Dodaj do ulubionych

Ellevill dla nowicjuszki

30.12.10, 11:11
Witam serdecznie, pisze pierwszy raz choc podczytuje juz od jakiegos czasu. Idea chustowania, ale nie mam w tej materii zadnego doswiadczenia. W maju ma sie pojawic nowy obywatel, to nasze pierwsze dziecko. Czy Ellevill Zara (zielen idealnie trafia w moje upodobania kolorystyczne) to dobra chusta dla noworodka i chustowej nowicjuszki? Czy jest miekka od nowosci i czy dam rade sie i dziecia zamotac?
Obserwuj wątek
    • asik_w Re: Ellevill dla nowicjuszki 30.12.10, 14:30
      Jeżeli taka Ci się najbardziej podoba to kupuj taką, Zar nie trzeba jakoś specjalnie łamać; do narodzin maluszka jeszcze troszkę czasu więc wypierz ja kilka razy, wyprasuj, możesz kłaść pod prześcieradło na noc lub zapleść warkocz, pomotać troszkę na misiu dla nabrania wprawy i na przyjście maluszka będzie idealna :)
      • zawsze_zielona Re: Ellevill dla nowicjuszki 30.12.10, 17:57
        Bardzo dziekuje za odpowiedz. To dopytam jeszcze o rozmiar, jesli moge.
        Mam 163 cm wzrostu, przed ciaza rozmair 36, chlop w chuscie nosic nie bedzie (przynajmniej teraz tak mowi). Czy mam wziac rozmiar 4,7 czy mniejszy (zdaje sie 4,2)?
        Pozdrawiam
        • asik_w Re: Ellevill dla nowicjuszki 30.12.10, 19:01
          Ja mam 170 cm, rozmiar 36/38 i 4,2 jest dla mnie idealny, mój mąz też mówił ze nosić nie bedzie a nosi :) ale on musi miec 4,6 - 4,7.
          • zawsze_zielona Re: Ellevill dla nowicjuszki 30.12.10, 19:04
            Dziekuje, moj sie zapiera, ale oczywiscie nigdy nie wiadomo;)
            • kangurkowo.pl Re: Ellevill dla nowicjuszki 01.01.11, 15:37
              Najwyżej znajdziecie krótsze wiązanie jak M. się uprze, żeby jednak nosić ;)

Ja noszę w 4,2 i jest ok.
              4,6 też jest dla mnie ok, ale ja jestem większa od ciebie.
              170 wrostu, rozmiar 38.
              Na twoim miejscu brałabym 4,2. Jak mąż nie jest strasznie potężny, to w jakieś wiązanie może się zmieści...
              • zawsze_zielona Re: Ellevill dla nowicjuszki 04.01.11, 15:25
                Jest wysoki ale szczuply, wiec chyba ma szanse. Po cichu licze na to, ze sie przekona do noszenia, ale namawiac nie bede.
                • aszantkaa Re: Ellevill dla nowicjuszki 06.01.11, 21:59
                  Elleville mają duże skosy, ja mam 170cm, rozmiar 38 i w 4,2 na samych końcach wiąże, dla męża zdecydowanie dłuższa.
                  • barbi1 Re: Ellevill dla nowicjuszki 10.01.11, 23:03
                    No właśnie, ja, mimo że jestem niska, zarę na skosach już wiązałam.
        • call-una Re: Ellevill dla nowicjuszki 14.01.11, 21:26
          ja mam Zare dl. 4,7 (wzrost 166, r.36) i uwazam, ze jest dobra, dzieki skosom dobrze sie wiaze. Wczesniej mialam Babylonie 4,6 i ciezko mi bylo zawiazac, ale dociagala sie chyba troche lepiej od Zary( a moze teraz przy wiekszym dziecku mam takie odczucie)
          • green_naranja Re: Ellevill dla nowicjuszki 16.01.11, 10:40
            wez 4.6-ellevile maja dlugie skosy, ktore faktycznie nadaja wrazenie olbrzymiej masy materialu do wiazania, ale no wlasnie, to sa skosy; dla wielu wiazacych sam skos (a przewazni jego koncowka, bo przy 4,2 na tym by sie skonczylo przy wiekszosci noworodkowo-wczesnoniemowlecych wiazan) to zbyt male podparcie.lepiej nie owijac sie skosami o skracajacej sie szerokosci, tylko porzadna szmata, a skost zostawic na supel i ewentualne dodatkowe wsparcie.

a co do miekkosci, zrob tak, jak odpowiedzala ci w pierwszym poscie ellevillofilka:) te chusty naprawde latwo miekna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka