichopek polega chyba po prostu na tym, że to dziewczę uwierzyło że potrafi grać, co gorsza uwierzył w to też ktoś, kto zatwierdzał obsadę tego serialu. W "MjM" gra postać podobną do niej samej, stąd wypada dość naturalnie. Postać w Tancerzach jest po pierwsze źle pomyślana, bo jest jakby sitcomowo przerysowana i nie pasuje do konwencji tego serialu, a po drugie wymaga od aktorki umiejętności, których KC po prostu nie ma i wypada jak w szkolnym skeczu. Przerysowana komediowo jest tez postać grana przez Mecwaldowskiego, ale on wie co robi. Wpychając KC do tej produkcji ktoś się po prostu bardzo pomylił. A tak na marginesie, to w tej rudej peruce wyglądała jakoś fajniej, pasowała jej do zaczerwienionego nosa. A co do serialu, który jednak podglądam, jak widać, to jeśli przestanie się go oceniać w kategoriach jakiegokolwiek odzwierciedlania rzeczywistości, to jest całkiem przyjemny w tej bajkowej konwencji. Dla ładnych obrazków i Dorocińskiego z Walach można popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: odcinek 5 03.05.09, 12:37 a mnie rozwaliło, jak jechali na Krynicką - Walach miała tam spotkanie AA. Dla niezorientowanych - ul. Krynicka we Wrocławiu to klasyczne blokowisko 10-piętrowców. Czyli na pewno nie na tej ulicy kręcono scenę. Wiem, że nie o tym cały wątek, ale to tak a propos wiarygodności Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: odcinek 5 03.05.09, 12:43 yoka1 napisała: > a mnie rozwaliło, jak jechali na Krynicką - Walach miała tam spotkanie AA. Dla > niezorientowanych - ul. Krynicka we Wrocławiu to klasyczne blokowisko 10-piętro > wców. Czyli na pewno nie na tej ulicy kręcono scenę. > podobnie jak serialu "39 i pół" Zielona Góra była kręcona w Pułtusku, na co mocno obruszyli się zielonogórzanie > Wiem, że nie o tym cały wątek, ale to tak a propos wiarygodności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: odcinek 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 21:25 yoka1, prawda czasu, prawda ekranu. To serial, a nie dokument. Choć przyznam, ze mnie, jako Wrocławianina tez ta scena 'zabolało'. Tylko co z tego? Mogli w scenariuszu napisać 'Wiśniowa', bo to chyba tam była ta scena kręcona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba Re: odcinek 5 IP: *.atmgrupa.pl 04.05.09, 13:24 Także uważam, ze ostatni (5) odcinek był najlepszy z dotychczasowych. Szkoda, ze nie było tego klimatu w pierwszych 4 odcinkach i całość straciła rozpęd (i zniechęcona widownię) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: odcinek 5 IP: *.serv-net.pl 04.05.09, 13:52 Po prostu trzeba sobie powiedzieć prawdę, że ten serial ratują tylko Walach i Dorociński, a raczej wątek rodzącej się między nimi miłości. Tylko dla nich oglądam serial. Pozostałe postacie, szczególnie "tancerze-uczniowie" są do bólu mdli, bezbarwni, bezpłciowi, jednym słowem żenujący pseudo-aktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 21:44 Moim zdaniem - po obejrzeniu dzisiejszego odcinka (chyba 6) - serial sie rozwija w dobrym kierunku. Duzo dobrze pokazanego tanca, coraz lepsze teksty, Dorocinski i Walach budza fajne emocje rodzacym sie uczuciem, niezłą suke zagrała znowu Roma-Glinka.... W sumie idzie na lepsze, szkoda ze nie bylo tak od pierwszego odcinka, a o 2 i 3 chciałabym jak najszybciej zapomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luz Re: Tancerze IP: *.aster.pl 10.05.09, 00:20 W dobrym kierunku??? Poziom bzdur wzrasta w tempie geometrycznym z każdym kolejnym odcinkiem. Ja wiem że to jest tylko serial, ale ta produkcja przekracza granice akceptowalnej fikcji. A na dodatek jest wyjątkowo nudna. Ostatni odcinek miał dwa plusy: pierwszy to Baka opowiadający o "Śnie nocy letniej" a drugi to fikus. Niestety te drobne smaczki nie zniwelują ogólnego efektu żenady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du-ka Re: Tancerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 07:16 Mnie wczoraj rozwaliła scena ćwiczenia tanga, kiedy Glinka pokazała krótkie "coś" rzucając komendę "powtórzcie", po czym grupa odtańczyła przecudnej urody układ cztery razy dłuższy i bardziej skomplikowany, który pani "nauczycielka" skomentowała: "to poćwiczcie to w domu" (albo jakoś podobnie). lol. No normalnie prestiżowa szkoła nad prestiżowe szkoły. Tydzień temu miałam nadzieję że jakoś zrobiło się w tym serialu lepiej, dlatego dałam mu szansę wczoraj, ale nie daję rady. Żadnej logiki, albo logika z jakiejś innej czasoprzestrzeni. A tak najbardziej to chyba zirytowało mnie przekręcenie tytułu musicalu GREASE na GRACE. Odwołują się otwartym tekstem do tego musicalu, bo jest z niego muzyka, padają imiona faktycznych bohaterów i nazwisko Travolty, więc nie mogę pojąć skąd błąd w wymowie. Miałam się nie odzywać, nie zdzierżyłam. Wracam do mojego pierwotnego stanowiska, czyli nie dam rady tego oglądać,bo nawet jako bajka staje się irytujące, mimo wspomnianych przez "luz" smaczków. Odpowiedz Link Zgłoś