Dodaj do ulubionych

Bondolino - pytanie techniczne

16.10.11, 00:14
apropos sporadycznego noszenia noworodka.
myślałam, że będzie jakaś regulacja/wkładka, a jest tylko mała regulacja przy nóżkach (po dwa guziki z każdej strony. tak to ma wyglądać?
w instrukcji widzę też, że dzieci poniżej iluś cm wkłada się w nosidło jakby z nóżkami - jakoś sobie tego nie wyobrażam :/ więc chyba zaczekam aż Młode podrośnie wystarczająco.

napiszcie tylko, czy faktycznie jedyna regulacja to przy zgięciach kolanek i na co zwrócić uwagę przy wkładaniu noworodka/małego niemowlęcia - jak mam być szczera nie wyobrażam sobie w tym dziecka poniżej 3-4 miesiąca. a mój pierwszy syn był z tych dużych, ten Bąbel zapowiada się sporo drobniejszy.

rady, mądre rady proszę ;)
Obserwuj wątek
    • padthai Re: Bondolino - pytanie techniczne 16.10.11, 11:01
      W bondolino nosilam corke. Waga ur. ponizej 3 kg i 50 cm . W Bodno zaczelama nosic jak skonczyla miesiac z nozkami na zewnatrz. Krociutko - raczej w formie awaryjnej, z wiazaniem na szybko kiedy trzeba bylo ogarnac starszaka, z czasem coraz dluzej. Pas biodrowy mozna ustawic sobie wyzej - u mnie ladowal powyzej brzucha, a pasy naramienne po skrzyzowaniu na plecach , albo pod pupa dziecka, albo skrzyzowane na pupie. Guziki sa do poszerzania panela, dla starszego dziecka, o dodatkowe kliny po bokach.
      • ktosikowska Re: Bondolino - pytanie techniczne 16.11.11, 14:40
        witam, w marcu przyjdzie na świat moje drugie dzieciątko. Mam bondolino po starszaku. Pytanie czy dla noworodka bondolino jest odpowiednie, czy może lepiej na początek kupić chustę elastyczną. Jaką polecacie?
        • padthai Re: Bondolino - pytanie techniczne 16.11.11, 21:51
          jesli chcesz nosic duzo kup chuste, jesli na chwilke na krotkie przejscia bondo powinno wystarczyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka