Dodaj do ulubionych

aegon - polisa prośbna o radę

02.01.10, 11:46
dwa lata temu podpisałam umowę polisa skandii,jak możecie się
dowmyślac agent obiecywał złote góry, a jak giełda pikowała to
zalecał trzymać - ale..
obecnie wyszłam na "zero" i zastanawiam sie czy nie zerwać umowy -
będzie mnie to kosztowało - z drugiej strony agent ma mnie w du...i
nie mam się co ludzić ze mi doradzi i zadba o moje pieniądze- może
znacie kogos kto mi poradzi albo ktoś z Was coś poradzi

dzięki
Obserwuj wątek
    • stawonog Re: aegon - polisa prośbna o radę 02.01.10, 15:30

w aegonie dostaniesz newsletter, a w nim kwiatki typu przwisujemy że
      bedzie zle, ale mozecie się tym nie przejmować smile
      Patrz raczej na niskie opłaty, brak opłaty wstępnej i dostępne
      fundusze przy inwestowaniu smile
    • z17 Re: aegon - polisa prośbna o radę 02.01.10, 15:41
      No, ale co Ty w końcu masz? Aegona czy Skandię? To jednak jest różnica. IMHO
      skandia chyba gorsza z perspektywy wcześniejszej likwidacji...
      • slaiderka Re: aegon - polisa prośbna o radę 02.01.10, 23:23
        sorki - mam aegona,
        • z17 Re: aegon - polisa prośbna o radę 02.01.10, 23:43
          Przy tych prowizjach jakie oni mają, jak już po 2 latach wyszłaś na
          zero, to jest całkiem nieźle. Oczywiście, mówię to sarkastycznie...

Nie piszesz dokładnie, jaki typ polisy Aegona posiadasz, ale jeśli
          jest to ich standardowy plan inwestycyjny, to kasa jest tam
          zablokowana na 10 lat. Wycofując się po 2 latach traci się 80%
          zgromadzonych środków sad więc to raczej kiepski pomysł

no, ale może masz jakieś łagodniejsze warunki, sprawdź dokładnie w
          umowie
    • barbakan01 Re: aegon - polisa prośbna o radę 11.01.10, 17:06
      Nalezy pojsc do Biura Oddzialu i porozmawiac nt.temat.Moze tak
      byc,że Twoj agent juz tam nie pracuje,ale kierownik agentow lub
      dyr.oddzialu napewno sie z Toba spotka.Odpowiedza na wszystkie Twoje
      pytania,dokladnie wytlumacza Twoja sytuacje.ByLam agentem
      ubezp.,wiec wiem o czym mowie.Nalezy wczesniej zadzwonic i umowic
      sie na spotkanie.
      • barbakan01 Re: aegon - polisa prośbna o radę 11.01.10, 17:14
        barbakan01 napisała:

> Nalezy pojsc do Biura Oddzialu i porozmawiac nt.temat.Moze tak
        > byc,że Twoj agent juz tam nie pracuje,ale kierownik agentow lub
        > dyr.oddzialu napewno sie z Toba spotka.Odpowiedza na wszystkie
        Twoje
        > pytania,dokladnie wytlumacza Twoja sytuacje.ByLam agentem
        > ubezp.,wiec wiem o czym mowie.Nalezy wczesniej zadzwonic i umowic
        > sie na spotkanie.
    • fajny-fakir aegon - polisa prośbna o radę 07.03.10, 19:24
      musisz nam podac wiecej danych, na co chcialas oszczedzac, czy to mialo byc
      ubezpieczenie. wtedy ktos cos sensownego napisze.
    • dzejkob.7 AEGON 08.04.13, 12:30
      Ja korzystam w tej kwestii z pomocy niezaleznego doradcy. Ja mam Aegon Alfa ETF i w tamtym roku zarobiłem prawie 12% na reke - jak dla mnie to jest bomba. Skad jestes? Bo ja z okolic Torunia, to moglbym dac ci namiar na tego faceta co mi pomaga. Pozdro
    • pozywamyzbiorowo.pl Re: aegon - polisa prośbna o radę 01.07.14, 12:41
      Czy masz poliso-lokatę? A może Ktoś z Twojej Rodziny lub Ktoś znajomy zdecydował się na taki gwarantowany sposób oszczędzania, a później dowiedział się, że przy likwidacji pobierana jest spora opłata, sięgająca większości środków na lokacie.
      A może jest Was więcej? Piszcie na adres: redakcja@pozywamy-zbiorowo.pl
      Może chcecie walczyć o swoje, poprzez udział w pozwie zbiorowym. Piszcie, zaznaczając nazwę towarzystwa ubezpieczeniowego lub banku, z którym zawarliście umowę, nazwę produktu i kwotę.
      To jest pomysł na LIKWIDACJĘ opłaty likwidacyjnej. Im więcej Was będzie, tym siła „rażenia” będzie większa. Spróbujmy!
      JEŚLI CIEBIE LUB TWOICH ZNAJOMYCH SPOTKAŁO COŚ TAKIEGO - ZGŁOŚ TO NAM!
      A MOŻE MACIE JESZCZE INNE PRODUKTY FINANSOWE, Z KTÓRYCH NIE JESTEŚCIE ZADOWOLENI, BO SĄ W NICH „KRUCZKI”, KTÓRYCH NIE DOSTRZEGLIŚCIE PRZY PODPISYWANIU UMOWY ALBO NIE ZOSTALIŚCIE O NICH POINFORMOWANI?
    • adazad7777777 Re: aegon - polisa prośbna o radę 03.07.14, 21:35
      Witam serdecznie, współpracuję z jedyna firma w Polsce, która zajmuje sie takimi sprawami ze skutecznością . kom 517 054 746 lub 780 154 812. email adambhpippoz@wp.pl
    • axel40 Re: aegon - polisa prośbna o radę 16.09.14, 19:04
      Jak to kancelaria adwokacka,która łamie regulamin i określone zasady? Czy tak samo idzie wam
      z prawem?
      Jaki to poziom i reputacja kancelarii,skoro szuka klientów na forum internetowym w dodatku kieruje propozycję dla osoby,która spytała o radę prawie 5 lat temu?
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
    • hiekws Re: aegon - polisa prośbna o radę 23.12.14, 01:54
      Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci.

Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania

1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/

2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki
      Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/
      Po sprawie wygranej przeciwko Generali: twojakasa.com.pl/finanse/po-sprawie-przeciwko-generali/
      ponad 50 mln zł kary dla firm oferujących polisy inwestycyjne:
      twojakasa.com.pl/finanse/ponad-50-mln-kary-dla-firm-oferujacych-polisy-inwestycyjne/
      Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/

3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów.
      Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/

Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne

Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/

Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie:
      golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/

Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę.
      Zakup metali szlachetnych tutaj:
      golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych

***Uwaga***

Potrzebujesz pilnie pieniędzy lub znasz kogoś kto chce zarobić w jeden dzień ( jednorazowo ) nawet ponad 1000 zł bez wkładu własnego i polecania.
      lub pilnie potrzebuje np. gotówki to prześlij mu tę stronę: twojakasa.com.pl/darmowa
      Takie możliwości daje branża finansowa i jest to prawdopodobnie najlepszy sposób na zarobienie pieniędzy w Polsce przez internet. Jeśli twój klient nie może spłacić dlugu to wyślij mu ten sposób, a dodatkowo możesz na tym zarabiać!
      • adik197928 Re: aegon - polisa prośbna o radę 07.02.15, 02:08
        AEGON przegrała sprawę dot polisolokat i wypłaca kasę więcej informacji znalazłem na stronie www.przywiazanidopolisy.pl Pozdrawiam i powodzenia.
        Ja zaczynam walczyć z GENERALI na polisie mam 3200 ale nie podaruję im tej kasy.
        • belatrix86 Re: aegon - polisa prośbna o radę 25.09.15, 20:21
          Witajcie, osoby zainteresowane informacjami oraz opiniami na temat firmy aegon zapraszam tutaj www.ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl/forum/aegon-opinie/opinie-o-aegon/ Niestety w przypadku tego towarzystwa sporym problemem są opłaty likwidacyjne. Klienci spotykają się z tym problemem, kiedy chcą zakończyć współpracę. Myślę, że przed podjęciem takiej decyzji warto znać takie szczegóły.
    • annaolszowiak Re: aegon - polisa prośbna o radę 28.05.16, 23:36
      Polecam kancelarię ARBITER S.A. Nie pobierają opłat wstępnych, zaliczkują wszystkie koszty postępowania 071 780 71 00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka