Dodaj do ulubionych

Mam chustę i...wątpliwości

10.01.11, 10:23
Kupiłam na początek elastyczną Pentelkę, nie znam się za bardzo, ale wydaje się być w porządku. Samo zakładanie chusty opanowałam, no ale:
- mój 7 tygodniowy synek jakoś tak wysoko jest umieszczony, tzn głowę ma na wysokości mojej szyji, więc muszę ją podtrzymywać. Co zrobić, żeby był niżej, luźniej zawiązać chustę?
- czy mimo właściwego umieszczenia dziecka nie trzeba jednak tej głowy podtrzymywać?
- jak taki dzidziuś ma ułożone ręce w chuście, bo mój jakoś tak je wyciąga do góry i jest mu niewygodnie
- jak szeroko ma mieć nóżki, bo boję się, żeby nic mu nie uszkodzić w bioderkach.
Mieszkam w okolicach Krosna, z tego co przejrzałam na forum nie ma w okolicy kogoś, kto pokazałby mi jak prawidłowo nosić takiego niemowlaka.
A może jednak znajdzie się taka osoba? Proszę o kontakt magdamoje1@wp.pl
Obserwuj wątek
    • ruda_czarna Re: Mam chustę i...wątpliwości 10.01.11, 13:38
      Po pierwsze to poszukaj na forum chusty.info tam jest więcej mam chustowych może znajdziesz kogoś blisko.
      Ja od początku nosiłam w tkanej więc o elastyku ciężko mi się wypowiadać ale co do wiązania to skoro główka dziecka jes na twojej szyi to na pewno jest za wysoko. Nie możesz wiązać "lużniej" żeby dziecko samo się obsunęło niżej. po prostu niżej zawiąż całą konstrukcję.
      główkę dziecka powinnaś mieć na wysokości swojego dekoltu tak by móc lekko pochylając głowę pocałować dziecko w główkę.
    • ruda_czarna Re: Mam chustę i...wątpliwości 10.01.11, 13:41
      zobacz do tego wątku
      forum.gazeta.pl/forum/w,44603,120277005,120277005,co_z_ta_zabka_i_cala_reszta_prosze_o_oecne_.html
    • padthai Re: Mam chustę i...wątpliwości 10.01.11, 13:56
      - mój 7 tygodniowy synek jakoś tak wysoko jest umieszczony, tzn głowę ma na wys
      > okości mojej szyji, więc muszę ją podtrzymywać. Co zrobić, żeby był niżej, luźn
      > iej zawiązać chustę?

poprostu uloz go nizej, glowa na odlegosc calusa w czolko

> - czy mimo właściwego umieszczenia dziecka nie trzeba jednak tej głowy podtrzym
      > ywać?

dobrze podparta glowa nie wymaga podtrzymywania dodatkowego

> - jak taki dzidziuś ma ułożone ręce w chuście, bo mój jakoś tak je wyciąga do g
      > óry i jest mu niewygodnie

rece sciagniete z przodu miedzy Toba, a dzieckiem

> - jak szeroko ma mieć nóżki, bo boję się, żeby nic mu nie uszkodzić w bioderkac

Plecy zokraglone. Nogi podkurczone, niezbyt szeroko ulozone. Kolanka na wysokosci pepka. Im dzieci mniejsze tym nozki blizej siebie, im wieksze tym szerzej rozolozone.

zajrzyj na chustamnia.pl i klubkangura.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka