Dodaj do ulubionych

jakiego ergonomika wybrac? Help ;)

03.12.10, 11:32
wiem, ze wszyscy Forumowicze na pewno maja po uszy takich watkow, ale jednak sprobuje.
Po przekopaniu forum i tonach bezcennych info, kupilam dzieciowi chuste, i w ramach wspierania rodzimej produkcji bylo to Nati, na ktore nie dam zlego slowa powiedziec ;)

Teraz jednak, w porannym pospiechu nie daje rady zamotac siebie i dziecia i tych wszystkich kurtek, plaszczy, szali i tym podobnych (nie mowiac o tym, ze dziec - 8 miesiecy, 9 kg - juz coraz mniej dobrze toleruje wiazanie). Zamierzam wiec, w ramach laczonego prezentu gwiazdkowego, zanabyc nosidlo ergonomiczne. Cena nie gra specjalnej roli (w koncu nosidlem zalatwiamy prezenty gwiazdkowe), waham sie jednak pomiedzy marka (a jakze).

Moze to byc Manduca lub Bondolino, albo Tuli, lub tez DouxDoux badz Nubik. Melkaj ma wprowadzac hybrydy, wiec ewentualnie ja tez biore pod uwage, choc jakos do ergonomicznych jestem bardziej przekonana. Wymiary wlasne i mezowe zblizone, rozmiar S-M, wzrost 168, czyli jak najbardziej srednia. Mieszkam poza Pl, i nie mam mozliwosci pomacania przed kupnem, stad pytanie do Madrosci Forumowej: jakie z tych nosidel byscie kupili na moim miejscu? Bede wdzieczna za jakiekolwiek sugestie, bo po przekopaniu watkow skolowanam jak maly Jasio.
Obserwuj wątek
    • pagaa Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 03.12.10, 12:03

weź to, któro Ci się najbardziej podoba po prostu. w każdym nosić będziesz, a jak nas spytasz, to każda odpowie inaczej:P ja polecam manducę:P
    • myga82 Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 03.12.10, 13:31
      też szukam:)
      tylko moje dziecko trochę mniejsze - 2m-ce
      skłaniam się najbardziej do bondolino, tylko się zastanawiam czy w tych czarnych dziecku latem nie będzie za gorąco?
    • abigail83 Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 03.12.10, 16:36
      Och, ja bym kupila DouxDoux:) ale watpie, bys miala na nie szanse na Gwiazdke. Gdzies czytalam, ze terminy maja na marzec.
      z realnych wybralabym Tuli.
    • kangurkowo.pl Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 06.12.10, 12:36
      oj, doux-doux - poruszyłaś we mnie strunę z marzeniami :)
      ale z terminami ponoć u nich krucho.
      Wybierz najładniejsze.
      Ja mam Tuli i Bobę ;)
      • asik_w Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 06.12.10, 12:58
        Latem gdy jest bardzo gorąco to i w najcieńszej chuście jest gorąco.
        Bondolino, Tuli lub Manduca to dobry wybór :)
      • kuku1978 Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 14.01.11, 21:57
        kangurkowo.pl napisała:

> oj, doux-doux - poruszyłaś we mnie strunę z marzeniami :)
        > ale z terminami ponoć u nich krucho.

Dziękuję za miłe opinie i z przyjemnością donoszę, że z terminami u nas lepiej :)
    • sarahdonnel Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 07.12.10, 17:37
      Mandukę kupiłam w sklepie tubylczym (znaczy, nie polskim) Baby-natura, za €100, zapłata najbardziej typową tubylczą drogą, przelew internetowy. Przyszła w 3 dni pocztą.
      Testowałam jako alternatywę na błoto, żeby uniknąć usyfienia chusty, czy wtedy, kiedy dziecia trzeba było dyskretnie odwinąć i zawinąć. Na początku pakowanie dziecia jest bardziej upierdliwe niż do chusty, i trzeba dobrze wyregulować sprzączki i pasy, bo źle uregulowana niemal skręca kark.
      Na niezbyt dużego rodzica lepiej nosić ustrojstwo z pasami skrzyżowanymi.
    • joannea Re: jakiego ergonomika wybrac? Help ;) 08.12.10, 21:02
      Dziękuję za rady. Zamówiłam Tuli i póki co jestem zachwycona kontaktem :) dam znać, jak przyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka