Gość: Marcin IP: *.chello.pl 24.02.02, 18:02 Witam. Interesują mnie szczególnie opinie Polaków mieszkających w Anglii. Chciałbym wasze spostrzeżenie skonfrontować z moimi. Pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xiv Re: Jacy są Anglicy? IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.02, 19:24 Gość portalu: Marcin napisał(a): > Witam. Interesują mnie szczególnie opinie Polaków mieszkających w Anglii. > Chciałbym wasze spostrzeżenie skonfrontować z moimi. > Pozdrowienia dla wszystkich! to napisz najpierw o swoich, abym mial sie czego czepiac... Xiv, co wlasnie slonca dzisiaj nie widzial, bo mgla byla wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jacy są Anglicy? IP: 213.122.229.* 24.02.02, 19:25 Rozni - jak wszyscy ludzie na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Jacy są Anglicy? IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.02, 19:37 ds, ale sie tobie nudzi w niedzielny wieczor... tak spragniony sieci... Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jacy są Anglicy? IP: 213.122.229.* 24.02.02, 19:40 > ds, ale sie tobie nudzi w niedzielny wieczor... tak spragniony sieci... 1. Zona w Princeton 2. Jestem chory 3. Powinienem pisac prace. Tak wiec robie wszystko zeby tylko nie pisac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajmi Re: Jacy sa˛ Anglicy? IP: *.netcom.ca 24.02.02, 19:46 Wsie zhdajut wstriecza USofA-Canada, wot szto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Re: Jacy sa˛ Anglicy? IP: *.netcom.ca 24.02.02, 19:28 Zbyt drogi internet, zeby pisac bzdety na tej stronie. Sorry, no COD! Moja opinia: Anglicy sa tacy jak i ich jedzenie, domy, jezyk ... got the groove? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Jacy sa˛ Anglicy? IP: *.proxy.aol.com 25.02.02, 00:57 Mialam kiedys angielskiego boyfrienda. Do dzis sia zastanawiam co ja w nim widziala... Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: Jacy są Anglicy? 25.02.02, 09:50 Mialem kiedys kolege Brytyjczyka. Byl bardzo fajnym kolega i niezwykle uczynnym. Praktycznie uratowal mi zycie. Mial tylko pecha bo sie ozenil z k. z Polski. Znajac ich numery pomoglem mu sie wywiklac z tej matni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Jacy są Anglicy? IP: 212.219.189.* 25.02.02, 10:25 Ja mieszkam od 10 lat w Anglii. Anglicy sa jak kazdy inny narod, a w kazdym narodzie znajdzie sie czarna, wredna owca. Od Polakow doznalam wiele przykrosci, od innych narodowosci, w tym Anglikow, nie. Mialam kiedys chlopaka Polaka i zastanawiam sie do dzisiaj co ja w nim widzialam, slowo! Ja osobiscie wole Anglikow , ich dobre maniery i obyczaje niz chamskich Polakow. Bedac tutaj staram sie unikac kontaktow z Polakami, sa po prostu wredni, wredni i jeszcze raz wredni. A moze to po prostu ja mam takie szczescie? pozdrsawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Jacy są Anglicy? IP: *.blueyonder.co.uk 25.02.02, 10:51 to spotkaj sie z nami... my jestesmy (troche z Haska) "chamscy z granicach kultury" ... Co do Anglikow (facetow), kuna, trzeba przyznac, ze przystojni Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jacy są Anglicy? IP: 194.203.201.* 25.02.02, 11:08 Gość portalu: Xiv napisał(a): > to spotkaj sie z nami... my jestesmy (troche z Haska) "chamscy z granicach > kultury" ... Wlasnie! Ale my to oczywiscie wyjatki! > Co do Anglikow (facetow), kuna, trzeba przyznac, ze przystojni Eeee.... bez przesady. Tez sa rozni. My (i.e. klub pod wezwaniem sw. Auberge) oczywiscie jestesmy duzo przystojniejsi (faceci) i ladniejsze (kobiety) od Anglikow/Angielek. )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Jacy są Anglicy? IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 27.02.02, 17:27 Akurat Anglicy do przystojnych nie naleza, a Angielki to potworki. Niemniej ich kutlura i obyczeje sprawia, ze mam dla nich wiele szacunku. Czego niestety nie moge powiedziec o moich rodakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jacy są Anglicy? IP: 194.203.201.* 27.02.02, 17:33 > a Angielki to potworki. Tez tak kiedys myslalem ale albo sie przywyczailem albo zaczalem chodzic w inne miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Jacy są Anglicy? IP: 146.101.149.* 02.03.02, 05:37 To sa zlodzieje .Pieprzycie takie bzdury ze glowa boli.Jestem w Londynie i tutaj jest zlodziej na zlodzieju.Moje pierwsze doswiadczenia to oszukanstwa bialych rtodowitych Anglikow.To jest znamienne: nasze wyobrazenie o ludziach z zachodu jest lepsze niz oni sami w rzeczywistosci sa.Zycze wiecej samoswiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Jacy są Anglicy? IP: *.antelope.dialup.pol.co.uk 02.03.02, 18:28 Gość portalu: marek napisał(a): > To sa zlodzieje .Pieprzycie takie bzdury ze glowa boli.Jestem w Londynie i > tutaj jest zlodziej na zlodzieju.Moje pierwsze doswiadczenia to oszukanstwa > bialych rtodowitych Anglikow.To jest znamienne: nasze wyobrazenie o ludziach z > zachodu jest lepsze niz oni sami w rzeczywistosci sa.Zycze wiecej > samoswiadomosci. Pewnie masz za male doswiadczenia. Ja tez jestem w Londynie. Jeszcze zaden Anglik mnie nie okradl i nie oszukal. Czego nie da sie powiedziec o przybyszach z pewnych panstw azjatyckich. Polacy tez nie jedno maja na sumieniu, a jesli okradaja to drugiego Polaka. Znam pare przypadkow. PS. Jesli piszesz o nielegalnym zatrudnianiu za marne grosze ludzi z Europy wsch. to masz troche racji, ale wiekszosc Angoli jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jacy są Anglicy? IP: *.bbtec.net 25.02.02, 11:30 Bardzo lubie Anglikow. Powiedzialbym,ze znaja miare rzeczy. Mozna z nimi popic i to mocno, pozartowc (czasami pieprznie), pogadac, poobgadywac (a jakze), poklocic sie, ale w tym wszystkim nie przekraczaja granicy dobrego smaku. Chodzi wiec nie charakter ludzi (to sie chyba rozklada podobnie na calym swiecie), a o kulture, tradycje itd. To sa moje,jak najbardziej subiektywne, wrazenia z kontaktow z kilkoma angielskimi przyjaciolmi, w dodatku poznanymi za granica (nigdy nie mieszkalem w Anglii). Poza tym zawsze z uznaniem odnosze sie do angielskiej polityki. O ile wiem Anglia zadnego szalenca w ostatnich stuleciach nie wydala. To chyba tez o czyms swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mags Re: Jacy są Anglicy? IP: *.moodys.com 25.02.02, 11:39 Widze, ze Xiv i ds tez i tutaj sie pojawiliscie. Jacy sa Anglicy? Ja z nimi mam juz od dziecinstwa do czynienia i wole ich od wielu innych narodow - moze to kwestia przyzwyczajenia. Co prawda tez zadarzaja sie eksponaty co sie nadaja do zoo.....Ale ogolnie rzecz biorac sa cierpliwi, kulturalni i pomocni. Mozna z nimi pozartowac i sie powyglupiac. Jednoczesnie to piszac wole jednak Szkotow...(Xiv i ds wiecie z jakich to powodow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Jacy są Anglicy? IP: *.blueyonder.co.uk 25.02.02, 14:01 > Poza tym zawsze z uznaniem odnosze sie do angielskiej polityki. O ile wiem > Anglia zadnego szalenca w ostatnich stuleciach nie wydala. To chyba > tez o czyms swiadczy. > wiesz, to chyba zalezy od pogladow - ludzie nie za bardzo kochali Zelazna Dame za kopalnie i podatek 'poglowny'... czesc nawet wierzy, ze w soich dzialanaich jest 'szalona'; dla samych Anglikow decyzja o prywatyzacji kolei wydaje sie byc szalenstwem... ale tu moze ds sie wypowie, bo on z nich korzysta Xiv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jacy są Anglicy? IP: 194.203.201.* 25.02.02, 14:19 > kopalnie i podatek 'poglowny'... czesc nawet wierzy, ze w soich dzialanaich > jest 'szalona'; dla samych Anglikow decyzja o prywatyzacji kolei wydaje sie byc > > szalenstwem... ale tu moze ds sie wypowie, bo on z nich korzysta Decyzja byla szalenstwem - zgadzam sie. Ale na razie wole nie narzekac - Connext South East stracil koncesje w moim rejonie i zaczal jezdzic GoVia (czy jakos tak). I jakos ostatnio nie narzekam. Ale roznie to bywa - ostatnio wracalismy z Londynu po jakiejs imprezie, przyslismy ok 12:30 na stacje i okzalo sie, ze nasz pociag do domu jest "cancelled". A nastepny... o 5:41 Musielismy niezle kombinowac ale w koncu jakos sie dostalismy do domu. Poza tym dlugo bym opowiadal o tym co sie dzialo podczas powodzi rok temu. A w ramach ciekawostki: w Niemczech ma powstac kolej magnetyczne (pierwsza w Europie a moze i na swiecie) na poduszce magnetycznej i osiaga predkosc do 400km/h. Oj szybko bym byl w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jacy są Anglicy? IP: *.bbtec.net 27.02.02, 17:53 Szczerze mowiac to mialem na mysli polityke miedzynarodowa, a nie wewnetrzna o ktorej nie mam az tak wiele do powiedzenia. O problemach kolei na wyspach, tak jak wiekszosc, oczywiscie slyszalem. A Zelazna Dama? Hm, w koncu kilka razy Anglicy ja wybierali (jej partie). Moze wiec rzeczywiscie sa szaleni... (BSE?) Dodajmy tylko, ze nie brak i takich, ktorzy sadza, ze przyzwoity stan gospodarki angielskiej w latach 90-tych mial swe zrodla w reformach ("reformach"?) pani Malgorzaty-tak ja nazywa Janusz Korwin Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: Jacy są Anglicy? IP: 57.66.12.* 27.02.02, 19:00 siedze sobie w pracy otoczona Anglikami i wlasnie im powiedzialam, ze na forum toczy sie dyskusja na "ich" temat, jacy sa i w ogole; poprosili mnie, zebym napisala, ze sa fajni! No to pisze - SA FAJNI, naprawde, moi angielscy znajomi. A reszta to nie wiem! do domu, huuuuura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jacy są Anglicy? IP: 194.203.201.* 28.02.02, 12:17 pyzo, W innym watku pisalas, ze pozdrawiasz wszystkich z City. Jak pracujeszw City to dlaczego nie udzielasz sie w watku Spotkanie w Londynie? Przeciez spotykamy sie wlasnie w City - bylo by ci blisko po pracy, nie? Oczywiscie nie ma obowiazku ale chetnie Cie poznamy! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
e1441 Re: Jacy są Anglicy? 01.03.02, 17:48 Rozni sa) Choc czasami ich "nadmierna" grzecznosc w pracy bywa przyczyna utyskiwan cudzoziemcow, ktorzy jednak nie zawsze wiedza co tak naprawde sie od nich wymaga). Na codzien sa jednak zdecydowanie milsi od Nas, nawet jezeli jest to bardzo powierzchowne. -E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Re: Jacy są Anglicy? IP: 199.72.137.* 01.03.02, 18:26 Znam dwa rodzaje Anglikow: Anioly = Policjanci Potwory = Kucharze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xiv Re: Jacy są Anglicy? IP: *.blueyonder.co.uk 02.03.02, 23:02 dobrze powiedziane... kiedys policjanci zatrzymali sie kolo mnie gdy stalem na stopa - myslalem, ze mnie przemagluja, a oni sie tylko chcieli dowiedziec, czy na pewno wiem, gdzie jade Xiv Odpowiedz Link Zgłoś