28.06.12, 22:59
Witam, mam problem z synkiem-nie chce leżeć na spacerach w wózku- każda próba kończy się histerią i okropnym wrzaskiem.Spacery niestety są dla mnie męczarnią bo godzina spaceru z synkiem na rękach na dodatek pchając przed sobą wózek mnie wykańcza.( wcześniej trzeba ten wózek i synka znieść z 2 piętra).Synek ma 7,5 miesiąca(jest dużym dzieckiem 9,5kg i 80cm) ale niestety jeszcze nie siedzi i mogę go przewozić tylko prawie na płasko w spacerówce.Próbowałam nosić w chuście(infant)- miałam kilka podejść ale zanim zawiązałam i załadowałam synka to zanosił się płaczem(próbowałam wiązania podwójny x oraz kieszonka).Myślę o zakupie nosidełka.Tylko jakiego?Czy w Mei Tai można nosić dziecko, które jeszcze nie siedzi?Jakie nosidełko było by najlepsze dla mojego dzieciątka?Bardzo proszę o pomoc :)
Obserwuj wątek
    • framaga32 Re: Pomocy... 02.07.12, 13:42
      ja nosiłam swojego 8 miesięcznego w mei tai od Pentelki, kupiłam nowy, nie wiedziałam, czy mały się przyzwyczai, ale było ok, tylko nie wiem jak przy takiej pogodzie jak teraz bo ja nosiłam w sierpniu, wrześniu, październiku, nie było wtedy takich upałów, u mnie był taki problem, że żadna chusta nie wchodziła w grę bo mieszkam na wsi, chustę brałabym na wyprawy do miasta, ale w samochodzie ciężko zawiązać, kupiłam więc mei tai od Pentelki i to mi życie ułatwiło, przydało się również nad morzem, ja polecam, ale to wszystko zależy też od dziecka, bo może w takich upałach nie chcieć siedzieć ci na plecach lub brzuchu,
      • nozen888 Re: Pomocy... 02.07.12, 19:37
        :) szukałam dzisiaj podobnego info. Na chustoforum Dziewczyny polecają Marsupi Plus i ew. Bondolino dla niesiedzącego dziecka. Sama poczytaj zresztą :) chusty.info/forum/showthread.php?t=81871
        • luliluli Re: Pomocy... 03.07.12, 12:19
          Hm, tylko jest różnica między niesiedzącym dwumiesięczniakiem, a dziesięciokilowym niesiedzącym dużym niemowlakiem. Ja bym jednak obstawiała większe nosidła, w Marsupi nie wiem, czy by się w ogóle zmieścił, a nawet jeśli, to za miesiąc będzie do wymiany na większe. Szukałabym jednak normalnego nosidła, choćby Tula, duże dziecko naprawdę otula;)
          • nozen888 Re: Pomocy... 03.07.12, 21:24
            różnica jest zasadnicza w ukształtowaniu kręgosłupa :) w sile mięśni etc.
            • kaczka78 Re: Pomocy... 07.07.12, 07:36
              Ja po tygodniu czytania zamówiłam tule ergonomiczne. I nie żałuję. Zastanawiałam się nad eco2 womaru. Moja ma 63 cm i waży 8 kg. Nie trzyma głowy stabilnie, zaczyna, nie siedzi, skończyła 3 miesiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka