Dodaj do ulubionych

problem z główką w kieszonce

10.08.11, 12:54
Witam, to moje początki. Kieszonka wychodzi mi ok ale nie wiem co nie tak z główką. Czy materiał powinien na nia nachodzić? Bo dziecku główka ucieka do tyłu... A może jeszcze nie jest na tą pozycję gotowe? Czy generalnie tą główkę trzeba przytrzymywać?
Obserwuj wątek
    • agnieszka_i_dzieci Re: problem z główką w kieszonce 10.08.11, 13:16
      W dobrze zawiązanej kieszonce (w chuście tkanej) nie ma potrzeby nachodzenia materiału na główkę - materiał zebrany na karku powinien wystarczająco przytrzymywać główkę. Można wpleść w ten materiał szmatkę (pieluszkę czy coś) i zrobić taki wałeczek, żeby lepiej trzymało.
      • padthai Re: problem z główką w kieszonce 10.08.11, 13:56
        opisany wyzej waleczek powinien, byc nie za duzy, taki aby podtrzymywal glowke i dawal jej mozliwosc ruchu
        • sylwia_zg Re: problem z główką w kieszonce 11.08.11, 10:33
          jak dobrze ułożysz miednicę (czyli będzie "zawinięta", a pupa będzie wpadać w kieszonkę) i prawidłowo ułożysz nóżki to górny odcinek kręgosłupa naturalnie dobrze się ułoży; wtedy główka powinna po prostu leżeć na przedłużeniu kręgosłupa. Pilnuj tych elementów, symetrii i dobrego dociągnięcia i powinno być dobrze. A póki dziecko nie trzyma samodzielnie głowy to asekuracji i tak wymaga większej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka