joannea
03.12.10, 11:32
wiem, ze wszyscy Forumowicze na pewno maja po uszy takich watkow, ale jednak sprobuje.
Po przekopaniu forum i tonach bezcennych info, kupilam dzieciowi chuste, i w ramach wspierania rodzimej produkcji bylo to Nati, na ktore nie dam zlego slowa powiedziec ;)
Teraz jednak, w porannym pospiechu nie daje rady zamotac siebie i dziecia i tych wszystkich kurtek, plaszczy, szali i tym podobnych (nie mowiac o tym, ze dziec - 8 miesiecy, 9 kg - juz coraz mniej dobrze toleruje wiazanie). Zamierzam wiec, w ramach laczonego prezentu gwiazdkowego, zanabyc nosidlo ergonomiczne. Cena nie gra specjalnej roli (w koncu nosidlem zalatwiamy prezenty gwiazdkowe), waham sie jednak pomiedzy marka (a jakze).
Moze to byc Manduca lub Bondolino, albo Tuli, lub tez DouxDoux badz Nubik. Melkaj ma wprowadzac hybrydy, wiec ewentualnie ja tez biore pod uwage, choc jakos do ergonomicznych jestem bardziej przekonana. Wymiary wlasne i mezowe zblizone, rozmiar S-M, wzrost 168, czyli jak najbardziej srednia. Mieszkam poza Pl, i nie mam mozliwosci pomacania przed kupnem, stad pytanie do Madrosci Forumowej: jakie z tych nosidel byscie kupili na moim miejscu? Bede wdzieczna za jakiekolwiek sugestie, bo po przekopaniu watkow skolowanam jak maly Jasio.